March 29, 2024

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΚ ΤΣΕ: Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ & ΤΣΕ: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΚ
ΤΣΕ: Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ & ΤΣΕ: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Δύο (ή καλύτερα τρεις!) από τις καλύτερες και πιο συζητημένες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας βρίσκουν επιτέλους το δρόμο τους προς τις ελληνικές αίθουσες.

Οι βραβευμένες ταινίες του Κεν Λόουτς και του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που είχαν εγκλωβιστεί για χρόνια σε δικαστικές διαμάχες, με αποτέλεσμα να στερείται το ελληνικό κοινό την ευκαιρία να τις απολαύσει λόγω νομικού κωλύματος, είναι πλέον ελεύθερες και έτοιμες να συγκινήσουν και να συναρπάσουν τους έλληνες θεατές για πρώτη φορά!
Η Weird Wave εξασφάλισε, μετά από μεγάλες προσπάθειες χρόνων, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ταινιών και θα τις διανείμει μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Το «Αναζητώντας τον Έρικ» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Αύγουστο, ενώ τα δύο μέρη του έπους του Στίβεν Σόντερμπεργκ για τον Τσε Γκεβάρα θα κυκλοφορήσουν τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής – Φεστιβάλ Καννών

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΚ

Looking For Eric

Όλοι αναζητούν έναν ήρωα. Με λίγη τύχη, μπορείς να βρεις τον δικό σου.
Μια… ηρωϊκή κωμωδία από τον Κεν Λόουτς.
Για πρώτη φορά στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε το trailer εδώ:

Σύνοψη

Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά! Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πως θα αντικρύσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ’ όλες: το παρελθόν.

Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο
Φεστιβάλ Καννών

ΤΣΕ: Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ

Che – Part 1

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στήνει με μαεστρία το πορτρέτο του θρυλικού επαναστάτη μέσα από δύο ταινίες που έρχονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε το trailer εδώ:

Σύνοψη

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντινός γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα. Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

ΤΣΕ: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Che – Part 2

Δείτε το trailer εδώ:

Σύνοψη

Αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση, ο Τσε είναι πιο διάσημος και πιο ισχυρός από ποτέ. Ξαφνικά τα ίχνη του χάνονται μέχρι που εμφανίζεται στην Βολιβία. Εκεί θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και  ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο. Μέσα από αυτή την ιστορία καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκεβάρα παραμένει ένα σύμβολο ιδεαλισμού και ηρωισμού που ζει στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back