April 19, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης», Στίβεν Χίλενμπεργκ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο δημιουργός της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης», Στίβεν Χίλενμπεργκ.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο σεναριογράφος και παραγωγός διαγνώστηκε με την σοβαρή νευρολογική πάθηση, Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) που προκαλεί μυϊκή ατροφία και οδηγεί τελικά στο θάνατο.

Ο 57χρονος είχε αποκτήσει ένα γιο με την σύζυγό του, Κάρεν Χίλενμπεργκ.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι μια αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο και animator Στίβεν Χίλεμπεργκ για το Νickelodeon. Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του ομώνυμου χαρακτήρα και των διάφορων φίλων του στην πλασματική υποβρύχια πόλη του Βυθού του Μπικίνι. Η δημοτικότητα της σειράς την μετέτρεψε σε εμπορικό franchise, καθώς επίσης και στη σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει προβληθεί από το Nickelodeon και την πιο διαδεδομένη ιδιοκτησία της Viacom Media Networks. Μέχρι τα τέλη του 2017, το franchise είχε αποφέρει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορευματικά έσοδα για το κανάλι. Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από το Nickelodeon

H ιστορία του Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή αρχίζει το 1993, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το καρτούν ROCKO MODERN LIFE με παραγωγό τον Στίβεν Χίλενμπεργκ. Εμπνευσμένος από τους χαρακτήρες της τελευταίας σειράς, άρχισε το 1996 να δημιουργεί σκίτσα των ηρώων του Μπομπ Σφουγγαράκη. Έτσι, μαζί με τον παραγωγό και σκηνοθέτη Ντέρεκ Ντράιμον, έφτιαξαν τα πρώτα επεισόδια το 1998.

Αρχικά ο Χίλενμπεργκ επιθυμούσε να ονομάσει τον πρωταγωνιστή SpongeBoy και τον τίτλο της σειράς SpongeBoy Ahoy!, αλλά δεν μπόρεσε επειδή το όνομα χρησιμοποιούταν από εταιρία παραγωγής προϊόντων υγιεινής.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβάλλεται την 1η Μαΐου του 1999, υπό τον τίτλο Help Wanted (Ζητείται Βοηθός). Έκτοτε προβάλλονται τακτικά νέα επεισόδια από το αμερικάνικο κανάλι Nickelodeon συμπληρώνοντας έτσι το 2003, τρεις σεζόν. Το 2004 πιθανολογήθηκε η οριστική διακοπή της σειράς με τελευταίο επεισόδιο το Pranks A Lot (Όλα Για Τις Φάρσες), με την προβολή του να συμπίπτει με αυτήν της ταινίας Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Ταινία.

Μετά από καθολική απαίτηση των εκατομμυρίων θαυμαστών της σειράς, ανακοινώνεται στα τέλη του 2004 η συνέχεια της σειράς. Έτσι, από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα, συνεχίζεται η εκπομπή κανονικά. Στην Αμερική, η πρώτη τηλεταινία της σειράς, Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και η Ατλαντίδα προβάλλεται το Δεκέμβριο του 2007, ενώ στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2009.

Τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε η ταινία The SpongeBob Movie: Sponge out of Water, η δεύτερη κατά σειρά κινηματογραφική ταινία της σειράς, κι ο 10ος κύκλος της σειράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back