July 17, 2024

STRANGE KIND OF WOMEN Συνέντευξη με την ELIANA CARGNELUTTI

Covid 19 ημέρες πανδημίας και η δημοσιογραφική η ομάδα του Athenscalling.gr webzine στο γραφείο σερφάροντας στο You tube ταξίδευε  μουσικά ακούγοντας και βλέποντας video clip από όλο τον κόσμο.

Καθένας στο είδος του … και ένας εκ των συνεργατών μας στο δικό του, Hard Rock και Heavy Metal στις προτιμήσεις του … και εντός αυτών των προτιμήσεων και οι Female Tribute Band σε ιδιαίτερη θέση, αυτές έψαχνε να βρει εκείνη την ημέρα!

Στο παρελθόν, μας είχε προτείνει και είχαμε παρουσιάσει Female Tribute Band από την Αμερική τις ZEPPARELLA και αργότερα τις BACK:N:BLACK από την Ελβετία   Εκείνη την ημέρα το ταξίδι αφορούσε την γειτονική Ιταλία τη πόλη Udine και την Tribute Band που άκουγε στο όνομα STRANGE KIND OF WOMEN τις οποίες είχε απολαύσει ευρισκόμενος στη Γαλλία και στο  Courlans στο Rock’n’horses Festival 2019 όπου συμμετείχε η εν λόγω μπάντα !

Η πρόταση του  λοιπόν ήταν συνέντευξη με τις STRANGE KIND OF WOMEN, που φυσικά όταν τις ακούσαμε συμφωνήσαμε μαζί του, ότι  πραγματικά αξίζει το κόπο να συνομιλήσουμε μαζί τους και ιδιαίτερα με την  Eliana Cargneluttι που είναι η δημιουργός και μάνατζερ του Tribute μουσικού σχήματος και μια από τις σημαντικότερες κιθαρίστες στην Ιταλία!

Πριν όμως γίνει αυτή η επαφή μαζί τους ας δούμε ποιες είναι αυτές οι νεαρές κυρίες που στο logo τους σημειώνουν με έμφαση… THE ONLY EUROPEAN TRIBUTE BAND TO DEEP PURPLE!

Όταν λοιπόν τις ακούσετε θα διαπιστώσετε ότι οι Strange Kind Of Women ξέρουν πολύ καλά το ρόλο τους, στο πώς δηλαδή να μιμούνται τη μαγεία της μουσικής των Deep Purple μουσικής!

 Τα μέλη των SKOW είναι: Alteria- φωνητικά, Eliana Cargnelutti – κιθάρες και φωνητικά ,Paola Zadra – μπάσο, Margherita Gruden – πλήκτρα, και η Paola Caridi στα τύμπανα !

Κάθε μία από αυτές έχει τη δική της ιστορία στη Μουσική σκηνή και ξεκινώντας από την τραγουδίστρια των SKOW την Μιλανέζα Alteria, θα πούμε ότι στη χώρα της αναγνωρίζεται ως μια από τις δημοφιλέστερες φωνές ροκ και Frond Woman με το  Album “La Vertigine Prima di Saltare”(2017) να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία.

Η Paola Zadra από τη Brescia, που παίζει μπάσο θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα και εκτός των SKOW από το 2017 είναι μέλος της Θρυλικής Ιταλικής μπάντας … MATIA BAZAR και συμμετέχει και στη STEF BURNS LEAGUE!

Η Margherita Gruden στα πλήκτρα , είναι μία πιανίστα με αξιόλογη μουσική παιδεία, ταξιδεύοντας με τα πλήκτρα της από κλασικό πιάνο, συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά  κονσέρτα  , έως τους ήχους της funky της jazz και της hard rock!

Paola Caridi η ντράμερ των SKOW, είναι και αυτή μια από τις σημαντικότερες μουσικούς στην Ιταλία, συμμετέχοντας συνεργαζόμενη στην Ιταλία με εξέχουσες προσωπικότητες του Ιταλικού πενταγράμμου όπως τους Laura Bono, Vasco Rossi, Massimo Ranieri, Fabrizio Moro και άλλους.

Τέλος η 31χρονη Eliana Cargnelutti, είναι κατά γενική ομολογία των Μουσικών κύκλων της Ιταλίας μια από τις καλύτερες και κορυφαίες κιθαρίστες στη χώρα της και Μάνατζερ του STRANGE KIND OF WOMEN. Στα μουσικά της πεπραγμένα και η εκπληκτική της μπάντα , με ήχους  ροκ & μπλουζ ELIANA CARGNELUTTI BAND!

Έχοντας λοιπόν περισυλλέξει όλες αυτές τις πληροφορίες για τις Ιταλίδες που αποτελούσαν την All Female Tribute Band SKOW ήρθαμε σε επικοινωνία με την ELIANA CARGNELUTTI.

Athenscalling.gr: Γεια σου Eliana την Ελλάδα και την Αθήνα  και καλώς ήλθες στο webzine του Athenscalling.gr. Θα σου πω ότι είμαστε χαρούμενοι που συζητάμε με μία σπουδαία και κορυφαίο κιθαρίστα της Ιταλίας , όπως εσείς!

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Σας ευχαριστώ, είναι πάντα τιμή μου να έχω τη δυνατότητα να διαφημίζω το έργο μου σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ελλάδα όπου δεν έχω έρθει ποτέ εκεί, αλλά θα ήθελα να επισκεφτώ τα όμορφα μέρη σας σύντομα!

Athenscalling.gr: Τι κάνετε …αυτό τον καιρό? Σας ρωτώ γιατί αυτές τις μέρες με τη  πανδημία COVID-19, είναι δύσκολες στιγμές για τους ανθρώπους στο κόσμο και ειδικά στην Ιταλία! Ειδικότερα αν θέλεις για όλους εσάς τους μουσικούς έχετε να αντιμετωπίσετε και την απαγόρευση των συναυλιών.

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Και για την Ιταλία αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη είναι πραγματικά μια παράλογη και δύσκολη  περίοδος, κανείς δεν περίμενε να έρθει μια πανδημία και να γονατίσει τους πάντες, οικονομικά σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ως μουσικός θα πω ότι δεδομένου δεν είναι δυνατόν να παίζουμε σε συναυλίες, διδάσκω συνεχώς στο διαδίκτυο και εν τω μεταξύ ηχογράφησα το νέο μου σόλο άλμπουμ.

Athenscalling.gr:  Strange Kind of Women είναι το όνομα της γυναικείας μπάντας σας, πως επιλέχθηκε το όνομα?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Επέλεξα το όνομα λοιπόν εγώ και πραγματικά αυτό βγήκε εντελώς φυσιολογικό!

Athenscalling.gr: Πέντε ταλαντούχα και όμορφα νεαρά κορίτσια που παίζουν επί σκηνής και θα σε ρωτήσω πως πήρατε αυτήν την απόφαση να σχηματίσετε μια γυναικεία μπάντα?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Υπήρχε μια στιγμή στη ζωή μου, πριν από τρία χρόνια, όταν είχα πραγματικά κολλήσει στην καριέρα μου και τότε πραγματικά σκέφτηκα ότι η δημιουργία νέων ιδεών και νέων επιχειρήσεων από την πλευρά μου, ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω για να με κάνει καλύτερη και ως μουσικό αλλά και να επεκταθώ! Ένα παράδειγμα είναι αυτό της Nita Strauss που πριν γίνει   κιθαρίστας του Alice Cooper, η Nita ήταν απλά μια κιθαρίστας σε Iron Maiden female tribute band.  Ίσως κάποια μέρα να γίνω και εγώ κιθαρίστας κάποιου διάσημου καλλιτέχνη … ακόμα κι αν μερικές φορές νομίζω ότι το μόνο πράγμα που με νοιάζει είναι να παίζω κάτι εύκολο για εμένα, όπως  είναι αυτό που κάνω με τη τη μουσική των Deep Purple!

Athenscalling.gr: Στο εύχομαι με τη καρδιά μου να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα. Θα θέλατε τώρα να μας πεις για τα άλλα 4 εκπληκτικά μέλη της μπάντας σας… Εννοώ για τις SKOW.

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Επικοινώνησα στην αρχή με τις δύο καλύτερους μουσικούς στην Ιταλία για μπάσο και ντραμς και προς έκπληξη μου δέχτηκαν και  οι δύο την πρόσκλησή μου. Στα φωνητικά πάντα σκεφτόμουν την Alteria, όπου είναι η καλύτερη ροκ τραγουδίστρια στην Ιταλία, έχει τεχνική, αποφασιστικότητα έμπνευση, πάθος και είναι μια υπερφυσική δύναμη και στα πλήκτρα επέλεξα τη φίλη μου Margherita Gruden, ακόμα κι αν ζει στο Παρίσι, γιατί κανείς δεν μπορεί να αυτοσχεδιάσει ροκ πάνω σε ένα hammond καλύτερα από αυτήν στην Ιταλία. Πρέπει να πω ότι ήμουν πολύ τυχερή που βρήκα αυτά τα ταλαντούχα άτομα για το συγκρότημα και να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί τους παίζοντας επί σκηνής!

Athenscalling.gr: Και για εσάς? Κιθαρίστας και Manager και σόλο καριέρα!

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Πάντα ήμουν rocker, χάρη στον αδερφό μου που πάντα άκουγε ροκ μουσική στο σπίτι …7 χρονών άρχισα να παίζω πιάνο, στις 9 να ξεκινάω με την κιθάρα … και ήδη στα 12 μου έπαιζα σε ένα metal συγκρότημα, στα 14 σε ένα glam rock group και στην ηλικία των 15 ερωτεύτηκα τη μπλουζ μουσική και μετά σχημάτισα τη μπάντα μου. Μετά από δύο αλλαγές στο line-up, είναι ακόμα το κύριο κουαρτέτο μου. Παίζουμε σε όλη την Ευρώπη με την ELIANA CARGNELUTTI BAND και το τρίτο μας CD θα κυκλοφορήσει το 2021!

Athenscalling.gr: Ας ταξιδέψουμε τώρα με τη χρονομηχανή  στο παρελθόν και θα ήθελα να θυμηθείς το πρώτο σου δάσκαλο στη Μουσική!

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Είχα πολλούς δασκάλους μουσικής, σπούδασα με πολλούς Ιταλούς κιθαρίστες, αλλά αυτοί από τους SRV, Slash και Blackmore έχω μάθει τα περισσότερα!

Athenscalling.gr: Αγαπημένες μουσικές αναμνήσεις? Ίσως στο σπίτι σας? Ίσως στην πόλη σας ή στη γειτονιά σας?  Ίσως οπουδήποτε  αλλού?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Σίγουρα αυτές είναι από τις πρώτες συναυλίες που είχα παρακολουθήσει στη πόλη μου και με έκαναν όλο και πιο παθιασμένοι με τη μουσική και μια από τις καλύτερες στιγμές που θυμάμαι ήταν όταν έπαιζα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Udine στη μεγάλη πλατεία 1 Maggio, μπροστά σε μερικές χιλιάδες άτομα από την πόλη μου!

Athenscalling.gr: Και τώρα, πείτε μας την καλύτερη σας μνήμη από το παρελθόν.

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Έχω όμορφες αναμνήσεις απ’ τα tour μου στις ΗΠΑ  ειδικά  από τη πρώτη φορά που ήμουν 19 χρονών! Μετά θυμάμαι όταν ήμουν on stage με τον Steve Vai στο Udine και όταν έπαιξα στην Austria με τον Ian Paice.

Athenscalling.gr: Και για τις επιρροές σας? Λόγω του ότι έχω παρακολουθήσει την  μέχρι σήμερα πορεία σου & λόγω τις ποικιλόμορφης μουσικής σου παιδείας θα έλεγα ότι έχεις… ουκ ολίγες επιρροές!  

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Ναι έχω πολλές μουσικές επιρροές, από rock έως blues και από jazz έως pop και από folk έως metal!  Γι ‘αυτό και τα άλμπουμ μου είναι πολύ διαφορετικά. Πιστεύω ακράδαντα στη contamination μεταξύ μουσικής και πολιτισμών!

Athenscalling.gr: Νομίζω λοιπόν και δεν ξέρω εάν κάνω λάθος ότι εσύ βρίσκεσαι ανάμεσα σε 2 μουσικά μπλοκ! Ένα δηλαδή που είναι το Hard Rock με τη μπάντα των ΄΄ Strange Kind of Women΄΄ και με το άλλο, ίσως θα έλεγα με διαφορετικές και πιο διευρυμένες μουσικές αναζητήσεις και εννοώ το project  με την ονομασία ΄΄ Eliana Cargnelutti Band… και θα ρωτήσω ποιο από τα δύο αγαπάς περισσότερο?  

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Φυσικά η εστίασή μου είναι στη solo carrier, για να δουλέψω ως μουσικός και entertainment for me it means to realize my own music and to propose it to the world!

Athenscalling.gr: Οι SKOW είναι στα σίγουρα μια ειδικά εκφραζόμενη live band και εδώ θα σε ρωτήσω για το πως νιώθεις, στη σκηνή, με όλους τους οπαδούς σας κυριολεκτικά να χτυπιόνται συμμετέχοντας ψυχή και σώμα στα live της μπάντας?

 ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Το να είσαι στη σκηνή με τη μπάντα των κοριτσιών  είναι μια διαρκής δοκιμασία και εγώ, ως λάτρης του κινδύνου, της εργασίας και της ευθύνης, είμαι πάντα πολύ περήφανη γι ‘αυτό. Μου αρέσει να ασχολούμαι, να αυτοσχεδιάζω και να δημιουργώ ατμόσφαιρες, ήχους και συμπεριφορές στο στυλ του Blackmore, για μένα έρχεται πολύ φυσικά, συχνά νιώθω να με κυριεύει λίγο «θυμός» όπως ο Blackmore στη σκηνή. Έχοντας την ευκαιρία να παίζω με αυτές τις ταλαντούχες μουσικούς ως SKOW αυξάνεται η επιθυμία να παίξω καλά και να μεταδώσω στο κοινό όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Athenscalling.gr: Είστε ένα νεαρό κορίτσι, οπότε είναι φυσικό είναι τα όνειρα σου  για το μέλλον να είναι πολλά … Το πρώτο σας όνειρο παρακαλώ?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Αγορά σπιτιού, συναυλίες στις Βόρειες χώρες και τη παρουσία μου σε μια συναυλία του Ritchie Blackmore!

Athenscalling.gr: Ας μιλήσουμε τώρα για μερικά άλλα σχήματα All Female Tribute Band! Για παράδειγμα, γνωρίζετε κάτι για τις Αμερικανίδες ZEPPARELLA ή τις Ελβετίδες BACK: N: BLACK ?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Ναι, μου αρέσουν οι Zepparella, επίσης στην Ιταλία έχουμε μια Zeppelin all female tribute, Ladies Zeppelin! Επίσης a female tribute to AC/DC , the ACDChicks!

Athenscalling.gr: Πείτε μας τοποθετώντας το νούμερο 3 σε μπάντες, τραγούδια και  ταινίες. Επέλεξε λοιπόν τα 3 καλύτερα από τα ανωτέρω στις προτιμήσεις σου

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Από γκρουπ, Deep Purple, Aerosmith, Metallica… από τραγούδιαAll along the watchtower, Welcome to the jungle, Comfortably Numb… και από ταινίες Life is beautiful, Kill Bill, The devil wears Prada.

Athenscalling.gr: Τώρα ας παίξουμε ένα παιχνίδι με τα αρχικά γράμματα του ονόματος σου …ELIANA και συμπληρώστε τα κενά με τις λέξεις που σας αρέσουν, (Ε)… (L)… (Ι)… (Α)… (Ν)… (Α)…

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW):  ( E )Emotions, ( L )Lioness , ( I )Independence ,     ( A)… Artist , ( N )… Natural and ( A )… Action!

Athenscalling.gr: O.k ελεύθερος χρόνος υπάρχει? Αν ναι και πως τον αξιοποιείς ? Χόμπι ή κάτι άλλο πέρα από την αγαπημένη σου μουσική?.

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Να σου πω την αλήθεια δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο με τη δουλειά μου, όμως θα πώ ότι μου αρέσει να βγαίνω για δείπνο με φίλους, να είμαι με τον ανιψιό μου  και να πηγαίνω όποτε μπορώ στο γυμναστήριο!

Athenscalling.gr: Στην Ελλάδα λέμε ΄΄ Una fatsa una ratsa ΄΄ ένα γνωμικό το οποίο αφορά τον ελληνικό και τον ιταλικό λαό… το γνωρίζετε?

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Για να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τη φράση, αλλά προφανώς οι Ιταλοί έχουν διάφορες ομοιότητες με τους Έλληνες. Θα ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα για να σας γνωρίσω καλύτερα!

 Athenscalling.gr: Πριν από το τέλος της συνομιλίας μας, πείτε μας τα μελλοντικά σας σχέδια και στείλτε οποιοδήποτε μήνυμα θέλετε σε όλο τον κόσμο.

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Αυτήν τη στιγμή ο Ιταλικός μουσικός κόσμος έχει σταματήσει, έχει μπλοκαριστεί, είναι  ανύπαρκτος, ευτυχώς όμως μου δόθηκε ο χρόνος για να ηχογραφήσω το νέο μου άλμπουμ, το οποίο θα μπορώ να πάρω μαζί μου σε περιοδεία καθ ‘όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021 στη Γερμανία  Τότε θα κάνω δύο tour στην Αγγλία και άλλες ημερομηνίες σε Γαλλία, Αυστρία και  την Ελβετία. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο www.elianacargnelutti.com  που είναι η ιστοσελίδα μου… τελικά ας υποστηρίξουμε αυθεντική μουσική και όλους  τους νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

Athenscalling.gr: Να είσαι καλά για τα όσα μας είπες Eliana, το καλύτερο για εσένα  και φυσικά για τα άλλα τέσσερα  κορίτσια ΄΄Strange Kind of Women΄΄… Μείνετε υγιείς και δυνατοί!

ELIANA CARGNELUTTI (SKOW): Εμείς σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και για το χρόνο που διαθέσατε, ας συνεχίσουμε να ακούμε καλή μουσική, ας μας περιβάλλει με θετική ενέργεια και ας θεραπεύσουμε το φυσικό χρυσό που όλοι έχουμε μέσα στην καρδιά μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back