July 14, 2024

LIGHT IN BABYLON Η μουσική μας είναι παγκόσμια μουσική

Η συναυλία των LIGHT IN BABYLON στην Αθήνα στις 8 Νοέμβρη στον ιστορικό χώρο, Κύτταρο live club της οδού Ηπείρου, είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός!
Το μουσικό σχήμα των LIGHT IN BABYLON είναι μια μπάντα που με τους ήχους του και την ερμηνεία των τραγουδιών από την Michal Elia Kamal εκπέμπει πάντα ένα ιδιαίτερο πενταγραμμικό αποτέλεσμα που δίνει το δικό του στίγμα, το δικό του φως, στην παγκόσμια μουσική σκηνή!
Ο πυρήνας του συγκροτήματος, δημιουργήθηκε το 2010 στη Κωνσταντινούπολη και αποτελείται από την Michal Elia Kamal (τραγούδι), τον Metehan Çifçi (σαντούρι) και τον Julien Demarque (κιθάρα).
Σήμερα στις επί της σκηνής εμφανίσεις τους έχουν την υποστήριξη δύο ακόμη μουσικών του Stuart Dickson στα κρουστά και του Jack Butler στο μπάσο.
Οι LIGHT IN BABYLON έχουν περιοδεύσει στο πρόσφατο παρελθόν σε Τουρκία Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Φιλανδία και το Μάη του 2018 την Ελλάδα στο SKG Bridges Festival στη Θεσσαλονίκη.
Το 2019 η μπάντα συνεχίζει το ταξίδι της στο κόσμο, παρουσιάζοντας τις μουσικές της δημιουργίες και μετά από την εμφάνιση της στο Xera Festival Internacional de Musicas del Mundo, έρχεται και στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να ακολουθήσουν οι συναυλίες τους στη Γερμανία και τη Ρωσία!
Η πρώτη μας επαφή με τους ήχους των LIGHT IN BABYLON χρονολογείτε από την εποχή που εντελώς τυχαία, σερφάροντας στο διαδίκτυο, τους ακούσαμε να ερμηνεύουν σε διασκευή το Imagine του John Lennon !

Εντυπωσιασμένοι από την αμεσότητα της απλότητας στην εκτέλεση του εν λόγω θρυλικού τραγουδιού του John Lennon, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μέσω διαδικτύου με την Michal Elia Kamal.
Λίγες ημέρες λοιπόν πριν την εμφάνιση των LIGHT IN BABYLON στην Αθήνα και στο Κύτταρο live club στις 8 του Νοέμβρη αξίζει το κόπο να θυμηθούμε κάποια διαχρονικά σημεία από αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με την τραγουδοποιό και front woman της μπάντας Michal Elia Kamal.
ATHENS CALLING: Καλώς ορίζοντας σας, στο ATHENS CALLING G.R, θα θέλαμε να μάθουμε για τα πρώτα σας βήματα … για το ξεκίνημα σας.
Michal Elia Kamal: Ιδρυθήκαμε όταν συναντηθήκαμε το 2010 μία Ιρανο-Ισραηλινή η Michal Elia Kamal, ένας Γάλλος ένας Γάλλος ο Julien Demarque) και από την Τουρκία ο Metehan Ciftci. Έχουμε έρθει από διαφορετικές χώρες αλλά έχουμε κάτι κοινό, τη μουσική και το πάθος μας για τη διάδοση της! Ξεκινήσαμε εκείνη την εποχή με κάποιες εμφανίσεις στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί βήμα με βήμα, οικοδομήσαμε το δρόμο μας ώστε να έχουμε από παντού φίλους.
ATHENS CALLING: Με αφετηρία το έτος 2010 και μέχρι σήμερα μας παρουσιάζετε τα album,’‘Istanbul’‘ (2010),‘‘Life Sometimes Doesn’t Give You Space’’(2011) και το 2016 το “YENI DUNYA”. Ας σταθούμε λοιπόν στο πρόσφατο το “YENI DUNYA” και ας μιλήσουμε για το στιχουργικό αλλά και το μουσικό αποτέλεσμα του.
Michal Elia Kamal: Όταν οι άνθρωποι μας ρωτούν από πού προέρχεστε εσείς και ή μουσική σας, απαντούμε πάντα… ότι εμείς είμαστε οι άνθρωποι του κόσμου, και η μουσική μας είναι παγκόσμια μουσική! Το άλμπουμ “YENI DUNYA” σημαίνει στα Τούρκικα “Νέος Κόσμος” και ακούγοντας το, εσείς θα νιώσετε αυτή τη νέα αίσθηση τη φρεσκάδα, σαν μια νέα φωνή που ανεβαίνει από τη Μέση Ανατολή και θέλει να μεγαλώσει την ένταση της φωνή της. Στους στίχους του μπορεί κανείς να βρει πράγματι το πόνο και τον αγώνα, αλλά και την ελπίδα και την αισιοδοξία.

ATHENS CALLING: Έτη μεγάλων γεγονότων λοιπόν και πολλά τα κάθε είδους προβλήματα σε όλο τον κόσμο! Οι πόλεμοι, το προσφυγικό, η οικονομική κρίση και γενικά μια κατάσταση που κάθε άλλο από σιγουριά για το αύριο μπορεί να δώσει στο πλανήτη Γή! Συμβαίνουν πολλά γύρω μας και εσείς ταξιδεύετε στο κόσμο, παρουσιάζοντας τα τραγούδια σας . Αλήθεια ποιά είναι η γνώμη σας για όλα τα όσα προαναφερθήκαμε.
Michal Elia Kamal: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κοιτάξουμε την πραγματικότητα εξαρτάται από ποια κατεύθυνση το ψάχνετε και εξαρτάται το είδος της ερώτησης Εμείς μέσω της μουσικής μας, δίνουμε το μήνυμα ότι πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι, δεν είναι κάτι που όλοι μας θυμόμαστε και η μουσική είναι ένα από τα εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να επανασυνδέσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματά μας. Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις μίσος μπροστά από την τηλεόραση ή από τον υπολογιστή ή μπροστά από μια φωτογραφία ενός πολιτικού, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άνθρωπος μπροστά σου, είναι ένας άνθρωπος, όπως κι εσύ και είστε σε θέση να εξετάσεις τα μάτια του / της, εκεί θα ανακαλύψετε την αντανάκλαση του εαυτού σας.

ATHENS CALLING: Θα θέλατε να μας αναφέρετε το μήνυμα το οποίο εκπέμπετε με τις μουσικές σας δημιουργίες, με τα τραγούδια σας .

Michal Elia Kamal: Με τη μουσική μας, δεν λέμε στους ανθρώπους τι να κάνουν ή πώς να σκέφτονται,…we are just sharing … και δεν μιλάμε μόνο για το νου, αλλά αναφερόμαστε και στο συναισθηματικό πεδίο. Στο τέλος κάθε συναυλίας όταν το κοινό έρχεται σε εμάς γεμάτο συγκίνηση, γεμάτο ελπίδα αλλά και έμπνευση τότε αντιλαμβανόμαστε , την ανατροφοδότηση που δημιουργεί η μουσική μας!

ATHENS CALLING: Να επιμείνω και να ρωτήσω πάλι κάπως διαφορετικά γύρω από την παγκόσμια κρίση … Με το χέρι στη καρδιά πείτε μας… Υπάρχει κάποιο φως στη σήραγγα της παγκόσμιας κρίσης και αν υπάρχει αυτό, που μπορεί να βρίσκεται;

Michal Elia Kamal: Υπάρχει πάντα μια πάλη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι Μέσα μας και έξω και αυτό που είναι το φως στην πραγματικότητα, η μουσική είναι το φως, η τέχνη είναι το φως, η συμπόνια είναι το φως, η επικοινωνία είναι το φώς. Ζούμε λοιπόν μέσα σε ένα σύστημα, το σύστημα που μας αναγκάζει μας ωθεί να κοιτάξουμε προς μία κατεύθυνση, τη στιγμή όμως που εσύ βάζεις φως σε αυτό το σύστημα, στην περίπτωσή μας είναι η μουσική, δίνεις στους ακροατές στο κοινό σου μια επιλογή, μια επιλογή που σε οδηγεί να κοιτάξεις και να δεις και άλλες κατευθύνσεις!
Αυτά λοιπόν μεταξύ άλλων μας είχε αναφέρει στη δια μέσω διαδικτύου συζήτηση μας, η χαρισματική front woman της μπάντας Michal Elia Kamal.
Έτος 2019, Νοέμβρης μήνας και στις 8 του μήνα η συναυλία των Light in Babylon στο ιστορικό Club Κύτταρο της οδού Ηπείρου!… Θα είμαστε όλοι εκεί!
ΣΥΝΑΥΛΙΑ – LIGHT IN BABYLON
ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE CLUB- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back