July 14, 2024

KONTRUST… Η Αυστριακή Θρυλική Μπάντα! Συνέντευξη με τον Manuel Haglmüller …

KONTRUST…

Οι KONTRUST… Χαρακτηρίζονται ως οι Αυστριακοί crossover band, οι οποίοι μετά από εννέα χρόνια σιωπής επέστρεψαν πριν από 6 μήνες με το νέο στούντιο άλμπουμ, με τίτλο “madworld”.

Ένα χρόνο πριν την έκδοση του άλμπουμ το συγκρότημα παρουσίασε για άλλη μια φορά το αληθινά εκρηκτικό του ζωντανό δυναμικό στις κύριες σκηνές μερικών από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ, όπως το Graspop Metal Meeting, το Hellfest Open Air, τη Βαρκελώνη Rockfest and Resurrection Fest.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, οι KONTRUST κάνουν μια στάση με ανανεωμένο line-up και το πρωτοποριακό πέμπτο στούντιο άλμπουμ το ”MADWORLD”, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα ζωηρό, παιχνιδιάρικο και πειραματικό στυλ στις δημιουργίες τους, έτοιμοι να διασκεδάσουν αλλά και να προβληματίσουν με τους στίχους και τη μουσική τους, το παλιό και το νέο κοινό κοινό τους.

Χωρίς αμφιβολία, οι KONTRUST είναι μια από τις πιο εξωφρενικές και συναρπαστικές πράξεις της Αυστριακής Μουσικής Σκηνής, οι οποίοι έχουν συναρπάσει τους θαυμαστές και τους κριτικούς με μια απαράμιλλη αίσθηση συγχώνευσης διαφόρων μουσικών ειδών όπως ρέγκε, ποπ, σκληρό ροκ και μέταλ riff, τα οποία συνδυάζουν με το δικό τους τρόπο έτσι ώστε να αναπαριστούν τις ρίζες της πατρίδας τους.

Το πολύχρωμο στυλ τους, ο εντυπωσιακός συνδυασμός των ειδών και ο μοναδικός παράγοντας διασκέδασης έκαναν το συγκρότημα να τραβήξει την προσοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς σκηνές. Μεταξύ πολλών άλλων, έπαιξαν το φεστιβάλ Przystanek Woodstock στην Πολωνία μπροστά σε πάνω από 300.000 άτομα και σημείωσαν νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κοινό που έπαιξε ποτέ ένας Αυστριακός καλλιτέχνης.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους δύο δεκαετιών, έχουν κερδίσει εκατομμύρια και εκατομμύρια προβολές YouTube με τα συναρπαστικά μουσικά τους βίντεο, με πάνω από 15 εκατ/ρια προβολές!

Με το νέο τους άλμπουμ, MADWORLD, οι KONTRUST αποδεικνύουν τη θέση τους ως απρόβλεπτη δύναμη στη σκηνή – πάντα εκρηκτικοί και γεμάτοι εκπλήξεις και έτοιμοι να ξεπεράσουν όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα!

Ειδική Ειδοποίηση- NOVA ROCK 2024 – KONTRUST – Σάββατο 15 ΙΟΥΝΙΟΥ- Red Stage-14:25-15:05

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Manuel Haglmüller …

Athenscalling.gr: Γεια σου Manuel και σε ευχαριστούμε που αφιέρωσες το χρόνο σου για τούτη την συνομιλία μας… καλωσόρισες στο webzine του πολιτισμού!

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για το ενδιαφέρον σας γύρω από τους Kontrust.

Athenscalling.gr:Πρώτα από όλα Manuel, πες μας για το όνομα της μπάντας…ποιος ήταν ο νονός του ονόματος;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Ήταν το καλοκαίρι του 2001 και είχε ζέστη,εμείς καθόμασταν και συζητούσαμε για ένα νέο όνομα για το συγκρότημα.
Από τους αρχικούς ιδρυτές τότε, μόνο ο Stefan και εγώ έχουμε μείνει στη σύνθεση σήμερα.
Και αν θυμάμαι καλά στην πραγματικότητα ήταν αυτός που πρότεινε την KONTRUST.
Το αγαπήσαμε αμέσως καθώς αντιπροσωπεύει τέλεια αυτό που κάνουμε.
Όπως υποδηλώνει το όνομα, δημιουργούμε ένα πολύχρωμο στυλ με κάθε είδους επιρροές από διάφορα μουσικά είδη και διαφορετικά στοιχεία.
Ειδικά το κοινό των φεστιβάλ εκτιμούν πραγματικά την ποικιλία αυτή, η οποία αντανακλάται στο νόημα, πίσω από το όνομα KONTRUST.

Athenscalling.gr: Μετά τις αλλαγές στη σύνθεσή σας, ποιά είναι τα μέλη των KONTRUST σήμερα;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Σήμερα είναι η Julia και ο Stefan στα κύρια φωνητικά, ο Mike στην κιθάρα, ο Gregor στο μπάσο, ο Joey στα ντραμς και εγώ κάνω προγραμματισμούς και παίζω κρουστά.

Athenscalling.gr: Πραγματικά θα σου πω ότι μου αρέσει η μουσική της μπάντας σου,αλλά θα σου πω επίσης ότι… σε ποιο μουσικό είδος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Ο ήχος των KONTRUST δεν μπορεί να μπει σε ένα κουτί και να σφραγιστεί με ένα συγκεκριμένο είδος. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει και το όνομα μας. Δημιουργούμε ένα πολύ χρωματιστό στυλ με διάφορες επιρροές.
Αν φυσικά με αναγκάσετε να δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση, το “crossover” που μας συνοδεύει πάντα το περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λόγω του πλούσιου μείγματος μουσικών ειδών που χρησιμοποιούμε.
Στην πραγματικότητα προχωρήσαμε και πέρα ​​από αυτό, εδώ και αρκετό καιρό.
Μένοντας ανοιχτόμυαλοι, καταφέρνουμε να πιέζουμε τα σύνορα μας όλο και πιο έξω, αντί να είμαστε περιορισμένοι σε κάτι!

Athenscalling.gr: Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η μουσική των KONTRUST… με τους στίχους τι γίνεται και πως δημιουργούνται;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Εδώ θα αναφέρω ότι αυτό που το κοινό μερικές φορές δεν το αναγνωρίζει, είναι ότι σε πολλά από τα τραγούδια μας υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα ή ένα κριτικό μήνυμα πίσω από αυτά, που συχνά αντικατοπτρίζεται στους στίχους!
Επομένως, δεν είμαστε μόνο για να διασκεδάζει το κοινό, κάτι που είναι επίσης σημαντικό στις live εμφανίσεις μας, καθώς όλοι θέλουμε να περάσουμε καλά και να γιορτάσουμε ένα μεγάλο πάρτι μαζί με το κοινό.
Αλλά όπως γνωρίζεις, πάντα συμβαίνουν σοβαρά πράγματα σε αυτόν τον τρελό κόσμο και εμείς δεν διστάζουμε να το πούμε… και να βάλουμε το χέρι μας σε αυτές τις ”πληγές”.

Athenscalling.gr: 5 άλμπουμ λοιπόν καταγράφονται από το 2005 μέχρι σήμερα, στο ενεργητικό σας.
Υπάρχει κάποιο που αγαπάς περισσότερο και γιατί;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Εξελισσόμαστε από άλμπουμ σε άλμπουμ, όλα είναι δημιουργίες με τεράστιο πάθος.
Όταν τα ακούτε εσείς όλα χρονολογικά, θα παρατηρήσετε την πρόοδο που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και πώς η προσέγγισή μας παρέμεινε ίδια, αλλά άλλαξε σε λεπτομέρειες και στοιχεία, όπως θα έπρεπε να είναι σε μια μπάντα που μεγαλώνει και εξελίσσεται!
Η ιστορία μας αντικατοπτρίζεται σε αυτά τα άλμπουμ, καθένα από αυτά ήταν ένα στιγμιότυπο εκείνη την εποχή.
Δεν υπάρχει στασιμότητα στη ζωή, κάτι που ισχύει και για τη δημιουργία μας.
Το νέο μας άλμπουμ MADWORLD, λοιπόν είναι το πιο πρόσφατο και επίσης το αγαπημένο μου!

Athenscalling.gr: “Madworld” λοιπόν το νέο σας άλμπουμ των KONTRUST, και περί αυτού ο λόγος!
Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους θαυμαστές σας;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Η κυκλοφορία έγινε μόλις πριν από μισό χρόνο και είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από τις αντιδράσεις των θαυμαστών μας, αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Δεν περιμέναμε να λάβουμε ένα τόσο τεράστιο ποσό θετικών κριτικών και αυτής της αποδοχής από το κοινό.
Το άλμπουμ μπήκε επίσης στο νούμερο 4 στα Αυστριακά τσαρτ,δηλαδή στην καλύτερη θέση που είχαμε ποτέ στο τσαρτ, αυτό μας εξέπληξε τελείως!

Athenscalling.gr: Για τον τίτλο του άλμπουμ θα σου πω ότι είναι εντυπωσιακός και ενημερωμένος με όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη… Αλήθεια, πώς έγινε η επιλογή;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Ακριβώς!
Ο κόσμος τρελαίνεται τελείως τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πολλά ζητήματα που απασχολούν όλους εμάς και που πρέπει να λυθούν και φυσικά να αντιμετωπιστούν.
Όπως λέει και ο τίτλος, επεξεργαστήκαμε όλες τις εντυπώσεις μας τις εμπειρίες μας από τη τελευταία δεκαετία… σε αυτόν τον τρελό κόσμο που ζούμε και έτσι το ονομάσαμε MADWORLD!

Athenscalling.gr: Θυμάστε την καλύτερη περίοδο στο συγκρότημα σας;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Η καλύτερη στιγμή είναι πάντα ΤΩΡΑ!!!!
Φυσικά υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα σε μια τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής της μπάντας. Υπάρχουν πολλές ιστορίες επιτυχίας και αναμνήσεις. Ευτυχώς τα καλά υπερτερούν κατά πολύ των κακών. Το σημαντικό όμως είναι να ζεις τη κάθε στιγμή και να τα απολαμβάνεις όλα στο έπακρο!

Athenscalling.gr: Έχουμε κάνει πολλές συνεντεύξεις με συγκροτήματα και solo καλλιτέχνες από την Αυστρία όπως OPUS, BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTER SPACE, KILL THELYCAN, IGEL vs. SHARK, THE ZSA ZSA GABORS, RUSSKAJA, TURBOBIER, ROKKORAMIREZ, JULIA IVANOVA κ.άλλους Όντας στην Αυστρία, έχεις την αίσθηση ότι είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστείς από για παράδειγμα Σουηδικά ή Βρετανικά συγκροτήματα;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Σίγουρα, γιατί εκεί η σκηνή είναι απλώς μεγαλύτερη!
Εμείς είχαμε την τύχη να αναγνωριστούμε διεθνώς πριν από 15 χρόνια.
Από τότε παίζουμε σε όλη την Ευρώπη και επεκτείνουμε όλο και περισσότερο.

Athenscalling.gr: Κάποιοι από την Ομάδα του Athenscalling.gr, θα είναι παρόντες στο NOVA ROCK FESTIVAL 2024… και οι KONTRUST θα είναι παρόντες στη σκηνή…
Ποία είναι η γνώμη σας για το NOVA ROCK ?

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Το Nova Rock είναι ένα φοβερό φεστιβάλ – το μεγαλύτερο του είδους του εδώ στην Αυστρία – και πάντα μας αρέσει να παρουσιαζόμαστε εκεί!
Υπάρχουν μεγάλες θετικές δονήσεις που συμβαίνουν εκεί κάθε φορά και συλλέγουμε θετική ενέργεια από αυτό.
Επιπλέον για εμάς είναι ένα εντός έδρας ”παιχνίδι”, γι’ αυτό το γιορτάζουμε και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή του!

Athenscalling.gr: Πριν τελειώσει η συνομιλία μας… Πες μας κάτι για τη χώρα μου… Εννοώ για την Ελλάδα;

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Τους φιλοσόφους σας Αριστοτέλη, Πλάτωνα…και από φαγητά το σουβλάκι με το γύρο, το μουσακά και το ούζο!
Ακόμη οι ‘Ελληνες είναι πολύ φιλικοί και χαλαροί άνθρωποι.
Έχω έρθει στην Ελλάδα μερικές φορές για διακοπές και ήταν πάντα καταπληκτικά, είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς και σίγουρα θα την επισκεφτώ ξανά!
Ελπίζω και για μια συναυλία στο μέλλον.

Athenscalling.gr:Ευχαριστώ Manuel… θα τα πούμε σύντομα στην Αυστρία και στο NOVA ROCK FESTIVAL.

Manuel Haglmüller (KONTRUST): Σας ευχαριστώ και ανυπομονώ να σας συναντήσω εκεί!

P.s ”Photo copyright “Factory 16″ and Andreas Rager”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back