June 18, 2024

ECHOBELLY Συνέντευξη με τη Βρετανική μπάντα των ‘90s

ECHOBELLY Συνέντευξη με τη Βρετανική band of ‘90s

” Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να επιβεβαιώσουμε  με την ανακοίνωση μας ότι θα συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Star Shaped  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε τρεις τοποθεσίες  του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους ακόλουθους χώρους:
Στη Γλασκώβη O2 ABC – Σάββατο 15 /09 στο Μάντσεστερ O2 Ritz – Σάββατο 22 /09 και στην Ακαδημία Brixton – Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου’’
Αυτά μεταξύ των άλλων ανέφεραν οι ECHOBELLY από την επίσημη ιστοσελίδα τους και ήταν η αφορμή για να συνομιλήσουμε μαζί τους για το STAR SHAPED FESTIVAL αλλά και για τις προηγούμενες ζωντανές τους εμφανίσεις και γενικά για οτιδήποτε άλλο θα μπορούσες να συζητήσεις με τους Θρυλικούς ECHOBELLY … κοντά μας λοιπόν η Sonya και ο Glenn.

Συνομιλώντας με τη Sonya και τον Glenn

ATHENS CALLING : Γεια σας από την Αθήνα, πρέπει να σας πω ότι είμαστε χαρούμενοι για τη συνάντησή μας και ακόμη να γνωρίζετε ότι η μουσική σας αγγίζει την καρδιά μας και μας χαρίζει μια ευτυχισμένη διάθεση. Σερφάροντας διαδικτυακά  είδαμε για τη συμμετοχή σας στο Camden Rocks  και για την επερχόμενη δηλαδή στο  Star Shaped Festival.  Έχετε κάτι να μας πείτε για αυτά τα φεστιβάλ.

ECHOBELLY  (SONYA) – Μας ζητήθηκε να λάβουμε μέρος σε αυτά τα φεστιβάλ μέσω του πράκτορα κρατήσεων μας. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε αυτά. Το CAMDEN ROCKS είναι μια εκδήλωση μιας ημέρας όπου όλοι οι χώροι στην περιοχή Camden του Λονδίνου ανοίγουν τις πόρτες τους σε μια ολόκληρη μέρα μουσικής, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να πάνε όπου θέλουν και να επιλέξουν ποιες μπάντες θέλουν να δουν.Το STAR SHAPED ειδικεύεται σε Καλλιτέχνες από την περίοδο BRITPOP και συγκεντρώνει δυναμική κάθε χρόνο.

ATHENS CALLING : Οι  Echobelly είναι μια μπάντα έχοντας δύο ενεργούς περιόδους καριέρας , η πρώτη από το 1992 έως το 2004 και η δεύτερη από το 2009 μέχρι και σήμερα με τα αρχικά μέλη, τη Sonya και τον Glenn .Τι έχετε να σημειώσετε για αυτή τη συνεργασία.

ECHOBELLY  (SONYA) – – Ο Glenn και εγώ γράφουμε αλλά και εκτελούμε μαζί και οι δύο ως ECHOBELLY και ως πλευρικό έργο CALM OF ZERO, για πολλά χρόνια. Είχαμε διάφορα και μεταβαλλόμενα μέλη στους  ECHOBELLY, αλλά πάντα ήταν ο Glenn και η σύνθεση των τραγουδιών μου, που ήταν το σημείο εκκίνησης για κάθε άλμπουμ.

ATHENS CALLING : Αλήθεια πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας. Θέλω να πω για το είδος μπορούμε να την κατατάξουμε.

ECHOBELLY (GLENN) – Είναι πάντα δύσκολο να χαρακτηρίσεις τι κάνεις. Με το τελευταίο μας άλμπουμ ‘’Anarchy And Alchemy’’ θα έλεγα ότι υπάρχει μια ορισμένη αίσθηση «Americana» σε κάποια από τα τραγούδια. Υπάρχουν επίσης κάποια ‘jazzy’ στοιχεία σε αυτό (πιθανώς λόγω της έντονης ακρόασης του Miles Davis Kind Of Blue) και υπάρχουν ακόμη  παγκόσμια μουσικά αλλά και ινδικά στοιχεία .Υπάρχουν επίσης και κάποιες ηλεκτρονικές γεύσεις  κάτι που πάντα έχουμε κατά βάθος , αλλά ποτέ εξ ολοκλήρου, ίσως στο επόμενο άλμπουμ!

ATHENS CALLING : Και για τους στίχους, με ποια αφορμή τους δημιουργείτε

ECHOBELLY  (SONYA) – Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου πρωτίστως ως στιχουργός και όχι ως τραγουδίστρια. Είναι μια μαγική εμπειρία για μένα να βάλω λόγια στις υπέροχες μουσικές δημιουργίες του Glenn. Παίρνω ένα τεράστιο buzz και την αίσθηση του θαύματος από τη δημιουργία ενός οπτικού παιχνιδιού λέξεων, σχεδόν σαν μια μίνι ταινία στο κεφάλι μου από την οποία οι στίχοι ρίχνουν έξω.

ATHENS CALLING : ” Anarchy and Alchemy ” είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ σας   και το πρώτο studio  άλμπουμ μετά από το 2004 με το ” Gravity Pulls ” αρκετά χρόνια πριν θα λέγαμε .Πείτε μας για το νέο σας άλμπουμ , αρχικά για τον τίτλο και στη συνέχεια για τα τραγούδια του.

ECHOBELLY  (SONYA) – ΄Ο τίτλος εμπνεύστηκε από το σημερινό χάος που βιώνει ο πλανήτης. Φαίνεται να κλιμακώνουμε και να επιταχύνουμε με πολλούς τρόπους – την τεχνολογία, την ψηφιακή εποχή, την ανθρώπινη επαφή, την προσβασιμότητα στην πληροφόρηση, αλλά και κάτι που είναι αιώνιο και μέρος του ανθρώπινου χαρακτήρα – ALCHEMY – που απορροφά, χωνεύει, επαναπροσδιορίζει και μετατρέπει τις αλλαγές αυτές.
Το τραγούδι ANARCHY AND ALCHEMY είναι για τα παραπάνω. Έγραψα τα λόγια χρησιμοποιώντας μια γρήγορη ψυχολογική τεχνική πυρόσβεσης όπου έγραψα μια λέξη και γρήγορα έβαλα κάτω την επόμενη λέξη που ήρθε στο μυαλό σε συνδυασμό με τη λέξη πριν από αυτήν. Έτσι οι στίχοι γράφονται ως απλές λέξεις και όχι με προτάσεις. Έτσι, εάν κάποιος σας ρωτούσε να του πείτε τι έρχεται στο μυαλό σας μετά τη λέξη STATE, τι θα επιλέγατε; Επέλεξα RIOT και για RIOT επέλεξα RAW κλπ ……
Όσο για το  HEY, HEY, HEY ήταν μια ταινία στο μυαλό μου που είδα ακούγοντας  τη μουσική που μου έδωσε ο Glenn. Το REIGN ON είναι μια φανταστική εκδοχή των πολλών ζωών που θα μπορούσα να ζήσω και των χαρακτήρων που θα μπορούσα να είμαι και τι τους συνδέει ,όλα είναι το ταξίδι της Ψυχής .Τέλος ένα ακόμη τραγούδι το DEAD AGAIN είναι περίπου η στιγμή μετά το θάνατο όταν κοιτάς πίσω στη ζωή που μόλις έζησες. Είναι γραμμένο με μαύρο χιούμορ και ελπίζω με λίγο πνεύμα .

 

 

ATHENS CALLING : Ποιό είναι το πιο αγαπημένο σας, από τα 10 τραγούδια  του album 

ECHOBELLY (SONYA) – Αυτό είναι σαν εγώ , να σας ρωτάω αλήθεια ποιό είναι το πιο αγαπημένο σας παιδί ​​!!

ATHENS CALLING : Εκτός από τη μουσική σας, ποιους μουσικούς ή συγκροτήματα θαυμάζετε και γιατί.

ECHOBELLY (SONYA) – Αυτό αλλάζει συνεχώς. Πριν ηχογραφήσουμε  το άλμπουμ μας ΄΄Anarchy And Alchemy΄΄, ακούσαμε αρκετά Led Zeppelin,  Americana, World  and Indian Music. Αυτή τη εποχή ανακαλύπτω τον  Jeff Beck. Είναι ένας μουσικός  που ποτέ δεν έδωσα πολύ μεγάλη προσοχή (μεγάλη μου ντροπή!). Ο τύπος είναι ίσως ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, είναι απίστευτα εφευρετικός και έχει μια υπέροχη αίσθηση. Παίζει επίσης με τα δάχτυλά του, δεν χρησιμοποιεί μια επιλογή και είναι κάτι που άρχισα να ασκώ προσωπικά. Σας δίνει ένα εντελώς διαφορετικό φάσμα ήχων, το οποίο σε κυριαρχεί.

ATHENS CALLING : Αλήθεια τι έχετε να θυμηθείτε γύρω από τις πιο αγαπημένες σας  μνήμες. Στο σπίτι σας. Στη γειτονιά σας ή στην πόλη σας.

ECHOBELLY (GLENN)-Όταν ξεκινήσαμε αρχικά ως ECHOBELLY, μια μέρα είχαμε μια επίσκεψη από τον Morrissey. Ήρθε και χτύπησε την πόρτα, στο διαμέρισμα που μοιραζόμουν με τη Sonya. Είπε ότι ήταν οπαδός της μπάντας και είχαμε συνομιλία και ένα φλιτζάνι τσάι μαζί. Η αγαπημένη μας γάτα ,εκείνη την εποχή είχε το όνομα Morrissey! Αυτή η γάτα του άρεσε πολύ του Morrissey και  ρώτησε ποιο ήταν το όνομα της .Τότε βρεθήκαμε  σε αμηχανία να του πούμε ότι το όνομά της ήταν στην πραγματικότητα Morrissey ,έτσι το κάναμε επί τόπου. Ο Morrissey ήρθε να μας δει να παίζουμε μερικές φορές ακόμη και μας προσκάλεσε ως support στην επερχόμενη περιοδεία του στις ΗΠΑ, αλλά δυστυχώς η περιοδεία ακυρώθηκε τη νύχτα, πριν υποθέσουμε ότι θα πετάξουμε στις ΗΠΑ, οπότε αυτό δεν συνέβη ποτέ!

ATHENS CALLING : Υπάρχουν κάποια σχέδια για συναυλίες στη χώρα μας .

ECHOBELLY (SONYA)  –   Παίξαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εδώ και πολύ καιρό  πριν και είχαμε υπέροχες στιγμές . Πραγματικά το κοινό ήτανε εκπληκτικό . Θα θέλαμε να επιστρέψουμε για να παίξουμε ξανά. Εναπόκειται στους Έλληνες υποστηρικτές να οργανώσουν κάτι για μας!

ATHENS CALLING : Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε για τα όσα μας είπατε, ευχόμενοι σε εσάς ότι το καλύτερο.

ECHOBELLY (SONYA)– (GLENN)- Είναι χαρά μας. Ευχαριστούμε πολύ!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back