July 14, 2024

ASTRIX… Συναντώντας το Μουσικό-DJ/παραγωγό

FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019 – Πέμπτη 15/08
O ASTRIX είναι πρωτοπόρος καλλιτέχνης στο κέντρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής! Έχει καθιερωθεί ως καλλιτέχνης πρώτης κατηγορίας και χαρακτηρίζεται για το μοναδικό και μελωδικό στυλ της μουσικής του.
Παίζοντας ζωντανά και πλασάροντας τα κομμάτια του σε όλο τον κόσμο άνοιξε το δρόμο του στην κορυφαία 100 DJ λίστα και σήμερα να βρίσκεται στο Νο 41 ! Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες της σκηνής που οι δημιουργίες του είναι κορυφαίες στο είδος του και έχουν λάβει τη καθολική αναγνώριση.
Τον ASTRIX τον γνωρίσαμε και τον υποδεθήκαμε και στην Ελλάδα στην πρώτη του διεθνή συναυλία το 1998, θα λέγαμε ότι αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για να συνομιλήσουμε μαζί του και φυσικά ο άλλος λόγος είναι η συμμετοχή του, φέτος τον Αύγουστο στο line up του μοναδικού και αγαπημένου μας FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019 όπου εκεί πραγματικά, αναμένουμε όλοι να τον δούμε να ΄΄κεντάει΄΄ επί της σκηνής τη Πέμπτη 15/08 !
Για όλα αυτά και για πολλούς άλλους λόγους που αφορούν τη μουσική και τη τεχνοτροπία της δημιουργίας της, ο ASTRIX βρέθηκε για λίγο κοντά μας …

ATHENS CALLING: Γεια σου ASTRIX … Είναι ξεχωριστή στιγμή για εμάς αυτή η συνάντηση μας…. Καλωσορίσατε λοιπόν στο AthensCalling GR και ξεκινώ με δύο ερωτήσεις για εσάς, για το επί της σκηνής όνομα σου … ASTRIX, αλήθεια να υποθέσω ότι υπάρχει κάποια σχέση με τον Asterix ή κάτι άλλο? Η επόμενη αφορά επίσης το επί της σκηνής, όνομα σου… ποιος είναι ο ΄΄νονός΄΄
ASTRIX: Δεν έχει καμία σχέση με τον Asterix, αν και οι άνθρωποι συχνά το ρωτούν. Δεν πιστεύω καν ότι έχω ακούσει για τον Asterix όταν επέλεξα το όνομα. Στην πραγματικότητα ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ όταν άρχισα να παράγω μουσική και έπρεπε να επιλέξω ένα όνομα. Συνηθίζω συχνά στον ήχο πίσω από τα λόγια, νομίζω ότι αυτό συνέβαινε εδώ.
ATHENS CALLING: Στα clubs οι θαμώνες επικροτούν τον Dj παίκτη βινυλίου ή της κονσόλας … και όχι τη μουσική, ή το μουσικό, ή τη μπάντα, ή το δημιουργό της μουσικής!… όπως είχε πει κάποτε ο Tony Wilson, ιδρυτής της Factory Records… Εσύ συμφωνείς με αυτό;
ASTRIX: Για να είμαι ειλικρινής, για μένα η μουσική και ο χορός δεν είναι για χειροκροτήματα. Πρόκειται για αυτό που βιώνετε με το μυαλό και το σώμα σας όταν συνδέεστε στη μουσική. Φυσικά οι άνθρωποι συχνά εκφράζουν τα συναισθήματά τους με χειροκροτήματα και αισθάνονται ωραία … είναι μια απάντηση. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω κάποιον να χορεύει με τα μάτια κλειστά και να μην παρατηρεί καν το ποιος παίζει τη μουσική. Για μένα αυτό είναι πραγματικά η μουσική.
ATHENS CALLING: Μπορούμε να πούμε ότι ζούμε στη μουσική εποχή του DJ;
ASTRIX: Νομίζω ότι μπορείτε να το πείτε εδώ και πολύ καιρό. Ένας DJ είναι ένας ιστορικός. Απλώς χρησιμοποιεί μουσική για να πει τις ιστορίες του.

ATHENS CALLING: Πείτε μας για τη μουσική σας. Θέλω να πω για τα μουσικά σας είδη;
ASTRIX: Δεν είμαι μεγάλος οπαδός των ειδών. Ενώ πρέπει να κατατάξουμε τα πράγματα για δική μας ευκολία, ο περιορισμός της μουσικής με λόγια μπορεί να κλείσει μόνο τα μυαλά των ανθρώπων. Αλλά μπορείτε να πείτε ότι με το παίξιμο μου απελευθερώνω κυρίως ηλεκτρονική χορευτική μουσική, αν και μερικά ακόμα downtempo πράγματα. Και προσπαθώ να το κρατήσω ένα ύφος ψυχεδελικό, κάτι που θα σας οδηγήσει σε άλλες πραγματικότητες.
ATHENS CALLING: Από τα ενεργά σου χρόνια ,δηλαδή το 1995 μέχρι σήμερα, ποια ήταν η καλύτερη στιγμή;
ASTRIX: Ελπίζω ο καλύτερος χρόνος της καριέρας μου να έρχεται ακόμα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό να είναι σε θέση να ζωντανεύει τη δημιουργία μουσικής και να παίζει στους ανθρώπους. Οτιδήποτε άλλο είναι μπόνους.


ATHENS CALLING: Και η χειρότερη στιγμή;
ASTRIX: Φυσικά είχα κάποιες κακές εμπειρίες, όταν περιοδεύεις τόσο πολύ, είναι προφανές. Αλλά πραγματικά, όπως είπα, αισθάνομαι τυχερός και φυσικά δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να παραπονεθώ για τίποτα. Και ούτως ή άλλως, ακόμη και αρνητικές εμπειρίες είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να μάθουμε.
ATHENS CALLING: Και οι αγαπημένοι σας μουσικοί ή μπάντες ;
ASTRIX: Συνεχίζει να αλλάζει. Ψάχνω πάντα νέα μουσική, αναζητώντας νέους ήχους. Προς το παρόν, για παράδειγμα τώρα εξερευνώ τα ΄΄υπόγεια΄΄ της Ρωσικής χιπ χοπ. Μπορείτε να ελέγξετε έναν τύπο που ονομάζεται Symptom, για να σας δώσω ένα παράδειγμα.
ATHENS CALLING: … Και με τον ελεύθερο σου χρόνο. Τι κάνεις όταν εσύ έχεις ελεύθερο χρόνο; Οποιοδήποτε χόμπι;
ASTRIX: Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τέχνη. Λατρεύω τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Λατρεύω επίσης τα gadgets όλων των ειδών και εξερευνώ τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές.
ATHENS CALLING: Έχετε… επισκεφθεί την Ελλάδα … και αν έχετε ένα σχέδιο για μια συναυλία εδώ …;
ASTRIX: … Θα αστιεύεσαι?… Η πρώτη μου διεθνής συναυλία το 1998 ήταν στην Ελλάδα. Έχω επιστρέψει συχνά από τότε. Λατρεύω την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό και αγαπώ εντελώς το Ελληνικό φαγητό! Είναι μια από τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο! Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι άνοιξα μόνο τη δική μου ετικέτα “Shamanic Tales Records” και η πρώτη κυκλοφορία σύντομα είναι ένα remix σε ένα από τα παλιά μου κομμάτια από τον Έλληνα καλλιτέχνη Hi Profile και τα Χριστούγεννα έπαιξα στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα.
ATHENS CALLING: Το 1998… φυσικά και μου είναι γνωστό ότι ήρθες εδώ στη χώρα μας … Λυπάμαι πολύ… αστειευόμουν στη τελευταία μου ερώτηση … Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα όσα μας είπες . Θα τα πουμε στις 15 Αυγούστου στην Αυστρία και στο FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019, ότι το καλύτερο για εσένα .
ASTRIX: Efcharisto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back