April 25, 2024

Συνέντευξη με τους φοβερούς BZfOS… Ζήτω η φρίκη!

BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTER SPACEΚυριακή 12 Ιούνη.  

NOVA ROCK FESTIVAL 2022- Pannonia Fields II, Nickelsdorf, Austria.

Οι BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTER SPACE ( BZfOS ), είναι ένα horror punk συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αυστρία το 2002, με έδρα τη Βιέννη.

Όλα γύρω από τους BZfOS, δημιουργούν εικόνες που μας θυμίζουν σκηνές από κάποιες Ταινίες Τρόμου ή αν προτιμάτε καλύτερα…΄΄Ιστορίες από τη Κρύπτη΄΄. Η σκηνική τους παρουσία, να είναι επηρεασμένη από δημιουργούς των ταινιών του είδους Tobe Hooper, Lucio Fulci και Dario Argento και η μουσική τους από τους Δανό-Αμερικανούς Nekromantix, τους Βερολινέζους Mad Sin αλλά και τους  εκρηκτικούς Punk Rockers Use to Abuse.

Οι BZfOS δεν ΄΄παίρνουν΄΄τα περί τρόμου στα σοβαρά και συνήθως ασχολούνται  με χιούμορ με θέματα αλλά και στερεότυπα από δημοφιλείς ταινίες τρόμου, όπως τα ζόμπι, οι μούμιες, οι μαζικές δολοφονίες, τα νεκροταφεία, οι δράκουλές, το τραίνο του τρόμου στο λούνα πάρκ και ότι άλλο τρομακτικό … βάζει ο νους σας!

Τα μέλη του BZfOS εμφανίζονται πάντα με ψευδώνυμα και οι όποιες περίεργες συμπεριφορές τους είναι μόνο επί της σκηνής!

Σημειώστε ότι σύμφωνα με δήλωσή τους, προέρχονται από τον μακρινό πλανήτη Transilvania και έφτασαν στη γη για να πλημμυρίσουν τους ανθρώπους με τη μουσική του κακού, που ονομάζεται rock’n’roll και επιπλέον θέλουν να παίξουν  το πιο αιματηρό rock’n’roll στη γη.

Στα 20 ολόκληρα χρόνια του ενεργού τους΄΄ τρόμου΄΄ στον ήχο και τον στίχο, έχουν κυκλοφορήσει, 13 albums, 8 singles & EPs αλλά και 2 video.

Σχετικά με το στιχουργικοηχητικό τους αποτέλεσμα πρέπει να πούμε ότι κάθε  ζωντανή τους εμφάνιση είναι μια εξαιρετική εμπειρία, μια εμπειρία γύρω από το είδος της μουσικής που φέρει την ετικέτα Horror Punk!

Το Athenscalling.gr team και μερικοί φίλοι μας από την Ελλάδα, που αυτό το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν στην Αυστρία, θα έχουν την ευκαιρία, να ζήσουν το Horror Punk των BZfOS out of Space τη Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ζωντανά στο Αυστριακό NOVA ROCK FESTIVAL 2022, στην περιοχή Pannonia Fields του Nickelsdorf, που διεξάγετε από τις 09 έως και τις 12 / 06 /2022!

Φέτος, το NOVA ROCK FESTIVAL 2022, περιλαμβάνει τα σημαντικότερα ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής όπως…

MUSE, PLACEBO,VOLBEAT, FIVE FINGER DEATH PUNC, KRAFTKLUB, KORN, MANESKIN, THE OFFSPRING,VOLBEAT, SKILLET, TURBOBIER, RISE AGAINST ,  IN FLAMES,  EVANESCENCE, SEILER & SPEER,WIZO, BULLET FOR MY VALENTINE, BAD RELIGION, HEILUNG, QUERBEAT,  MANDO DIAO,BILLY TALENT, AIRBOURNE, STEEL PANTHER, DAME, HADDAWAY & DR.ALBAN και πολλά άλλα…!

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το NOVA ROCK FESTIVAL 2022, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του NOVA ROCK FESTIVAL , που προσφέρει καθημερινή ενημέρωση  https://www.novarock.at/en/

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ … Mr. RICHYDEAD RICHY GEIN (B.O.f.O.S)

Μια κρύα νύχτα της Άνοιξης το web zine of culture Athenscalling.gr, είχε την ΄΄αιματηρή΄΄ ευκαιρία να ζήσει τον τρόμο από πρώτο χέρικουβεντιάζοντας έξω από το διάστημα με τον Richy… τον ΚύριοDead Richy Gein, τον stand up drummer/τραγουδιστή από το συγκρότημα της μουσικής έκφρασηςhorror punk BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTER SPACE ( BZfOS )!

Athenscalling.gr: Γεια σου Richy, νομίζω ότι σήμερα είναι μια μέρα τρόμου και έχω την ΄΄αιματηρή΄΄ ευκαιρία, να μιλήσω μαζί σου….. brrrrrr. Καλώς όρισες Βασιλιά του Τρόμου στο Athenscalling.gr!

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Γεια σας και ευχαριστώ για την επαφή μας Μη φοβάστε … θα σας ΄΄δαγκώσω΄΄, πολύ λίγο, ίσα για να νιώσετε τη παρουσία μου!

Athenscalling.gr: Αλήθεια πως τα περνάτε εκεί που ζείτε στον μακρινό πλανήτη Transilvania, όλες αυτές τις τρελές μέρες της πανδημίας της Corona? Εμβόλιο κάνατε?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Στην πραγματικότητα ναι – είμαστε όλοι εμβολιασμένοι – Νομίζω ότι το εμβόλιο είναι η μόνη «υγιεινή» ουσία που τρέχει μάταια!

Athenscalling.gr: Ποια είναι η γνώμη σου για τον Εμβολιασμό?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Όπως είναι λογικό θα πω– τα είδη είναι όλα παραποιημένα και όπως όλοι οι άλλοι θέλουμε… απλώς να τελειώσει αυτή η ηλίθια πανδημία…

Athenscalling.gr: Θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ζούμε σε μια εποχή τρόμου! Βλέπεις τι γίνεται και στην Ουκρανία … πόλεμος, πόλεμος …νεκροί και όλα αυτά δημιουργούν σκηνές από πραγματική ταινία φρίκης… Τι έχεις να πεις για όλα αυτά που συμβαίνουν?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Αυτά όλα που συμβαίνουν σήμερα είναι πολύ πιο τρομακτικά από οποιαδήποτε ταινία τρόμου. Είναι μια καταστροφή – και όλα φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια… Πραγματικά όλα αυτά είναι ένας κοινωνικός κατήφορος… αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα αξιόλογο να πω! Οι απόψεις μου για το χαρακτηριστικό, δεν ήταν ποτέ πιο απαισιόδοξες!

Athenscalling.gr: Μάλιστα! Αλλάζοντας θέμα να πάμε στους ήχους σας στη μουσική σας και να σου εκφράσω την απορία μου σχετικά με το γιατί επιλέξατε να ακολουθήσετε το είδος της horror punk?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Για εμάς δεν είναι είδος – είναι τρόπος ζωής. Όλα είναι αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουμε. Η βαθιά ριζωμένη αγάπη μου για τον τρόμο (ταινίες, βιβλία κ.λπ.), το μακιγιάζ/κοστούμια και τη ροκ μουσική απλώς ενώθηκαν τέλεια μεταξύ τους.

Athenscalling.gr: Σου αρέσει να ακούς κάτι άλλο είδος μουσικής?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Α, ναι φυσικά – Λατρεύω τη μουσική σε όλα τα στυλ και σχήματα. Από τον “Alice Cooper” στούς “the Cure”, από  “Misfits” στον “Tom Waits”, από τους “Morbid Angel” στούς “Lizzy Borden” κ.λπ. Είμαστε πραγματικά πολύ ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά τα είδη και τα στυλ – επίσης ακούω πολύ  κλασική μουσική και soundtrack ταινιών – αλλά και τους  “Yungblud” ή και τους  “Machine Gun Kelly” είναι κάτι που μπορώ να απολαύσω!

Athenscalling.gr: Πιστεύεις ότι σήμερα ο κόσμος γουστάρει  να ακούει horror punk, αιτιολόγησε παρακαλώ την άποψη σου…  

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Το ελπίζω να αρέσει  – διαφορετικά θα είναι λίγο βαρετό στα live!Νομίζω ότι το “Horror” ήταν πάντα πολύτιμο είδος τέχνης και ο κόσμος το απολαμβάνει σε όλο τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να δει κάτι θεαματικό, μια παράσταση, που τους ανατριχιάζει αλλά και τους κάνει να γελούν ταυτόχρονα – αυτό ακριβώς κάνουμε – κάνουμε μια παράσταση και προσπαθούμε να διασκεδάσουμε το κοινό μας όσο καλύτερα μπορούμε για μια 1.30΄ώρα!.

Athenscalling.gr: 20 χρονών ζωή για την μπάντα σου, είναι αρκετός ο χρόνος της ύπαρξης,  με αρκετά μεγάλη παρουσία στη δισκογραφία που αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι … 13 albums, 8 singles και EPs και επίσης η παρουσία σας σε 2 video!

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Χμμ, όσο είναι διασκεδαστικό συνεχίζουμε, δεν μας φαίνονται καθόλου  αυτά τα  20 χρόνια andourbestalbum/songwhateverhasnotbeenwrittenyet!

Athenscalling.gr: Ας μιλήσουμε τώρα για τους στίχους των τραγουδιών σας. Με ποια αφορμή δημιουργούνται οι στίχοι?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Έχω ένα λεύκωμα μαζί μου όλη την ώρα και γράφω τις όποιες όποτε μου έρχονται – στο λεωφορείο, στο δρόμο για τη δουλειά, όταν ξυπνάω το βράδυ κ.λπ. Και όταν είμαστε δουλεύοντας πάνω σε ένα τραγούδι, τα διαβάζω μέχρι να βρω μια καλή ιδέα… Πολύ συχνά εμπνέομαι από μια ταινία τρόμου ή ένα βιβλίο που διάβασα, αλλά και προσωπικά πράγματα…

Athenscalling.gr: Πριν από επτά χρόνια, είδαμε το συγκρότημα χωρίς μακιγιάζ… να παίρνει ένα μουσικό βραβείο το Es ist die Mit dem Amadeus 2015 ένα από τα πιο σημαντικά Αυστριακά Μουσικά Βραβεία… Πώς ένιωσες τότε?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Ένιωσα υπέροχα, το πάρτι στη συνέχεια έγινε θρυλικό στην ιστορία του συγκροτήματος μας!

Athenscalling.gr: Ζώντας στο παρελθόν… θυμάστε το πρώτο σας άλμπουμ που αγοράσατε?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): “The Beatles – Greatest Hits” αυτό ήταν το πρώτο albumπου το αγόρασα σε ηλικία περίπου 7 χρονών! Από τότε όμως που αγόρασα το “Alice Cooper – Trash” , τότε ολόκληρος ο κόσμος μου άλλαξε!

Athenscalling.gr: … Και μεγαλύτερη στιγμή του τρόμου στη ζωή σας, μέχρι σήμερα?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Βλέποντας την ταινία “The Exorcist” ως παιδί… με τρόμαξε!

Athenscalling.gr: Ας παίξουμε τώρα ένα παιχνίδι με τα αρχικά γράμματα του ονόματος σου και αν θέλετε συμπληρώστε τα κενά μετά από τα πρώτα γράμματα δηλαδή τα αρχικά, ( R )… ( I )…( C )… ( H )… ( Y)…

Richy…Dead Richy Gein ( B.Z.f.O.S ):

R-eckless, I-nsecure, C-harming, H-umorous, Y-eller !

Athenscalling.gr: … Και τη Κυριακή στις 12 Ιουνίου στο NOVA ROCK… Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Όπως σας είπα, ανεβάζουμε μια άκρως διασκεδαστική παράσταση τρόμου-ροκ, με πολλές θεατρικές εικόνες και ανάλογα  τεχνάσματα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το κοινό να ουρλιάζει όσο το πιο περισσότερο μπορούμε….

 Athenscalling.gr: Ταξίδι στο μέλλον τώρα και κάποια σχέδια σας, για νέο album άλμπουμ ή κάτι άλλο ενδιαφέρον?

Richy…Dead Richy Gein (B.Z.f.O.S): Ναι – εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο EP που θα κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο του 2022. Να πω επίσης ότι υπογράψαμε σε μια… newbookingcompany και έτσι ελπίζουμε ότι πλέον θα μπορούμε να κάνουμε περιοδείες τώρα, μετά από όλα τα lock down και τους περιορισμούς!

Athenscalling.gr: Λίγο πριν το τέλος της κουβέντας μας, θα θέλαμε φίλε Richy να στείλεις το μήνυμα σου, σε φίλους και εχθρούς!

Richy…Dead Richy Gein ( B.Z.f.O.S ): Αγοράστε άλμπουμ (όχι Spotify κ.λπ.)και να  πηγαίνετε σε Συναυλίες (όχι μόνο στα μεγάλα φεστιβάλ) ακόμη να υποστηρίξετε και να εκτιμήσετε τη μουσική από τους καλλιτέχνες που αγαπάτε. … Ξέρετε όλα  έγιναν πολύ επιφανειακά και μιας χρήσης… τα τελευταία χρόνια και χάνεται έτσι πολύ … η χαρά και η ομορφιά στη μουσική.

Athenscalling.gr: Να είσαι καλά και να ξέρεις ότι λατρεύομε τη μουσική των B.Z.f.O.S , γιατί λατρεύομε τον τρόμο … όποιος και να είναι… χα χα χα!

Richy…Dead Richy Gein ( B.Z.f.O.S ): Thank you very much! That´sawesome!!!

 

SPECIAL NOTICE: Promo Pictures © Andreas Graf & BZFOS PROMO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back