April 20, 2024

Συνέντευξη με τον PETER COYNE των ( The Godfathers )

Όταν ακούσαμε το νέο album των GODFATHERS, το Φλεβάρη του έτους 2017 αισθανθήκαμε για πιο λόγο αυτή η μπάντα παραμένει ακόμη ζωντανή από την ίδρυση της (1985 ) μέχρι σήμερα !Το νέο τους album΄A Big Bad Beautiful Noise ΄ είναι πραγματικά με μια λέξη… εκπληκτικό ! Περιέχει 11 τραγούδια που είναι δύσκολο ακούγοντας τα ,να ξεχωρίσεις πιο είναι το καλύτερο ! Χωρίς υπερβολές θα λέγαμε ότι το album αυτό των GODFATHERS σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την μπάντα, εν έτη 2017! Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να συναντήσουμε διά μέσου του διαδικτύου τον εκπληκτικό PETER COYNE,το ιδρυτικό μέλος και  τραγουδιστή των GOODFATHERS!    

 ATHENS CALLING. Για σου Peter ! Είμαστε χαρούμενοι που σε συναντάμε και θα θέλαμε να ξέρεις ότι αγαπάμε τη μουσική των GODFATHERS. Αλήθεια πως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τη μουσική σας ?
 
PETER COYNE: Είναι ένας μεγάλος, κακός, όμορφος θόρυβος !! Ευχαρίστως θα τον περιέγραφα σαν rock & roll music(τη δική μας εκδοχή της rock &roll music) Το rock & roll music είναι πραγματικά η πρώτη μου αγάπη και αυτό που βρίσκω πιο εξαιρετικό γι’ αυτό είναι ότι περιέχει τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία και στυλ blues,soul,rockabilly,country,psychedelic,hard,glam rock,punk και άλλα!  Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τους Godfathers είναι να πάρουμε όλα αυτά τα διαφορετικά θέματα και να δώσουμε τη δική μας ιδιαίτερη χορευτική και ελπιδοφόρα προσέγγιση σε όλα αυτά, με μια μοντέρνα ευαισθησία.Είναι μια   γενική αγάπη για τη μουσική και τον ολικό σεβασμό για όλες τις παραδόσεις είναι αυτό που ελπίζω να βγει από κάποιον που ακούει τα τραγούδια μας. Θέλουμε η μουσική των Godfathers να είναι πραγματικά ξεσηκωτική και να εξιτάρει και άλλους ανθρώπους ακούγοντάς την.
 
ATHENS CALLING. Το νέο σας album΄΄A Big Bad Beautiful noise΄΄ είναι πολύ καλό, είναι απίθανο και νομίζουμε ότι αυτό το album σηματοδοτεί  μια νέα αρχή για το συγκρότημα…Μας επιτρέπεις να εκθέσουμε τη γνώμη μας! Αλήθεια εσύ τι έχεις να πεις?
 
PETER COYNE: Σ’ ευχαριστώ! Πραγματικά πιστεύω ότι το νέο μας album με τον τίτλο ΄΄A Big Bad Beautiful noise΄΄ είναι ξεκάθαρα ένα από τα μεγαλύτερα albums, που οι  Godfathers έχουν δημιουργήσει και ίσως το καλύτερο όλων! Ξοδέψαμε δύο χρόνια, γράφοντας αυτό που νομίζαμε ότι ήταν πραγματικά καλά τραγούδια και θέλαμε το νέο album να γίνει ένα φανταστικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, έτσι ώστε να ξέρεις ακριβώς πως αυτό να μπορεί να σε πάει μετά! Έπρεπε να ξεκινάει κάτι ΜΕΓΑΛΟ  με επαναστατική διάθεση και θυμό από τους τίτλους και μετά να ανεβαίνει με το ‘You And Me Against The World‘ το οποίο  ξεκινά σαν πολύ σκοτεινό τραγούδι αλλά που τελειώνει με ένα πραγματικά πολύ θετικό  ξεσηκωτικό μήνυμα για την αγάπη ! Έχουν πεταχτεί τόσα πολλά σκατά στους ανθρώπους σήμερα, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τη δουλειά, από την ανεργία, από τους κακούς αδίστακτους Πολιτικούς, που καμιά φορά οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η αγάπη είναι μια κόλλα που κρατάει όλο τον κόσμο μαζί!
Αυτό ήταν το αίσθημα που θέλαμε να παρουσιάσουμε στο τραγούδι με τον τίτλο ‘You And Me Against The World‘ . Κοίταξε να δεις  οι Godfathers μπορεί να σε ανεβάσουν  αρκετά στα ύψη ακούγοντας κομμάτια όπως τα ‘Lets Get Higher‘ και ‘Till My Heart Stops Beating‘, παίζοντας λίγο θρυλικό, άτακτο  rock & roll, όπως το ‘Defibrillator‘ και το ‘Feedbacking‘, ή κατεβάζοντας σε κάτω στη γη με το κομμάτι ‘One Good Reason‘. Ή μπορεί να θυμίσουμε τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. σήμερα με το ‘Miss America‘, ή να ακούσεις μια πραγματικά όμορφη σύνθεση με το ‘Shes Mine‘. Το albumA Big Bad Beautiful Noise‘,πραγματικά τα έχει όλα!
 
ATHENS CALLING. Τώρα μια διπλή ερώτηση. Αλήθεια γιατί επιλέξατε τον τίτλο  ΄΄A Big Bad Beautiful noise΄΄ ? Και πόσος ο χρόνος προετοιμασίας του?
 
PETER COYNE: Μ’ έχουν ρωτήσει πολλές φορές στο παρελθόν πως θα περιέγραφα τον ήχο των Godfathers και μερικές φορές απαντούσα ως εξής…   “Είναι ένας μεγάλος, κακός, όμορφος θόρυβος”. Τότε είδα ότι σημειώθηκε σε κάνα δυο συνεντεύξεις σε ψυχρή ασπρόμαυρη εκτύπωση και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον τραγούδι. Έτσι ξεκίνησα από εκεί και πρόσθεσα όλες τις  παρατηρήσεις για τη μοντέρνα ζωή – το αίσθημα της αντίθεσης –ξεκινώντας από μια επανάσταση στον αέρα μια κοινωνική αναστάτωση και μετέτρεψα  έτσι τους στοίχους σε χαρούμενο εμβατήριο! Μου αρέσει αυτό το μικρό κομμάτι- έχει θα έλεγα … a real Stoogestype!

Ξοδέψαμε όπως είπα δύο χρόνια γράφοντας τραγούδια γι’ αυτό το album, αλλά τα ηχογραφήσαμε γρήγορα μέσα σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να ακούγονται φρέσκα και αυθόρμητα. Πάντως μερικά από τα φωνητικά των τραγουδιών , όπως τα’A Big Bad Beautiful Noise‘,’Miss America‘,& ‘Shes Mine‘ ήταν όλα ηχογραφημένα με τη μία-όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σωστό δεν πρέπει να το περιεργάζεσαι πολύ, γιατί μπορεί να χάσεις το γενικό αίσθημα για το τι αναφέρεται ένα τραγούδι. Ο κιθαρίστας μας Steve Crittal παρήγαγε το album  μαζί με τον  Paul Robert Gray και κάνανε μια φοβερή δουλειά στον ήχο του !

Aυτή η συλλογή τραγουδιών κλοτσάει σαν μουλάρι !!!

 
 ATHENS CALLING. 11 πραγματικά καταπληκτικά τραγούδια. Αλλά για μας το καλύτερο απ’ όλα είναι το τραγούδι με τον τίτλο ΄΄Shes Mine΄΄. Αλήθεια εσένα ποιό   από τα 11 τραγούδια είναι το αγαπημένο σου Peter και γιατί ?
 
PETER COYNE: Σ’ ευχαριστώ ! Έγραψα τους στοίχους για το ΄΄Shes Mine΄΄ για τη γυναίκα μου Karen, αλλά μαντεύω ότι όποιος άλλος ακούσει το τραγούδι αντιλαμβάνεται ότι αφορά τη γυναίκα του ή τη φιλενάδα του επίσης !! Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πόσο αγαπημένο και όμορφο γίνεται το νούμερο αυτό , έχει μερικά σπουδαία κομμάτια από μελαγχολική κιθάρα, από τον Steve που έγραψε τη μουσική γι’ αυτό! Πραγματικά μου αρέσει κάθε τραγούδι αυτού του album, δεν πιστεύω καθόλου ότι υπάρχουν αδύνατα τραγούδια σ’ αυτό! Kοίταξε το ΄΄A Big Bad Beautiful noise΄΄, έχει μερικές φοβερές απόψεις και αντιδράσεις απ’ όλα τα μέρη του κόσμου-οι κριτικές, οι φαν των Godfathers και ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική, γενικά φαίνονται να είναι πραγματικά όλες καλοδεχούμενες, οι οποίες είναι τρομερές όταν τις δεις!

ATHENS CALLING. Κάτι τώρα σχετικά με την καριέρα Σου ! Είσαι ένα ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, θυμάσαι μερικές καλές ή κακές στιγμές στη καριέρα σου?
 
PETER COYNE: Λοιπόν είμαι στους The Godfathers 32 χρόνια τώρα, αυτό είναι η μεγαλύτερη χοντροκοπιά στη ζωή μου. Έχουμε οριστικά φτιάξει μερικούς κλασσικούς δίσκους, που έχουν αποδειχθεί να αντέχουν στο χρόνο και έχουμε επίσης κάνει μερικές φοβερές συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο.  Οι Godfathers έχουν ευλογηθεί να παίζουν παράπλευρα με μερικούς δικούς μου σπουδαίους ήρωες. Όπως ο Iggy Pop και οι Ramones. Σας γνωρίζω επίσης ότι ο David Bowie αγαπούσε το συγκρότημα και ερχόταν να μας δει να παίζουμε ζωντανά και για εμάς ήτανε τόσο ανατριχιαστικό και πολύ ευχάριστο να τον συναντήσεις και … εξαρτιόμασταν από αυτόν.  Έκλαψα όταν ο Bowie πέθανε….!
Όλα ήταν υπέροχα, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, κάθε ώρα των Godfathers! Όσο για τις κακές στιγμές; …Μερικές φορές, σίγουρα-αλλά δεν άφησα τη ζωή μου να καθορίζεται από αρνητικότητα και ξέχναγα τις ευκρινώς χεσμένες αυτές  καταστάσεις άμεσα ! Οι καλές και οι σπουδαίες στιγμές οριστικά εξοβέλισαν τις κακές!

ATHENS CALLING. Οι Godfathers, μένουν ζωντανοί μέχρι σήμερα με μια νέα σύνθεση. Πως αισθάνεσαι με τα νέα μέλη του συγκροτήματος?
 
 PETER COYNE: Οι Steve Crittall, Tim James, Mauro Venegas & Darren Birch είναι όλοι τους σπουδαίοι μουσικοί και πραγματικοί χαρακτήρες. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συνθέσεις του συγκροτήματος και μαζί έχουμε παίξει μερικές φανταστικές συναυλίες σ’ όλο το Κόσμο και έχουμε ηχογραφήσει ίσως αυτό που είναι το καλύτερο άλμπουμ που οι Godfathers έχουν δημιουργήσει. Αυτή είναι να ξέρεις μια πραγματική ομάδα και φυσικά δεν θα έκανα όλα αυτά χωρίς αυτούς! ΄Ετσι να πω … Ευχαριστώ τα παιδιά ! Πάντως να ξέρεις… ότι οι Godfathers αυτή την εποχή είναι σε μεγάλη φόρμα! Στα live θα λέγαμε άφοβα ότι μπορούμε να αναστατώσουμε οποιοδήποτε κοινό και οπουδήποτε με τη μουσική μας….!
 
ATHENS CALLING. Τώρα λίγο πριν σε αποχαιρετήσουμε, θα θέλαμε να ξέρουμε για το A Big Bad Beautiful Noise Tour 2017΄΄ .

PETER COYNE: Έχουμε κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο από τότε που το album κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, με κοντσέρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Αυστρία και έχουμε να παίξουμε σε πραγματικά μεγάλα φεστιβάλ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Θα πάμε στην Αμερική επίσης αλλά είναι τόσο απίστευτα ακριβό και θα πρέπει να ξεπεράσεις τόσα πολλά νομικά κωλύματα με εργασιακές βίζες, που κοστίζει μια περιουσία για να παίξεις στις Η.Π.Α. Έτσι αποφασίσαμε να μην πάμε εκεί τώρα αμέσως και να το αφήσουμε αργότερα σ’ αυτή τη χρονιά. Επίσης θα κάνουμε μεγάλα tour στην Ισπανία τον Οκτώβριο και ύστερα θα παίξουμε ζωντανά στη Γερμανία, Αυστρία και άλλα μέρη στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα κάνουμε επίσης μια πολύ ειδική, μοναδική συναυλία στο Lexington στο Λονδίνο στις 24 /6 παίζοντας   δύο πολύ διαφορετικά live set-το πρώτο  set θα είναι ολόκληρο το νέο μας album A Big Bad Beautiful Noise‘! Έπειτα το δεύτερο set θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε διάρκεια, όπου θα παίξουμε κλασσικά τραγούδια των Godfathers & σπάνιους θησαυρούς από τον δεύτερο κατάλογό μας, μερικά από αυτά τα τραγούδια δεν τα έχουμε παίξει ζωντανά για χρόνια ή και για δεκαετίες ! Έτσι θα είναι μια σπάνια ειδική βραδιά και με πολύ διασκέδαση. Έχουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θα έρθουν σ’ αυτή τη συναυλία του Λονδίνου, από Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη και Ην. Βασίλειο ! Εάν κάποιος Έλληνας φαν θα ήθελε να έρθει επίσης, σας δίνω το link για τα εισιτήρια
 
 
 
ATHENS CALLING. Σ’ ευχαριστούμε πολύ για όσα μας είπες και θα πρέπει να ξέρεις ότι θα σας περιμένουμε και στην Ελλάδα για μια συναυλία .
 
PETER COYNE: Μας αρέσει να παίζουμε στην Ελλάδα ! Τελευταία φορά που κάναμε tour στη χώρα σας ήταν το Δεκέμβριο του 2016 και παίξαμε 6 concerts  σε Σέρρες, Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα. Είχαμε υπέροχες στιγμές με τους αγαπημένους Έλληνες και παίξαμε αποκλειστικά για σας μερικά από τα κομμάτια του album A Big Bad Beautiful Noise‘, όπου ακόμη δεν είχαν κυκλοφορήσει! Είναι πάντα μια εξαιρετική εμπειρία για τους Godfathers να παίζουν στην Ελλάδα σε τόσο όμορφη χώρα, με φανταστικό φαγητό, αλλά και με  αξιαγάπητους ανθρώπους και εκπληκτικά άγρια ακροατήρια. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι μου αρέσει το ούζο επίσης-ΓΙΑ ΜΑΣ !!!
Είναι πιθανόν να έρθουμε να παίξουμε στην Ελλάδα ξανά αυτή τη χρονιά, έτσι ελπίζουμε να σας δούμε όλους πολύ σύντομα. Οι Godfathers θα επιστρέψουν !! Εάν θέλετε να μείνετε σε επαφή μαζί μας, εδώ είναι τα links στη σελίδα μας στο Facebook και στην επίσημη στο διαδίκτυο σελίδα μας !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back