April 20, 2024

Συνέντευξη με τον Paul Roberts Των Sniff ‘n’ the Tears και δημιουργό του hit ‘‘Driver’s Seat’’

Sniffnthe Tears  είναι το όνομα της ροκ μπάντας που ουσιαστικά σχηματίστηκε  στη Βρετανική Μουσική σκηνή το 1972 και που μέχρι σήμερα παραμένει ‘’ζωντανή’’ προς χάριν του Paul Roberts , που είναι το μοναδικό αλλά και σταθερό μέλος του συγκροτήματος από την αρχική του σύνθεση !

Οι  Sniffnthe Tears έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο το 1979, με το  hit single Drivers Seat , δημιουργία του Paul Roberts, το οποίο εμφανίζεται στο YouTube με  περισσότερες από 10.500.000 προβολές !

Οι ενεργοί περίοδοι, στη Μουσική τους δράση , με το όνομα Sniffnthe Tears  θεωρούνται ότι είναι δύο, από το 1977-1983 και από το 1992- σήμερα με πάντα σταθερό μέλος τον Paul Roberts.

Το 2017 επανεμφανίζονται δισκογραφικά με το  album ” Random Elements ” το οποίο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη καριέρα τους και που περιέχει χωρίς υπερβολές έντεκα εκπληκτικά τραγούδια.

Το album αυτό ηχογραφήθηκε περισσότερο από τέσσερα χρόνια με συνεργασία των   Robin Langridge  στα πλήκτρα, τον Les Davidson που παίζει κιθάρα και ακόμη τα  παλαιά μέλη των Sniffnthe Tears, Nick South μπάσο και Paul Robinson ντραμς .

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των πενταγραμμικών του δημιουργιών ο Paul Roberts είναι ένας εκπληκτικός photorealistic painter και υπεύθυνος  εξάλλου για τη ζωγραφική όλων των εξωφύλλων στα  άλμπουμ της μπάντας.

Μια μέρα του Νοέμβρη ακούγοντας ξανά και ξανά το τραγούδι “Take Me Home” από το πρόσφατο άλμπουμ τους  “Random Elements”, μου ήρθε η επιθυμία να τον συναντήσω και να συνομιλήσω με αυτόν ,τον αξιόλογο καλλιτέχνη Paul Roberts.

Η επιθυμία μου λοιπόν έγινε πραγματικότητα και με την βοήθεια της τεχνολογίας τον ‘’συνάντησα’’ μέσω διαδικτύου .

https://www.youtube.com/watch?v=blrHHRWKygw

ATHENS CALLING : Hello Paul ! Πραγματικά είμαι ευτυχής που σε συναντώ ,έστω και στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό  θα έλεγα να σου δίνετε η ευκαιρία της συνομιλίας  με το μοναδικό σταθερό μέλος των  Sniff ‘n’ the Tears  δημιουργό του τραγουδιού Drivers   Seat  και επίσης με ένα εκπληκτικό photorealistic painter.

PAUL ROBERTS (Sniff ‘n’ the Tears):  Γεια σας!

 

ATHENS CALLING : Οι   Sniff ‘n’ the  Tears , είναι μια μπάντα που είναι ακόμα μέχρι σήμερα ‘’ζωντανή’’ ,και η οποία έχει δύο περιόδους ενεργούς δράσης (1977-1983) και (1992- σήμερα). Πώς νιώθεις και τι έχεις να μας πεις , γι ‘αυτό.

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Τα πρώτα βήματα των  Sniff’n’the Tears  ήταν το 1972 όταν παίζαμε σε  pub circuit στο Λονδίνο. Αυτό σταμάτησε  όταν ο κιθαρίστας   μας έπρεπε να κάνει  τη στρατιωτική του θητεία στο Ιράν. Εγώ πήγα στη Γαλλία για δύο χρόνια και όταν επέστρεψα γεννήθηκαν οι νέοι Sniff , αλλά αυτό θα έλεγα είναι μια άλλη ιστορία. Εξακολουθώ  να πηγαίνω , εκεί , επειδή αγαπώ να το κάνω ,και για αυτό υπάρχει αρκετό κοινό για να το δικαιολογήσει.

 

ATHENS CALLING :  Και το όνομα της μπάντας , ποιος ήταν ο νονός του ονόματος ;

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Με την πρώτη μπάντα δοκιμάσαμε μερικά ονόματα και τελικά κατέληξα στο ‘’The Tears’’ , τότε επενέβη ο manager μας και  πρότεινε ‘’ Sniff ‘n’the Tears’’  επειδή τότε είχα πυρετό και καταρροή ,με αρκετά δάκρυα!


ATHENS CALLING :  Πολλά από τα συγκροτήματα των προηγούμενων χρόνων επιστρέφουν σήμερα ,με συναυλίες αλλά και με νέα άλμπουμ! Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος . Εμπορικός ή από κάποιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον;

PAUL ROBERTS (Sniffnthe Tears) : Σκέφτομαι ότι αυτό γίνεται ,κυρίως επειδή υπάρχει ένα μεγάλο ακροατήριο που θέλει ακόμη να τους ακούει ! Εξάλλου δεν είναι μόνο οι νεώτεροι που ακούνε μουσική αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία !

ATHENS CALLING : Δεν είναι και λίγες οι φορές που τόσο στην Ελλάδα ,όσο και σε άλλες χώρες ,το τραγούδι σας  Drivers Seat  ακούγεται μέχρι και σήμερα δίνοντας το δικό του ξεχωριστό ηχόχρωμα στη διασκέδασή μας. Τελικά ποιο είναι το μυστικό που το κρατάει  ζωντανό;

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχει μια ενέργεια και είναι ασυνήθιστο στη δομή του και στους στίχους. Τελικά από ότι φαίνεται οι άνθρωποι το αγαπούν!

 

ATHENS CALLING : Μετά από έξι  περίπου χρόνια χωρίς να ηχογραφήσετε κάποιο album , το έτος 2017 κυκλοφορείτε το εκπληκτικό Random  Elements . Θα θέλαμε αν δεν έχεις αντίρρηση ,να μας μιλήσεις για αυτό το album όσον αφορά τη μουσική αλλά και τους στίχους .

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα, με νέες προκλήσεις και πολλή αβεβαιότητα. Πολλά από τα τραγούδια απασχολούνται με τα θέματα αυτά. Θα έλεγα ότι, η αντίθεση που υπάρχει μεταξύ του άσεμνου πλούτου και της έντονης φτώχειας δημιουργεί ένα σχίσμα, με αυτό  λοιπόν το σχίσμα σήμερα  δεν ασχολούνται οι πολιτικοί! Αυτή είναι η απάντηση μου για το Random  Elements.

ATHENS CALLING : Ποιο από τα τραγούδια του album είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears):  Ίσως το Following Rainbows, που είναι ένα τραγούδι που μιλά για την ταυτότητα  ενός πολλά υποσχόμενου κόσμου! Είμαστε όλοι περισσότερο από ποτέ συνδεδεμένοι αλλά και τόσο απομονωμένοι!

ATHENS CALLING : O.k. Paul θα ήθελα να περάσουμε στη παγκόσμια μουσική σκηνή και να μας αναφέρεις τα αγαπημένα σου μουσικά ακούσματα .

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Ακούω πολύ διαφορετικά μουσικά πράγματα και μου είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξω .Παρόλα αυτά έχω να σας αναφέρω τις κάποιες επιλογές μου, γύρω από τις ερμηνείες της Rhiannon Giddings και φυσικά της  Valerie June. Απολαμβάνω  επίσης τη νέα δουλειά του Paul Mc Cartney.

ATHENS CALLING : Αγαπητέ  Paul θα πρέπει να σου αναφέρω το θαυμασμό μου για την τεχνοτροπία των ζωγραφικών σου πινάκων. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι όλοι εκπληκτικοί πίνακες. Αλήθεια ποια είναι η αιτία της έμπνευσής σας;

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Είναι οι άνθρωποι ! Ενδιαφέρομαι για την ανθρωπότητα και όλες τις αδυναμίες της. Είναι ο τρόπος που εκφράζουμε τον εαυτό μας. Αιτία έμπνευσης ακόμη είναι η πολυπλοκότητα αυτής της έκφρασης και η ομορφιά του κόσμου!

ATHENS CALLING : Συγνώμη Paul, αλλά αυτή τη στιγμή από την ανοιχτή τηλεόραση βλέπω ένα ρεπορτάζ ,από το EURO NEWS ,το οποίο αναφέρεται στη Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ και στο BREXIT . Αλήθεια ποια είναι η δική σου άποψη ;

PAUL ROBERTS(Sniff ‘n’ the Tears): Είναι ένα αστείο! Παραπλανητικό και φυσικά backward looking . Ο David  Cameron προέβη σε τεράστιο λανθασμένο υπολογισμό, ο οποίος θα είναι το μόνο πράγμα που θα  θυμάται . Είναι επίσης μέρος λαϊκισμού που έχει δημιουργήσει τον Donald Trump και επηρέασε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Που είναι, είτε μια κραυγή απόγνωσης, είτε μια διαμαρτυρία ενάντια στο να πει, να προσαρμοστεί θα έλεγα ,σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο από ανθρώπους που δεν του έχουν εμπιστοσύνη !

ATHENS CALLING : Και για το πρόβλημα της μετανάστευσης;

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Αυτό που ονομάστηκε “ο Τρίτος Κόσμος” δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Οι άνθρωποι που θέλουν μια καλύτερη ζωή, φεύγουν από τον τόπο τους και μεταναστεύουν παραδοσιακά. Νομίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του.

ATHENS CALLING : Τι θα έλεγες τώρα μια που μιλάμε για τους ανθρώπους και τον κόσμο ,αν κάναμε ένα ταξιδάκι στη Ελλάδα και στη μουσική της .

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Ο πατέρας μου αγαπούσε την Νάνα Μούσχουρη αλλά εγώ πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω κανέναν από τους σημερινούς Έλληνες τραγουδιστές.

ATHENS CALLING : Λίγο πριν κλείσουμε τη συνομιλία μας ,τι έχεις να μας πεις για τα μελλοντικά σου σχέδια .

PAUL ROBERTS(Sniffnthe Tears): Εγώ κι ο κιθαρίστας Les Davidson κάναμε την  πρώτη συναυλία μας ,εδώ και είκοσι χρόνια, σαν ένα ακουστικό δίδυμο, το οποίο πήγαμε τόσο καλά, σίγουρα θα κάνουμε περισσότερα. Απλά πρέπει αυτό να το οργανώσουμε.

ATHENS CALLING : Να είσαι καλά Paul και σε ευχαριστούμε για τα όσα μας είπες

PAUL ROBERTS(Sniff ‘n’ the Tears):Σας ευχαριστώ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back