April 24, 2024

Συνέντευξη με τη support μπάντα των EVANESCENCE τους YONAKA!

EVANESCENCE

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022- ΑΘΗΝΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

 

Οι Evanescence στην Αθήνα! Tο συγκρότημα της Amy Lee επιστρέφει για μια μοναδική συναυλία στις 5 Ιουνίου 2022 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη με Special Guest τους εκρηκτικούς Βρετανούς YONAKA

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της Διεθνούς Μουσικής Σκηνής οι Evanescence έχουν κατορθώσει να διαγράψουν μια σημαντικότατη καριέρα επί δύο δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων έχουν πουλήσει πάνω από 25.000.000 δίσκους και έχουν βοηθήσει να φτάσουν στο ευρύ κοινό είδη μουσικής, όπως το gothic rock και το nu metal. Η συνταγή της επιτυχίας τους βασίζεται στην επική και ταυτόχρονα σαγηνευτική φωνή της frond woman Amy Lee και την ικανότητά τους να γράφουν κάποια από τα μεγαλύτερα hits που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα του σκληρού ήχου, από την μπαλάντα, ως το συμφωνικό metal!

Οι Evanescence έκαναν το 2003, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα όλων των εποχών με το άλμπουμ τους Fallen, μέσα από το οποίο κυκλοφόρησαν 4 singles τα Bring Me To Life,  My Immortal, Going  Under και Everybody’s Fool τραγούδια που πλέον θεωρούνται κλασικές επιτυχίες του σύγχρονου ροκ ήχου!

Το άλμπουμ Fallen ανέβηκε στις κορυφές των charts σε πολλές χώρες και έγινε 7 φορές πλατινένιος, πουλώντας περισσότερα από 17.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, να σημειώσουμε ακόμη ότι ήταν ένα από τα 8 άλμπουμ στην ιστορία, που έμειναν για πάνω από ένα έτος στο Top50 του Billboard με αποτέλεσμα να τους δώσει 2 βραβεία Grammy και άλλες 4 υποψηφιότητες!

Η συνέχεια ήταν εξίσου πετυχημένη,με το άλμπουμ Open Door που κυκλοφόρησε  το 2006 να φτάνει και αυτό στο νο1 του Billboard και χάρη σε τραγούδια όπως τα Lithium και Call Me When You’re Sober, να πουλάει πάνω από 5.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως!

Το 2011 έφτασαν και πάλι στο Νο1 του Billboard για τρίτη συνεχόμενη φορά με το άλμπουμ τους Evanescence,μέσα από το οποίο ξεχώρισε το εμβληματικό άσμα τους My Heart Is Broken.Το 2017 ακολούθησε το Synthesis ένα άλμπουμ με δύο  επιτυχημένα singles… το Imperfection και HiLo, με ήχο του χθες της καριέρας τους!

Έτος 2021 και οι Evanescence κάνουν την μεγάλη έκπληξη εντελώς ανανεωμένοι και εμφανίζουν στην δισκογραφία το 5ο άλμπουμ τους The Bitter Truth, με τα 4 singles, Wasted on You, The Game is Over, Use My Voice και Better Without You, να τους δημιουργούν καινούργιους fans και να είναι πιο επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε!

Στη συναυλία τους στην Αθήνα και στο Θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη την Κυριακή 5 Ιουνίου θα μας παρουσιάσουν ζωντανά ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους!

YONAKA

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022- ΑΘΗΝΑ- ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Στη συναυλία που θα δώσουν στην Αθήνα οι EVANESCENCE, συμμετέχουν ως  Special Guest οι Βρετανοί YONAKA, που το Athenscalling.gr team, είχε τη τύχη να τους απολαύσει, μαζί με άλλα ονόματα από τη Διεθνή Μουσική Σκηνή εκείνο  το καλοκαίρι του 2018, στο FREQUENCY FESTIVAL 2018, στο Sankt  Pölten της Αυστρίας!

Οι YΟΝΑΚΑ λοιπόν συνδυάζουν στα τραγούδια τους, τον αξιόλογο στίχο τους με ένα σφαιρικό ακουστικό μίγμα ήχων, έχοντας αφετηρία τη pop όπου με σταθερή πορεία κατεύθυνσης συναντά την alternative indie rock!

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 2 ολοκληρωμένα albums αρχικά το έτος 2019 το Don’t Wait ‘Til Tomorrow, ενώ τον Απρίλη του 2022 δια μέσου του face book, μας έδιναν τη πληροφορία για το βινύλιο Seize the Power του 2021,λέγοντας μας

΄΄Γεια σας γλυκά πλάσματα. Καθώς η πρώτη παρτίδα βινυλίου εξαντλήθηκε μέσα σε μια ώρα, πραγματοποιήσαμε άλλη μια περιορισμένη σειρά για τα άτομα που το έχασαν! Μεταβείτε γρήγορα στη διεύθυνση μας, αυτή θα είναι η τελευταία που θα τα κάνουμε προπαραγγελία για τις 20/05/2022΄΄.

Οι YONAKA προέρχονται από το Brighton και τους αποτελούν, στο τραγούδι η εκρηκτική Theresa Jarvis, με τους George Edwards (guitar), Alex Crosby (bass and keyboards) και τον Robert Mason (drums).

Πριν σχηματίσουν την μπάντα, έπαιζαν σε διαφορετικά σχήματα και η συνένωσή τους έγινε το 2014, τότε ήταν που άρχισαν να κερδίζουν αρκετούς fans, στη χώρα τους, με αφορμή τον ήχο τους και κυρίως τις τρομερές και εκρηκτικές τους live εμφανίσεις.

Σημειώστε επίσης ότι στα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, τους συναντάμε το 2016 με την κυκλοφορία του ντεμπούτο single τους, Ignorance και την συνέχεια με ένα ακόμη  single το Drongo και με τα οποία και έβαλαν τα θεμέλια για την μετέπειτα πορεία τους στη δισκογραφία για να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια 4 EPs και 12 Singles.

 

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ FRONT WOMAN THERESA JARVIS

 

Πέρασαν περίπου 4 χρόνια από την πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον ήχο των YONAKA, ήταν τότε που τους είχαμε δει on stage στο FREQUENCY 2018 της Αυστρίας και που αργότερα συναντήσαμε διά μέσω διαδικτύου, τη Front woman  του κουαρτέτου Theresa Jarvis.

Ίσως να είμαστε τότε προφητικοί, όταν στο τέλος της συνομιλίας μας της είχαμε δώσει ραντεβού στην Ελλάδα, έτσι 4 χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα τη Κυριακή 5 Ιουνίου του 2022, οι Βρετανοί YONAKA, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως special guest στη συναυλία των  EVANESCENCE στην Αθήνα στο Θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, με νέους ήχους στις αποσκευές τους.   

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια διαχρονικά σημεία από την συνομιλία που είχαμε τότε, με την εκπληκτική front woman του κουαρτέτου Theresa Jarvis και που ήταν η πρώτη φορά που οι YONAKA, συνομιλούσαν με την Ελλάδα!

Athenscalling.gr:… YONAKA λοιπόν το όνομα της μπάντας σας και στα αλήθεια  θα πω ότι είναι ένα αρκετά περίεργο όνομα, από πού προήλθε η ονομασία σας και ποιος ήτανε ο νονός σας?

THERESA (YONAKA):  Ήμουν εγώ η νονά της ονομασίας, έτσι το όνομα ήρθε ενώπιον της μπάντας και σημαίνει “The Dead of Night” στα Ιαπωνικά. Αυτό έγινε όταν εγώ άρχισα να ακούω darker music και πραγματικά μπαίνοντας και εμβαθύνοντας τους στίχους συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γράψω τη σκοτεινή πλευρά των σκέψεών και των δαιμόνων μου και εν συνεχεία αρχίζοντας το γράψιμο της μουσικής αυτά βάδισαν μαζί … χέρι-χέρι!

Athenscalling.gr: Και για τη μουσική σας τι έχετε να μας πείτε που είναι δυνατό να την κατατάξουμε σε ποίο είδος δηλαδή, γιατί κάπου έχω μπερδευτεί με τον ήχο σας… είναι indie pop, alternative ή garage punk.

THERESA (YONAKA): Όλοι αγαπάμε πολλά μουσικά είδη με διαφορετικό στυλ και με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά όλα μαζί, αυτό είναι το post genre νομίζω. Εμείς γράφουμε ένα τραγούδι και εάν αυτό ακούγεται καλά, πηγαίνουμε με αυτό, δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτό προσπαθώντας να ακούγεται ή να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Athenscalling.gr:… Και για τους στίχους. Με ποιά αφορμή τους γράφετε?

THERESA (YONAKA): Οι στίχοι των τραγουδιών γράφονται μέσα από την καρδιά μου και συνήθως από τις εμπειρίες της ζωής, γράφω για εκείνες τις σκέψεις που με προβληματίζουν κάποιες ενοχλητικές σκέψεις και πράγματα που σημαίνουν πολλά για μένα.

Athenscalling.gr:…και για το Brexit?  και αν θέλετε δίνετε μια απάντηση ,αν όχι  δεν πειράζει.

THERESA (YONAKA): I voted to stay, i think the poorer people get lied to by the Government and can’t be looked after. I am sad the overall voted to leave.

Athenscalling.gr: Κάτι τώρα για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Σήμερα  έχουμε  πληθώρα από ονόματα, αλήθεια για εσένα ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας?  

THERESA (YONAKA): Τα είδωλά μου είναι ο Jeff Buckley και η Amy Winehouse ακόμη αγαπημένοι μου νέοι καλλιτέχνες, είναι οι…  Brockhampton,  Billie Eilish και οι Twenty One Pilots.

Athenscalling.gr:Τι αγαπάς περισσότερο από τα δύο, τις studio ή τις ζωντανές  εμφανίσεις και το ρωτάμε αυτό γιατί  πραγματικά η μπάντα σας , έχει εσένα μία πάρα πολύ εκρηκτική  frontwoman! 

THERESA (YONAKA): Προσωπικά, ο αγαπημένος μου χώρος είναι οι live μας  εμφανίσεις εκεί μοιράζεσαι την εμπειρία με κάθε ένα από το πλήθος, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα… Οι εκρηκτικές γυναίκες είναι οι καλύτερες γυναίκες!

…. Και λίγο πριν το τέλος της συνάντησης μας, πριν από περίπου 4 χρόνια, μια προφητική ερώτηση από εμάς προς τη Theresa

Athenscalling.gr: Πες μας κάτι για την Ελλάδα.

THERESA (YONAKA): Δεν έχω έλθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να έρθω μια μέρα (είμαι βέβαια ότι θα το κάνουμε).

Athenscalling.gr:Να είσαι καλά Theresa, ευχαριστούμε πολύ για τη συνομιλία μας … θα σας περιμένουμε για μια συναυλία στην Ελλάδα.

THERESA (YONAKA): Σας ευχαριστώ και σίγουρα θα σας δούμε εκεί μια ημέρα στο μέλλον.

Σ.σ  Το ολοκληρωμένο άρθρο και τη συνέντευξη με την THERESA JARVIS των ΥΟΝΑΚΑ μπορείτε να διαβάσετε στα links

https://athenscalling.gr/theresajarvis-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bdfrontwoman-%cf%84%cf%89%ce%bdyonaka/

και

https://athenscalling.gr/theresa-jarvis-an-interview-with-frontwoman-from-yonaka/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back