March 28, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 1.12.2016

UNDERWORLD: Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ

Σκηνοθεσία: Άνα Φέρστερ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς, Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις, Μπράντλι Τζέιμς, Τρεντ Γκάρ

Το επόμενο κεφάλαιο στο blockbuster ιστορικό του UNDERWOLD, με τίτλο Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ακολουθεί την Selene (Kate Beckinsale), έμπορο θανάτου των Βρυκολάκων που προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται τόσο από την φυλή των Λυκανθρώπων, όσο και από την φατρία των Βρυκολάκων που την πρόδωσε. Έχοντας στο πλευρό της, μονάχα τον David (Theo James) και τον πατέρα του Thomas (Charles Dance), θα κληθεί να δώσει ένα τέλος στην αιώνια μάχη μεταξύ Λυκανθρώπων και Βρυκολάκων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνει την υπέρτατη θυσία.

Lion

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν: Ρούνεϊ Μάρα, Ντεβ Πατέλ, Νικόλ Κίντμαν

Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει σε λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Στην Καλκούτα θα γίνει ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει, καταλήγοντας στο ορφανοτροφείο. Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη. Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ

Σκηνοθεσία: Φάρεν Μπλάκμπερν
Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Γουότς, Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρέμπλι, Όλιβερ Πλατ, Ντέιβιντ Κούμπιτ

Η Μαίρη είναι μία παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στην Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα.

Η ΔΑΣΚΑΛΑ – THE TEACHER

Σκηνοθεσία: Γιαν Χρέμπτζεκ
Πρωταγωνιστούν: Εύα Μπάντορ, Πέτερ Μπέμπτζακ, Μόνικα Τσερτέζνι, Ταμάρα Φίσερ, ίνα Γκογκάλοβα, Μάρτιν Χαβέλκα, Κσόνγκ

Με την άφιξη της νέας δασκάλας, Μαρία Ντρατζέντοβα σε ένα σχολείο στα προάστια της Μπρατισλάβα το 1983, θα αλάξουν όλα για μαθητές και γονείς. Η περίεργη συμπεριφορά της δασκάλας και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή, αναγκάζει το διευθυντή του σχολείου να συγκαλέσει τους γονείς των μαθητών σε επείγουσα συνάντηση που θα βάλει ξαφνικά το μέλλον όλων των οικογενειών σε κίνδυνο.

Επίσημη Ιστορία – La Historia Oficial Remastered

Σκηνοθεσία: Λουίς Πουένσο
Πρωταγωνιστούν: Χέκτορ Αλτέριο, Νόρμα Αλεάντρο, Ανάλια Κάστρο

40 χρόνια μετά την αργεντίνικη χούντα και 30 μετά τη βράβευση της με το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, το σπάνιο αριστούργημα του Λουίς Πουένσο επανακυκλοφορεί με αποκατεστημένες κόπιες, λίγο μετά την προβολή του στο τμήμα κλασικών ταινιών του Φεστιβάλ Καννών.

THE BACHELOR

Σκηνοθεσία: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Πρωταγωνιστούν:  Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλης Τότσικας, Θανάσης Βισκαδου

Ένα “λάθος” της νύφης, φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό! Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν’ ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας.

CITIZENFOUR

Σκηνοθεσία: Λάουρα Πόιτρας
Πρωταγωνιστούν: Έντουαρντ Σνόουντεν,Λόρα Πόιτρας, Γκλένν Γκρίνουολντ, Έγουεν Μακάσκιλ

Το CITIZEN FOUR κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα Oscar 2015. Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε σε δύο δημοσιογράφους τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η Αμερικανική κυβέρνηση. Αυτή η συνάντηση και οι δραματικές μέρες που ακολούθησαν καταγράφηκαν από τη Λόρα Πόιτρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back