March 28, 2024

ΤURBOBIER Punk Rock από την Αυστρία Συνέντευξη με τον MARCO POGO

FM4 FREQUENCY FESTIVAL 2019 – Σάββατο 17/08

Οι TURBOBIER είναι ίσως από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα σχετικά νέα Punk Rock group στην Κεντρική Ευρώπη με αναρίθμητους φίλους στην Αυστρία την Ελβετία και την Γερμανία !
Δημιουργήθηκαν το 2014… στο πυκνοκατοικημένο και στη κυριολεξία πραγματικά – έξω καρδιά – 11ο διαμέρισμα της Βιέννης Simmering από τον Marco Pogo, έναν ταλαντούχο μουσικό και στιχουργό… που όπως μας είπε χαρακτηριστικά αγαπάει το Ρακί και την Ελλάδα … χαρακτηρίζοντας την χώρα μας … εκπληκτική!
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι TURBOBIER δημιουργούν ένα πραγματικό ηχητικό πανδαιμόνιο και τα δίνουν όλα με την επί της σκηνής τους παρουσία και το δέσιμο το οποίο δημιουργούν μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη .
Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ , Irokesentago(2015) Das Neue Festament (2017) και τον Μάρτη του 2019 το King of Simmering που ίσως θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα αυτοβιογραφικό album του Marco Pogo !
Έχοντας απολαύσει την επί της σκηνής εμφάνιση τους στην Αυστρία και φυσικά λόγω της συμμετοχής τους στο FREQUENCY FESTIVAL 2019 (15-17 August) στη περιοχή του Green Park Sankt Pölten στο Sankt Pölten, θεωρήσαμε αναγκαίο να συναντήσουμε διαδικτυακά τον κινητήριο μοχλό της μπάντας … Marco Pogo και να συνομιλήσουμε μαζί του !

ATHENS CALLING: Γεια σου Μάρκο! Γεια σου από την Αθήνα και την Ελλάδα! Πραγματικά με μεγάλη μας χαρά, σε συναντάμε μέσω διαδικτύου. Αγαπάμε τα τραγούδια σας, εννοώ τα τραγούδια των Turbobier και φυσικά την Αυστρία!
MARCO POGO (TURBOBIER): Ω, αυτό είναι υπέροχο που το ακούω! Αγαπώ και εγώ την Ελλάδα … είναι μια εκπληκτική χώρα και μου αρέσει το καλό ρακί!
ATHENS CALLING: TURBOBIER , είναι το όνομα της μπάντας σας, πείτε μας για αυτό περισσότερα και φυσικά για τον εμπνευστή του ονόματος!
MARCO POGO (TURBOBIER): Οι TURBOBIER δεν είναι απλά ένα συγκρότημα, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής. Συνδυάζουμε όλες τις αρχές της ζωής μας στο TURBOBIER Λόγου χάρη… μπύρα, χωρίς δουλειά, περισσότερη μπύρα, μουσική, πολιτική και μπύρα. Μην μας βλέπετε μόνο ως μια «μπάντα που κάνει μουσική». Το καλύτερο από όλα είναι ότι ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος της ΄΄συμμορίας΄΄ μας ,να γίνει έτσι ένας… “TurboBande”.
ATHENS CALLING: Σε ποιο μουσικό είδος κατατάσσεται η μουσική σας?
MARCO POGO (TURBOBIER): Λοιπόν, ουσιαστικά είναι η Γερμανική έκφραση στη rock και punk rock μουσική – με άλλα λόγια και αν προτιμάς … και άστο όπως το λέω χωρίς να το μεταφράσεις , δηλαδή… ΄΄the word I made up for that is ΄΄Irokesetango΄΄ !
ATHENS CALLING: Με ποιά αφορμή γράφετε τους στίχους των τραγουδιών σας.
MARCO POGO (TURBOBIER): Οι στίχοι που γράφω είναι κυρίως εμπνευσμένοι από τη περιοχή μου, νότια της Βιέννης το Simmering. Αυτή είναι η ενδέκατη συνοικία της πόλης. Ενώ άλλα μέρη της Βιέννης αντιμετωπίζουν κάποιο είδος ισχυρής θα έλεγα ανάπτυξης, η περιοχή μου φαίνεται να έχει αφεθεί με όλες μας τις τάσεις. Είναι μια περιοχή της εργατικής τάξης, φορτωμένη από διαμερίσματα, μπυραρίες και πρέπει να ξέρεις ότι η ζωή στο Simmering μπορεί να είναι καταπληκτική.
ATHENS CALLING:Τι προτιμάς να παίζεις στο στούντιο ή ζωντανά σε συναυλίες?
MARCO POGO (TURBOBIER): Καλά, είναι πάντα υπέροχο να παίζεις ξαφνικά τα τραγούδια που εσύ γράφεις στο σπίτι ή στο στούντιο, μπροστά σε ένα κοινό με χιλιάδες ανθρώπους. Το καλύτερο είναι όταν το κοινό αρχίζει να τραγουδάει τους στίχους που έκανες … μόνος στο σπίτι. Είναι σαν να μοιράζεστε αυτό που είναι ένα ιδιαίτερο πράγμα. Τώρα για να απαντήσω ακριβώς στην ερώτησή σας, θα πω … παίζοντας ζωντανά, οι live εμφανίσεις είναι το κάτι άλλο!
ATHENS CALLING: Σχετικά με το TURBOBIER TOUR 2019, τι έχεις να μας αναφέρεις
MARCO POGO (TURBOBIER): Ω, ναι υπάρχουν αρκετές συναυλίες και φεστιβάλ και εμείς πρόκειται να εμφανιστούμε σε πολλά πανηγυρικά φεστιβάλ μουσικής στην Αυστρία και τη Γερμανία. Από το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2019 εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη μια περιοδεία με αφορμή τη κυκλοφορία του άλμπουμ μας, πολλά show στη Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία και Τσεχίας. Εκτός από όλα αυτά στα σχέδια μου είναι επίσης, επόμενες tour στην Κίνα και την Ιαπωνία. Έτσι εσύ θα διαπίστωσες την αναφορά μου …. ότι δηλαδή εμείς το αγαπάμε να παίζουμε ζωντανά.
ATHENS CALLING: Το Athenscalling GR team είναι fans του FREQUENCY FESTIVAL και οι TURBOBIER είναι φέτος στο line up του Φεστιβάλ. Τι έχεις να μας πεις?
MARCO POGO (TURBOBIER): Αγαπάμε αυτό το φεστιβάλ και εμείς έχουμε ήδη παίξει στο FREQUENCY FESTIVAL … ήταν φοβερό! Θα ήθελα να ξέρεις ότι την ημέρα … πριν από την εμφάνιση μας , έβαζα από το κινητό μας βαρέλι μπύρας μέσα από το κάμπινγκ και έδινα δωρεάν μπύρα στους ανθρώπους. Ήταν τέλεια. Αλήθεια δεν ξέρω για τη δράση μας , από που θα ξεκινήσουμε δηλαδή φέτος εκεί αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί πάλι κάτι τρελό.
ATHENS CALLING: Ο.Κ. Μάρκο! … Αγαπημένοι σου Μουσικοί – γκρουπ- Άλμπουμ?
MARCO POGO (TURBOBIER): Θα έλεγα ότι είναι οι RANCID, RAMONES, THE CLASH είναι μέσα σε όλα τα αγαπημένα όλων και από όλους αυτούς ήτανε οι πρώτοι δίσκοι που αγόρασα, και ακούω ακόμα αυτά τα συγκροτήματα.
ATHENS CALLING: Και το αγαπημένο σας τραγούδι από τους TURBOBIER?
MARCO POGO (TURBOBIER): Haha, ίσως, Feuerwehrfestl ‘. Βασικά, όλα τα τραγούδια των TURBOBIER … και δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό.
ATHENS CALLING: Κάποιες αναμνήσεις από το παρελθόν …?
MARCO POGO (TURBOBIER): Πραγματικά είναι δύσκολο να θυμηθούμε τα πάντα λόγω… της “μπύρας συντελεστή”. Αλλά οι εκδρομές στην Ιαπωνία και την Κίνα είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα τα οποία μπορείς εσύ να γνωρίσεις ως μπάντα. Έτσι λοιπόν ταξιδεύοντας τόσο μακριά – με τους φίλους σας – και σαν ένα Γερμανόφωνο συγκρότημα (!) – αυτό είναι απλά καταπληκτικό!
ATHENS CALLING: Το νέο σας άλμπουμ ‘‘King of Simmering ΄΄, είναι εκπληκτικό..
MARCO POGO (TURBOBIER): Ω, ευχαριστώ πολύ για την φιλοφρόνηση. Είμαστε τόσο ικανοποιημένοι με το άλμπουμ. Όλα ξεκίνησαν καλά, η διαδρομή του ήταν μεγάλη , καταναλώσαμε πολλές μπύρες σε αυτό το ΄΄το ταξίδι΄΄, οι στίχοι κυρίως επηρεάζονται από την πατρίδα μας Βιέννη-Simmering και τη φυσικά τη…. BEER.

ATHENS CALLING: Και για τον τίτλο του άλμπουμ, γιατί επιλέγετε αυτόν τον τίτλο;

MARCO POGO (TURBOBIER): Γιατί είμαι σχεδόν ο βασιλιάς στο Simmering…. Σίγουρα…όχι!
ATHENS CALLING: Στο FREQUENCY FESTIVAL 2019 show σας. Τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε από εσάς;
MARCO POGO (TURBOBIER): Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ TURBOBIER μέχρι σήμερα. Προγραμματίσαμε να παίξουμε το set sunset στη κεντρική σκηνή. Αναμείνατε ένα αξέχαστο και εντυπωσιακό show! Με όλα τα στοιχεία TURBOBIER
ATHENS CALLING: … Και το μήνυμά σας στους οπαδούς των TURBOBIER στην ΑΥΣΤΡΙΑ και ειδικά στους οπαδούς του FREQUENCY FESTIVAL …
MARCO POGO (TURBOBIER): Σάββατο (καλή μέρα), σούρουπο (καλός χρόνος), Turbo (καλή μπύρα). Τα περισσότερα θα τα πούμε εκεί επί της σκηνής!
ATHENS CALLING: Για να πάμε για λίγο στην Ελλάδα … Έχετε επισκεφθεί τη χώρα μας και τι ακριβώς γνωρίζετε για την Ελληνική μουσική σκηνή;
MARCO POGO (TURBOBIER): Ναι,… αλλά μόνο για ψαροντούφεκο και πίνοντας Raki. Άκουσα επίσης ότι έχετε μια μεγάλη μουσική σκηνή. Αλήθεια εμείς θα το θέλαμε να παίξουμε στην Ελλάδα… και το αναμένουμε!
ATHENS CALLING: Και τα μελλοντικά σας σχέδια;
MARCO POGO (TURBOBIER): Touring, touring, touring, πίνοντας μπύρες και φυσικά ηχογραφώντας μουσική , ψαροντούφεκο. Ας ελπίσουμε ότι θα παίξουμε στην όμορφη χώρα σας σύντομα!
ATHENS CALLING: Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις, στα όσα μας είπες.
MARCO POGO (TURBOBIER): Ψηφοφορία για την Αυστριακή μπύρα !!
ATHENS CALLING: Να είσαι καλά Marco , με τις ολόθερμες και από καρδιάς ευχές μας στους TURBOBIER … Θα σας συναντήσουμε στο FREQUENCY FESTIVAL 2019 …
MARCO POGO (TURBOBIER): Ευχαριστώ!… και ανυπομονώ για την συνάντηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back