March 28, 2024

Συνέντευξη με τους Γερμανούς IN EXTREMO

The Amazing German Medieval Rock Band 

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τις μουσικές δημιουργίες  των IN EXTREMO διαπιστώσαμε  το πόσο μεγάλο ρόλο είναι δυνατόν να παίξουν στη μουσική κάποια από τα Ιστορικά Μουσικά Όργανα, όταν αυτά ‘’συνεργάζονται ΄΄ αρμονικά με τα συμβατικά μουσικά όργανα όπως  leadbassdrums!

Στη περίπτωση των Βερολινέζων IN EXTREMO ,ότι ακούς αποκτά μια ιδιαίτερη αξία είναι το αποτέλεσμα θα λέγαμε του άψογου συνδυασμού μεταξύ , στίχου, ήχου και φυσικά της ερμηνείας !

Αυτό ενισχύει την άποψη, για να τους κατατάξεις σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος , είναι θα λέγαμε μαγικός !

Το εκπληκτικό λοιπόν ηχητικό αποτέλεσμα της μπάντας των IN EXTREMO  και φυσικά η παρουσία τους φέτος το καλοκαίρι στο αγαπημένο μας  NOVA ROCK στην Αυστρία μας έδωσαν την αφορμή να συνομιλήσουμε μαζί τους και συγκεκριμένα με τον τραγουδιστή της μπάντας   MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN!

ATHENS CALLING: Γεια σου Michael, χαίρε IN EXTREMO. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος , για τα όσα θα πούμε ! Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η μουσική σας είναι φανταστική. Μια πανδαισία οργάνων με ήχους από  γκάιντες ,άρπα, και τόσα  πολλά άλλα, ιστορικά μουσικά όργανα!

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Η χαρά είναι και δική μας! Γεια σου Αθήνα ! Γεια σου Ελλάδα!

ATHENS CALLING: Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς εσείς χρησιμοποιείτε εκτός από τα συμβατικά μουσικά όργανα, δηλαδή lead, bass και drums και όργανα κυρίως μεσαιωνικής καταγωγής και αναρωτιέμαι προς τι αυτή η επιλογή?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Αρχικά τραγουδούσα σε μια Rockband αλλά και σε ένα Μεσαιωνικό σύνολο (Band) ταυτόχρονα, τελικά δεν μπορούσα να διαχειριστώ τις πρόβες και για τα 2 Μουσικά project την ίδια στιγμή  έτσι  λοιπόν αποφάσισα να “συγχωνεύσω” και τα δύο συγκροτήματα σε μία ομάδα   τότε ιδρύθηκε η μπάντα των IN EXTREMO.

ATHENS CALLING: Αλήθεια, πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας. Θέλω να πω σε ποιο μουσικό είδος ?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Υπάρχει ένας κοινός όρος γι ‘αυτό το μουσικό αποτέλεσμα , στα Rock&Metal medias , που φέρει το όνομα 

 “Μεσαιωνικό ροκ”, αλλά υπάρχει επίσης και σύνδεση με Folk Rock, Industrial and Pagan Metal !

ATHENS CALLING: Αυτά για τη μουσική σας και για τους στίχους σας τι έχεις να μας πεις. Με ποια αφορμή τους γράφετε και ποια η έμπνευση σας ?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Όλα τα μέλη της μπάντας των IN EXTREMO ,γράφουν στίχους ή φέρνουν κάποια εισήγηση με βάση τις όσες διαφορετικές εμπειρίες που έχουν … έτσι δεν υπάρχει μια απάντηση γι ‘αυτό … Τελικά  εμείς ΄΄κουβαλάμε΄΄ historical stories και μερικούς τυπικούς Γερμανικούς μύθους! Δημιουργώντας  με τους στίχους , τη δική μας προοπτική στη Παγκόσμια  Ιστορία!

ATHENS CALLING : Και το όνομα της μπάντας … IN EXTREMO, ποιος είναι ο νονός αυτού του ονόματος ?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Είναι μια  Λατινική φράση και στα Αγγλικά … at the edge , που μπορεί να μεταφραστεί ως “τελειωμένη” ή αν θες μια άλλη μετάφραση … ΄΄στα  άκρα΄΄ και ακούγεται φανταστικά!

ATHENS CALLING : Τα ενεργά χρόνια της μπάντας χρονολογούνται από το έτος 1995 μέχρι σήμερα. Αυτό είναι καλό για όλους τους οπαδούς  των IN EXTREMO , αν θες και για μένα , γιατί είμαι ένας από τους οπαδούς της μπάντας σας! Όλα αυτά όμως για όλους εμάς ,με εσάς όμως τι γίνεται πως αισθάνεστε για τη μακροβιότητα σας ?  

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Είμαστε πολύ ευγνώμονες που μπορούμε να παίξουμε τη μουσική μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να κερδίσουμε ακόμη και την επιτυχία και την αναγνώρισή μας διεθνώς όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι και οι δύο μας μιλάμε τώρα ,είναι ένα τέτοιο δώρο για έναν καλλιτέχνη, ότι δηλαδή οι άνθρωποι από το εξωτερικό αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τη μουσική μας και έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο … και σε όλο τον κόσμο! Είμαστε πολύ ευγνώμονες και αισθανόμαστε απολύτως ευλογημένοι ότι είμαστε σε μια τέτοια θέση σήμερα . Το έτος 2020 έχουμε την 25η επέτειό μας … ας δούμε τι φέρνει το μέλλον!

ATHENS CALLING :  Προτιμάς τις  ζωντανές εμφανίσεις ή εκείνες που σας βρίσκουν στο στούντιο ?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO):  Τις περιόδους των Live εμφανίσεων !

ATHENS CALLING : Γύρω από τις ζωντανές σας εμφανίσεις είναι και αυτή τον Ιούνιο του 2019 στο NOVA ROCK FESTIVAL !

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Είμαστε ακόμα σε περιοδεία όπου παρουσιάζουμε  το τελευταίο μας άλμπουμ ΄΄QUID PRO QUO΄΄ αλλά εμείς στα σίγουρα θα κάνουμε κάποιες αλλαγές στις setlist μας για το 2019! Ίσως ακόμη να βάλουμε και μερικά παλαιότερα κομμάτια μας ,που σε μερικούς οπαδούς μας , ίσως να είχαν λείψει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις setlist μας … και θα φέρουμε και κάποια pyro, γιατί η φωτιά είναι κάτι που πραγματικά αγαπάμε όταν παίζουμε  στη σκηνή!

ATHENS CALLING : Οι εμφανίσεις σας στο  NOVA ROCK FESTIVAL  χρονολογούνται από το 2005 και φέτος , αν δεν κάνω λάθος ,θα είσαστε για 5η φορά στο  lineup του φεστιβάλ ! Από εδώ λοιπόν η αφορμή για το ερώτημα που αφορά τις  χειρότερες ή καλύτερες στιγμές της μπάντας  στο NOVA ROCK FESTIVAL  !

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Πρέπει να παραδεχτούμε  ότι το Nova Rock team , αλλά και οι παρευρισκόμενοι fans μας εκεί , ήταν για τους IN EXTREMO ,πάντα κάτι πολύ σημαντικό! Εμείς αγαπάμε το NOVA ROCK και όλη την  ατμόσφαιρα  του! Την τελευταία φορά που ήμασταν εκεί ήτανε το έτος  2015 και είχαμε βγει στη σκηνή νωρίς το απόγευμα ,έκανε  φρικτή ζέστη , αλλά οι fans μας ζητωκραύγαζαν  “In Extremo, InExrtemo …” – και το show ήταν πραγματικά φανταστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Το πλήθος του φεστιβάλ είχε  ξεφύγει τελείως. Είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο όταν η ενέργεια από τη σκηνή και η ενέργεια από το ακροατήριο «λιώνουν» στη μέση και τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν εντελώς από τον έλεγχο! Απλά δείτε αυτό το σύνδεσμο…

https://www.youtube.com/watch?v=Gi5j-T5SuTk

ATHENS CALLING : Ας πάμε τώρα στη Διεθνή Μουσική Σκηνή … Δύσκολη θα έλεγα ερώτηση αλλά μπαίνω στο πειρασμό να σας απευθύνω  το ερώτημα σχετικά Πραγματικά ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί, συγκρότημα και ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος μουσικής;

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Αυτό … συγνώμη , είναι πάρα πολύ σημαντικό για να το πω μόνο εγώ, αφού είμαστε 7 στην μπάντα και έχουμε διαφορετικές ρίζες αλλά και υπόβαθρα … συγγνώμη!

ATHENS CALLING : Ας  πάμε τώρα στο ΄΄40 Wahre Lieder΄΄  που είναι ο τίτλος του νέου σας άλμπουμ και που πραγματικά μας έχει εντυπωσιάσει η όλη γραφιστική του εμφάνιση, εκτός φυσικά από το ηχητικό του περιεχόμενο,που περιττό είναι να  πούμε ότι μας άρεσε ιδιαίτερα!

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Στην πραγματικότητα είναι ένα Best Of Compilation που παρουσιάζει τα αγαπημένα μας τραγούδια … κάποια singles , μερικά σπάνια κομμάτια, μερικά παλιά τραγούδια και επίσης  μερικά νέα κομμάτια … μας αρέσει!

ATHENS CALLING : Σχέδια για το μέλλον ?

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε  για ένα καινούργιο άλμπουμ, αλλά δεν μπορούμε  ακόμα να  σας πούμε  σχετικά με το πότε ακριβώς αυτό θα κυκλοφορήσει… συνεχώς δουλεύουμε σε καινούργια  τραγούδια και μουσική, αλλά δεν θα καθυστερήσουμε  πολύ την κυκλοφορία του  Θα έλεγα … ίσως το 2020, όταν έχουμε την επέτειό μας ! Αυτό θα ήταν μια τέλεια παρουσίαση … νέο άλμπουμ  και 25η επέτειος, σωστά ?

ATHENS CALLING : Πραγματικά αυτό να ξέρεις ,θα έλεγα ότι είναι το ιδανικότερο και για όλους εμάς , τους fans των IN EXTREMO! Michael  θα σου πω για μια ακόμη φορά ότι την ευχαριστήθηκα  πάρα πολύ αυτή τη συνομιλία μας και ότι σίγουρα θα τα ξαναπούμε στο NOVA ROCK FESTIVAL 2019, όπου εκεί θα απολαύσουμε για μια ακόμη φορά την επί της σκηνής ,παρουσία σας !

MICHAELDAS LETZTE EINHORNRHEIN(IN EXTREMO): Yep, ευχαριστώ και εγώ τόσο πολύ , για τα όσα είπαμε και ελπίζουμε να έρθουμε στην Ελλάδα  και στην  Αθήνα  κάποια φορά !!!  Cheers – see you at Nova Rock!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back