March 29, 2024

Συνέντευξη με τον JUSTIN SULLIVAN των NEW MODEL ARMY

NEW MODEL ARMY…40 YEARS OF ROCK

Nova Rock Festival- Fri,14 Jun,Blue Stage,16:55-17:40

Συνέντευξη με τον JUSTIN SULLIVAN

ATHENS CALLING: Γεια σου, Justin! Χαιρόμαστε για την συνάντηση μας μέσω του διαδικτύου και θα λέγαμε ότι είμαστε τυχεροί που θα σας απολαύσουμε φέτος στο NOVA ROCK FESTIVAL 2019 ,τον Ιούνιο στην Αυστρία. 

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Πραγματικά… It’s a great bill! 

ATHENS CALLING: … Και για την Αυστρία και τους κατοίκους της ,τι έχεις να μας πεις

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Πάντα μου άρεσαν οι Αυστριακοί και βέβαια μεγάλο μέρος της χώρας, είναι εκπληκτικά όμορφο. Υπάρχει πάντα αυτό το χάσμα ανάμεσα στη Βιέννη, που είναι μια πολύ εξελιγμένη πολυπολιτισμική πόλη που εξακολουθεί να μοιάζει με μικρή πόλη!

ATHENS CALLING : Αλήθεια θα θέλαμε να γνωρίζαμε σχετικά με την ονομασία της μπάντας … ποιος είναι ο νονός της ονομασίας?

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Ο αυθεντικός New Model Army ήτανε ο στρατός που κέρδισε την Αγγλική Επανάσταση ενάντια στη μοναρχία τη δεκαετία του 1640, επαγγελματικά εκπαιδευμένος και με πολύ κίνητρο πολιτικά αλλά και θρησκευτικά. Όπως εμείς δημιουργήσαμε το 1980 τη μπάντα , στα  πρώτα χρόνια της Thatcher, αντιπροσώπευε μια ισχυρή ιδέα επανάστασης και αντίστασης. Αλλά δεν το σκεφτήκαμε βαθιά – το δημιουργήσαμε μόνο για να παίξουμε σε δυο μικρές συναυλίες στη γενέτειρά μας και δεν είχαμε κανένα σχέδιο πέρα ​​από αυτό.

ATHENS CALLING: Είσαι ο κινητήριος μοχλός- ο συνθέτης της μπάντας 40 ολόκληρα χρόνια. Αυτό αλήθεια είναι εύκολο ή δύσκολο?

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY):  Αυτή είναι μια ερώτηση που πραγματικά δεν έχω σκεφτεί ποτέ … είναι ακριβώς αυτό που κάνω, όπως δηλαδή αναπνέω.

ATHENS CALLING: … 40 χρόνια και 14 studio’s album. Ποιο είναι το αγαπημένο σου

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Αυτό που έχουμε τελειώσει,From Hereπου κυκλοφορεί τον Αύγουστο; Δεν έχω ένα αγαπημένο άλμπουμ… στα αλήθεια ίσως μερικά τραγούδια ή μέρη τραγουδιών ή μόνο μουσικές ‘στιγμές’ όπου νομίζω ότι  τα εκτελέσαμε σωστά…

ATHENS CALLING: Και η έμπνευση για τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Ο τρόπος που γράφουμε τραγούδια είναι σαν να έχουμε δύο ντουλάπια. Το ένα να περιέχει έντονες μουσικές ιδέες, δηλαδή όπως τα drumbeats, ακολουθίες συγχορδίας, κομμάτια μελωδίας, γραμμές μπάσων και jam sessions, οτιδήποτε συλλέγεται από όλα τα μέλη της μπάντας. Το άλλο θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται από λυρικές ιδέες και ανά πάσα στιγμή,εγώ έχω μαζί μου σημειωματάρια στα οποία γράφω – μερικές φορές απλά μια γραμμή ή μια ιδέα, μερικές φορές μια ολόκληρη ιστορία ή μια ανατρεπτική σκέψη. Όταν τα δύο αυτά  ντουλάπια είναι γεμάτα καθίζω και αρχίζω να βάζω τα πράγματα μαζί. Αυτό είναι σημαντικό να περιμένεις μέχρι και τα δύο αυτά ντουλάπια, να είναι γεμάτα και να μην τα κολλήσεις σε ένα στούντιο κατά την εγγραφή με γρατζουνιές, αναζητώντας την έμπνευση. Αν έχετε αρκετό ‘’αποθηκευτικό χώρο’’, η διαδικασία γίνεται αρκετά εύκολη – χρειάζεται όμως πάντα λίγο χρόνο.

ATHENS CALLING: Πες μας κάτι ,για το νέο σας album.

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Αυτό ήταν ίσως το αγαπημένο μου album στη δημιουργία του. Γράφτηκε πολύ γρήγορα και ηχογραφήθηκε σε μόλις 9 μέρες  σε ένα ίσως από τα πιο όμορφα στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο, σε ένα μικρό Νορβηγικό νησί. Όλη η παραγωγή ήταν μια περιπέτεια – και έχει μια πολύ ισχυρή αίσθηση χρόνου και τόπου.

ATHENS CALLING: … Ποια είναι η γνώμη σας παρακαλώ για το BREXIT?

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Είναι απολύτως ηλίθιο. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, αλλά πραγματικά δεν θέλω να τα πω. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κανένα όμως από αυτά δεν προκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση  έχει μόλις γίνει αποδιοπομπαίος τράγος που χρησιμοποίησε η αδίστακτη δεξιά για τη δική της πολύ τρομακτική ατζέντα.

ATHENS CALLING: Και για την πατρίδα μας την Ελλάδα τι έχεις να μας πείς

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Έχω έρθει πολλές, πολλές φορές από τότε που είχα περάσει για ένα ολόκληρο καλοκαίρι στην Εύβοια, στα 14 μου χρόνια.Είναι ένα ιδιαίτερο αλλά  και μαγικό μέρος για μένα.

ATHENS CALLING: Χαρήκαμε πολύ για τα όσα μας είπες Justin! Ραντεβού λοιπόν στην ΑυστρίαFriday 14 June 2019 at your NOVA ROCK FESTIVAL 2019 live show !  

JUSTIN SULLIVAN (NEW MODEL ARMY): Ραντεβού λοιπόν εκεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back