March 29, 2024

Συνέντευξη με την Ana Martinez του Γαλλικού φεστιβάλ Rock en Seine Festival 2019

Το ROCK EN SEINE FESTIVAL είναι ένα σπουδαίο Ευρωπαϊκό 3ήμερο φεστιβάλ μουσικής που γίνεται στη πόλη του φωτός, το Παρίσι ,εδώ και 17 χρόνια πάντα το τελευταίο Σ/Κ του Αυγούστου μια ξεχωριστή μουσική γιορτή με πλήθος επισκέπτες. Το AthensCalling GR, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του αφιερώματός του, στα Ευρωπαϊκά Καλοκαιρινά Φεστιβάλ Μουσικής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ana Martinez την υπεύθυνη επικοινωνίας / μάρκετινγκ του ROCK EN SEINE FESTIVAL 2019.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στο Παρίσι … Vers la France s’il vous plait… a Paris!
ATHENS CALLING: Bonjour Ana! Bonjour à tous au ROCK EN SEINE FESTIVAL 2019 Καλώς ήρθατε στην AthensCalling GR.
ANA MARTINEZ: Bonjour… και σας ευχαριστώ!
ATHENS CALLING: Αν δεν κάνω λάθος φέτος κλείνετε 17 χρόνια παρουσίας στο χώρο των Φεστιβάλ. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω ποια ήταν η αιτία στο να αποφασίσετε να δημιουργήσετε αυτό το φεστιβάλ στο Παρίσι;
ANA MARTINEZ: Το Rock en Seine δημιουργήθηκε επειδή δεν υπήρχε φεστιβάλ ροκ μουσικής στο Παρίσι εκείνη την εποχή!
ATHENS CALLING: Η Ευρώπη και η οικονομική κρίση …υπαρκτό θα έλεγα πρόβλημα Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν η διοργάνωση ενός φεστιβάλ σε δύσκολους οικονομικά καιρούς … Ποια είναι η γνώμη σας, είναι δύσκολο ή εύκολο;
ANA MARTINEZ: Λοιπόν, η οικονομική κρίση είναι ένα παγκόσμιο θέμα, έτσι σίγουρα επηρεάζει όλες τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές βιομηχανίες, όμως οι άνθρωποι πρέπει να διασκεδάζουν, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές!
ATHENS CALLING: Ο τομέας της εργασίας σου, είναι δύσκολος, έτσι δεν είναι?
ANA MARTINEZ: Είναι σαφές ότι όταν εργαζόμαστε στη μουσική βιομηχανία και ειδικά στα φεστιβάλ, το κάνουμε αυτό γιατί είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική Είναι πολύ σκληρή δουλειά αλλά, όταν τη πρώτη μέρα του φεστιβάλ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες, αισθάνεσαι ότι αυτή η σκληρή δουλειά αξίζει τον κόπο καθώς βλέπεις ότι οι φεστιβάλ fans θα ζήσουν 3 μέρες γεμάτες μουσική, καλές πραγματικά στιγμές, κοινές στιγμές με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες …

ATHENS CALLING: Πόσοι άνθρωποι εργάζονται για το ROCK EN SEINE FESTIVAL
ANA MARTINEZ: Στο γραφείο είμαστε μόνο 8 άτομα που εργάζονται όλο το χρόνο, αλλά όταν το φεστιβάλ πλησιάζει ,όλες οι ομάδες ενισχύονται….
ATHENS CALLING: Αρκετοί Έλληνες που θα ταξιδέψουν από εδώ ή από άλλες χώρες της Ευρώπης μας ρωτούν για τα μέτρα ασφαλείας του φεστιβάλ … πείτε μας για αυτό.
ANA MARTINEZ: Το φεστιβάλ έχει σημαντικά μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει στη Γαλλία , για όλα τα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα. Δουλεύουμε χέρι-χέρι με τους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς ασφαλείας, ώστε όσοι έρθουν τις ημέρες της διεξαγωγής του φεστιβάλ να αισθάνονται ασφαλείς και έτσι να απολαμβάνουν το φεστιβάλ σε όλο του το μεγαλείο !
ATHENS CALLING: Ας μιλήσουμε τώρα για τη μουσική … Εσύ ποιο είδος μουσικής σου αρέσει, υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο,κάτι το αγαπημένο.
ANA MARTINEZ: Το αγαπημένο μου είδος μουσικής είναι …η καλή μουσική! Καθώς εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια στη μουσική βιομηχανία, άκουσα πολλά και διαφορετικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες … Τώρα δεν έχει σημασία αν αυτό που άκουσα λέγεται pop, rock, hip-hop, soul ή punk … Αν είναι καλό , Το Θέλω!
ATHENS CALLING: Ας ταξιδέψουμε τώρα στην Ελλάδα. Θα θέλατε να μας πείτε, αν γνωρίζετε έναν Έλληνα τραγουδοποιό ή έναν τραγουδιστή ή ένα τραγούδι;
ANA MARTINEZ: Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση τους περισσότερους από τους καλλιτέχνες της Inner Ear Records, όπως … Egg Hell, The Boy και LogOut …
ATHENS CALLING: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ΄Ανα για τα όσα μας είπες … Καλή επιτυχία στο ROCK EN SEINE FESTIVAL και το μήνυμα σου για τους Έλληνες φίλους του…. ROCK EN SEINE FESTIVAL!
ANA MARTINEZ: Πολλές ευχαριστίες για τα όσα είπαμε και to all your readers, we’ll be happy to welcome you at Rock en Seine festival in Paris, so come on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back