March 29, 2024

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ του JO NESBO

Το Σεπτέμβρη του 2012 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ¨Ο Χιονάνθρωπος¨  που είναι ένα  από τα πιο επιτυχημένα έργα του Νορβηγού συγγραφέα  JO NESBO .Τον Οκτώβρη του 2017 στους Ελληνικούς κινηματογράφους,σε διανομή από την UIP  έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη κινηματογραφική μεταφορά του Snowman.Πρόκειται για την 7η και πιο δημοφιλή περιπέτεια του Nesbo  με τον M. Fassbender πρωταγωνιστή  στο ρόλο του  ντετέκτιβ  Harry Hole, σε σκηνοθεσία του Σουηδού Hans Christian Tomas Alfredson .
 
Σχετικά… με το βιβλίο
 
Το βιβλίο ¨Ο Χιονάνθρωπος¨ του JO NESBO όπως προείπαμε είναι από τα πιο σημαντικά έργα του συγγραφέα, δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η USA TODAY μεταξύ των όσων αναφέρει για το βιβλίο σημειώνει, ότι εάν δεν γνωρίζεις τον NESBO  σίγουρα τον γνωρίζεις όταν διαβάσεις αυτό το βιβλίο!
…Βρισκόμαστε λοιπόν στο  Όσλο, μήνας Νοέμβρης, το πρώτο χιόνι της σεζόν έχει πέσει και δημιουργεί ένα πανέμορφο λευκό σκηνικό! Ένα αγόρι που ονομάζεται Jonas ξυπνά τη νύχτα για να βρει τη μητέρα του ,όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του…
Ο ΄΄Χιονάνθρωπος΄΄ είναι ένα κλασσικό αστυνομικό δημιούργημα που μας δίνει την  αγωνία φτιάχνοντας πραγματικές εικόνες με αξιοσημείωτους υπόπτους!
 
Σχετικά… με τον επιθεωρητή Harry Hole  
 
Ο  Harry Hole είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της Νορβηγικής αστυνομίας αλλά και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντό μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.
 Στον΄΄Χιονάνθρωπο΄΄, καλείται να αντιμετωπίσει τον πρώτο σίριαλ κίλερ της χώρας του ,έναν δολοφόνο μοιχαλίδων γυναικών που αφήνει πάντοτε έναν χιονάνθρωπο στη σκηνή του εγκλήματος !
 
Σχετικά με τον συγγραφέα JO NESBO
 Ο Jo Nesbo ,καταρχήν έπαιξε ποδόσφαιρο για την πρώην πρωταθλήτρια της χώρας του  Molde, όμως το όνειρό του να παίξει επαγγελματικά τελικά δεν πήρε σάρκα και οστά ,έχοντας αιτία τον τραυματισμό στο γόνατό του σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής αλλά και ως δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα),ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον  Harry Hole. Από τότε μέχρι σήμερα, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 33.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τιμηθεί  με τα βραβεία Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’Prize(2000 & 2007) καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη Νορβηγία .
Το συγγραφικό του έργο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back