March 28, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας

Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται-Fantastic Beasts and Where to Find Them

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρεντμέιν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαμάνθα Μόρτον. Τζεν Μάρεϊ, Φέιθ Γουντ-Μπλάγκρόουβ και Κόλιν Φάρελ.
Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» («Fantastic Beasts and Where to Find Them») θα μας γνωρίσει μια νέα εποχή του Κόσμου των Μάγων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δεκαετίες πριν τις ταινίες Χάρι Πότερ, και σχεδόν μισό κόσμο μακριά.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν («The Theory of Everything») πρωταγωνιστεί ως ο Μαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ, ενώ στην σκηνοθεσία συναντούμε και πάλι τον Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τεσσάρων τελευταίων ταινιών «Χάρι Πότερ».
Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικάνους), αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί… από προσώπου Γης.
Χωρίς να γνωρίζει για την αυξανόμενη ένταση, ο Νιουτ Σκαμάντερ καταφθάνει στην πόλη στα τέλη ενός ταξιδιού σε όλο τον κόσμο, για την έρευνα και διάσωση μαγικών πλασμάτων, μερικά από τα οποία φυλάσσονται με ασφάλεια στην απαρατήρητη δερμάτινη βαλίτσα του, που όμως κρύβει απεριόριστο χώρο και διαστάσεις. Αλλά η πιθανή καταστροφή δείχνει να έρχεται, όταν ο ανυποψίαστος Άμαγος Τζέικομπ Κοβάλσκι θα αφήσει κατά λάθος ορισμένα από τα ζώα του Νιουτ ελεύθερα σε μια πόλη που είναι ήδη σε ένταση, εξαιτίας μιας σοβαρής παραβίασης της Συνθήκης Μυστικότητας, την οποία η πρώην Χρυσούχος Τίνα Γκολντστάιν θα επικρίνει, θεωρώντας την ως την ευκαιρία της να ξανακερδίσει την παλιά της θέση. Τα πράγματα θα πάρουν μια ανησυχητική τροπή, όταν ο Πέρσιβαλ Γκρέιβς, ο αινιγματικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μάγων στο MACUSA (Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) αρχίζει να υποψιάζεται όχι μόνο τον Νιουτ… αλλά και στην Τίνα.
Όντας πλέον σύμμαχοι, ο Νιουτ και η Τίνα, μαζί με την αδερφή της δεύτερης, την Κουίνι, και τον νέο Άμαγο φίλο τους, τον Τζέικομπ, θα φτιάξουν μια ομάδα απρόσμενων ηρώων, που θα πρέπει να ξαναβρούν τα χαμένα ζώα του Νιουτ πριν πάθουν κάτι κακό. Το ρίσκο, όμως, είναι υψηλότερο από ό,τι οι τέσσερις τους – στιγματισμένοι πλέον φυγάδες – φαντάζονται, καθώς η αποστολή τους, τους βάζει σε πορεία σύγκρουσης με σκοτεινές δυνάμεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο των Μάγων και των Άμαγων στα πρόθυρα του πολέμου.

Στην καρδιά του δάσους

Σκηνοθεσία: Πατρίσια Ροουζάμα
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Πέιτζ, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαξ Μινγκέλα

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δύο φιλόδοξες νεαρές γυναίκες ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, μία μέρα, το ρεύμα κόβεται –κανείς δεν ξέρει γιατί. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούν εκατοντάδες θεωρίες στο ράδιο. Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Μετά από λίγο, το ράδιο σταματά κι αυτό. Απόλυτη σιωπή.
Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση ασφάλειας, και με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, οι δύο αδερφές θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικό τους όπλο, οι μνήμες της χαρούμενης οικογένειας που ήταν κάποτε.
Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τζιν Χέγκλαντ, το «Στην Καρδιά του Δάσους» μιλά για τη δύναμη που πηγάζει από μέσα μας, έχοντας ως πρωταγωνιστικό δίδυμο την υποψήφια για Όσκαρ, Έλεν Πέιτζ, και την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ.

The Stopover

Σκηνοθεσία: Delphine και Muriel Coulin
Πρωταγωνιστούν: Soko, Ariane Labed, Ginger Roman, Karim Leklou, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Alexis Manenti, Robin Barde, Sylvain Loreau, Jérémie Laheurte, Damien Bonnard, Jean-Yves Jouannais, Pierre Deverines

Η Aurore (Ariane Labed) και η Marine (Soko) επιστρέφουν από μία στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν, κάνοντας μια ενδιάμεση στάση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Κύπρου. Εκεί, ανάμεσα στους τουρίστες που παραθερίζουν, έχουν στη διάθεση τους τρεις μέρες για να αποσυμπιεστούν σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που φιλοδοξεί να ανακουφίσει τη στρατιωτική μονάδα από τις εμπειρίες του πολέμου. Όμως, δεν είναι εύκολο να ξεχάσουν τη μάχη και να αφήσουν τη βία πίσω τους.

Το μέλλον

Σενάριο -Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν-Λοβ
(EDEN, GOODBYE FIRST LOVE, FATHER OF MY CHILDREN, ALL IS FORGIVEN)
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Σάρα Λε Πικάρτ, Σολάλ Φορτέ, Εντίθ Σκομπ
Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σε ένα Λύκειο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με την δουλεία της και απολαμβάνει να βυθίζεται στις σκέψεις και τους στοχασμούς της. Παντρεμένη με δύο παιδία μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένεια της, τους παλιούς μαθητές της, και την πολύ κτητική μητέρα της. Μία μέρα ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι θα την αφήσει για μία άλλη γυναίκα. Ελεύθερη πλέον (αν και χωρίς να το θέλει) , θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την ζωή της.

Η τρελή χαρά

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Πρωταγωνιστούν: Μικαέλα Ραμαζότι, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλεντίνα Καρνελούτι, Μάρκο Μεσέρι

Η Μπεατρίς είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου. Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back