April 20, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 12.1.2017

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Παραγωγή: Αμερικάνικη Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Σκοτ Ίστγουντ, Ζόι Σαλντάνα, Ελ Φάνινγκ, Κρις Σάλιβαν, Σιένα Μίλερ, Άντονι Μάικλ Χολ


Μετά το βραβευμένο με Όσκαρ, «Argo», ο Μπεν Άφλεκ επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με το ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα εποχής του Ντένις Λεχέιν, συγγραφέα των μετέπειτα μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών «Το Μυστικό Ποτάμι», «Gone Baby Gone» και «Το Νησί των Καταραμένων». Η ταινία «Ο Νόμος της Νύχτας» μας μεταφέρει στην Βοστόνη, τη δεκαετία του ’20, με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στον κόσμο.

Ό,τι δίνεις, παίρνεις, αλλά όχι όπως το έχεις προβλέψει. Το να ακούει τις πατρικές συμβουλές είναι ενάντια στη φύση του Τζο Κάφλιν. Αντ’ αυτού, ο βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένας αντι-εξουσιαστής παράνομος, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Βοστώνης. Ωστόσο, ο Τζο δεν είναι και τόσο κακός. Για την ακρίβεια, δεν είναι ούτε καν αρκετά κακός για τη ζωή που έχει επιλέξει. Αντίθετα με τους γκάνγκστερ για τους οποίους αρνείται να δουλέψει, διαθέτει αίσθηση δικαίου και έχει καλή καρδιά, κάτι που λειτουργεί εις βάρος του, καθώς τον καθιστά ευάλωτο τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή.
Οδηγημένος από την ανάγκη να διορθώσει τις αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος του και εις βάρος αυτών που αγαπάει, ο Τζο επιλέγει να ακολουθήσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι αντίθετο προς την ανατροφή και την ηθική του. Αφήνοντας τον κρύο χειμώνα της Βοστώνης, μαζί με την ομάδα του πηγαίνουν στη ζεστή Τάμπα και παρόλο που η εκδίκηση είναι πιο γλυκιά από τη μελάσα που ρίχνουν στο παράνομο ρούμι που παράγει, ο Τζο θα μάθει με τον πιο άσχημο τρόπο ότι όλα σε αυτή τη ζωή έχουν το τίμημά τους.
«Ο Νόμος της Νύχτας» είναι μια επική ιστορία, στον ρου της οποίας παρελαύνουν πιστοί φίλοι και ανάλγητοι εχθροί, σκληροί έμποροι αλκοόλ και σαγηνευτικές μοιραίες γυναίκες, θρησκόληπτοι ευαγγελιστές και αδυσώπητοι συμμορίτες που όλοι μάχονται για να κατακτήσουν το Αμερικάνικο όνειρο.

THE BYE BYE MAN

Παραγωγή: Αμερικάνικη Σκηνοθεσία: Στέισι Τάιτλ
Πρωταγωνιστούν: Ντάγκλας Σμιθ, Λουσιέν Λάβισκαουντ, Κρεσίντα Μπόνας, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Τρούκο, Τζένα Κανέλ

Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος της υπερφυσικής οντότητας «The Bye Bye Man». Προσπαθώντας να τον απωθήσουν, οι τρεις νεαροί θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουν μυστική την μάχη τους για επιβίωση – όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενό της θύμα…

Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ

Παραγωγή: Γαλλική Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαρχαντί
Πρωταγωνιστούν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταράνεχ Αλιντούστι, Μπαμπάκ Καρίμι, Μίνα Σαντάτι

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Ένας Χωρισμός και Το Παρελθόν υπογράφει το αριστούργημα από το τελευταίο φεστιβάλ Καννών.
Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.
Βραβείο Σεναρίου Φεστιβάλ Καννών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back