April 20, 2024

Μια συνεντεύξη με την CATHERINE ANNE DAVIS – THE ANCHORESS

Τhe  Anchoress είναι το όνομα της μπάντας της τραγουδοποιού και συγγραφέα Catherine Anne Davies που ζει σήμερα στο  Buckinghamshire της Αγγλίας.
Η Catherine Anne Davies δημιούργησε τους The Anchoress  το 2013. Στις 15 Γενάρη του 2016 κυκλοφόρησε το album ΄΄Confessions of a Romance Novelist ΄΄ με τη συμμετοχή του Paul Draper (front man των  Mansun από το 1995-2003) .
Από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2015, η Davies συμμετείχε σε περιοδεία με το συγκρότημα των Simple Minds,συνεισφέροντας επιπλέον σε κιθάρα και πλήκτρα. Έχει επίσης εμφανιστεί ζωντανά με τον Ed Harcout στο Glastonbury Festival,καθώς και  με την Martha Wainwright. 
Κάτω από τη συντομογραφία AD,είχε κυκλοφόρησε το single Carry Your Heart και ένα μίνι album με τίτλο Communion,το οποίο περιγράφει το NME ως ένα album  από τα 20 καλύτερα cult/experimental του 2011 ,σημειώνοντας ότι είναι όμορφο αλλά υποτιμημένο!
Η Davies έχει Διδακτορικό δίπλωμα στη λογοτεχνία και την Queer Theory από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου και έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τον τίτλο  ¨Whitmans Queer Children ¨ όπουΑρχή φόρμας
 αναλύει το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα ( Hart Crane, John Ashley, Allen Ginsberg και  Walt Whitman) και εξετάζει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ ομοφυλόφιλου και Αμερικάνικου σπιτιού.
Το album΄΄Confessions of a Romance Novelist ΄΄ήτανε η αφορμή να συνομιλήσουμε με την αξιόλογη καλλιτέχνη δηλαδή την  Catherine Anne Davies .
Στο album αυτό , η Catherine παίζει διάφορα όργανα, όπως πιάνο,κιθάρα,φλάουτο και άλλα όργανα .
AN INTERVIEW WITH  CATHERINE ANNE DAVIES (THE ANCHORESS)

ATHENS CALLING: Ακούγοντας το άλμπουμ σας, έχω παρατηρήσει ότι το πρώτο τραγούδι με το τίτλο Long Year έχει ένα ψυχεδελικό στυλ! Στο αμέσως επόμενο όμως, παρατηρούμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τραγούδια σας ! Αλήθεια σε ποιό μουσικό είδος ανήκει η μουσική σας;
CATHERINE ANNE DAVIES: Δεν αισθάνομαι ότι η μουσική που φτιάχνεις πρέπει να ταιριάζει απόλυτα σε κάποιο γένος ή είδος. Νομίζω ότι αντικατοπτρίζει επίσης τη γεύση μου στη μουσική , που είναι πολύ ευρεία, από το κλασσικό έως το βιομηχανικό μέταλλο! Ήθελα το άλμπουμ να διερευνήσει ένα εύρος θεμάτων και διαθέσεων και για να γίνει αυτό, η μουσική έπρεπε επίσης να πάρει μια ευρεία μορφή. Αυτή εξάλλου ήταν μια συνειδητή από εμένα ,αισθητική απόφαση .

ATHENS CALLING: ” Εξομολογήσεις ενός ρομαντικού μυθιστορήματος ” είναι ο τίτλος του άλμπουμ σας. Πώς βγήκε ο τίτλος αυτού του άλμπουμ;
CATHERINE ANNE DAVIES: Ο τίτλος ήρθε περίπου αφού έγραψα το τραγούδι με το ίδιο όνομα και φάνηκε να ταιριάζει με τη συλλογή των τραγουδιών που διαμορφωνόταν στο άλμπουμ ,ήταν μια σειρά «ομολογιών» (τραγουδιών) που ήταν τόσο φανταστικά όσο και μη φανταστικά. Μου άρεσε η μεταφορά ως μια γενική εξήγηση για την ιδέα του άλμπουμ.

ATHENS CALLING: Πόσος  χρόνος χρειάστηκε για την προετοιμασία του album  
CATHERINE ANNE DAVIES: Η διαδικασία της εγγραφής του συγκεκριμένου album  πραγματοποιήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό έγινε γιατί δεν ήμουν εκείνη την εποχή  έτοιμη να φτιάχνω μουσική, και εργαζόμουν  μόνο για το  διδακτορικό μου στο πανεπιστήμιο. Επίσης τότε, ο πατέρας μου είχε επίσης διαγνωστεί με καρκίνο , έτσι  πήρα πολύ χρόνο για να είμαι κοντά του.

ATHENS CALLING: Στο ΄΄You and Only You΄΄  ένα εκπληκτικό τραγούδι του  album,συμμετέχει ο frontman των Mansun(indie rock band 1995-2003) ο Paul Draper Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία!
CATHERINE ANNE DAVIES: Ο Paul συνέθεσε μαζί μου το άλμπουμ και όταν  αυτό ολοκληρώθηκε, αισθάνθηκα ότι ήταν φυσικό να τραγουδήσει μαζί μου αυτό το   τραγούδι . Η διαδικασία της συνεργασίας αυτής όμως συνεχίστηκε και αργότερα ,στο προσωπικό του
album ΄΄Spooky Action΄΄ όπου συνέγραψα 6 τραγούδια κατά τη διάρκεια της 18μηνης αμφίδρομης συνεργασίας μας .

https://www.youtube.com/watch?v=FRMHzPXvZls

ATHENS CALLING: Ποιο από τα 13 τραγούδια του album είναι το αγαπημένο σου και γιατί;
CATHERINE ANNE DAVIES: Δεν έχω κάποιο αγαπημένο, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη όπου  το Bury Me άλλαξε το λιγότερο στη διαδικασία, από το αρχικό μου demo studio, καθώς είναι ωραίο να έχουμε τραγούδια που έχουν τόσο ισχυρή πρόθεση από την αρχή και κάνουν γνωστό το χαρακτήρα τους.

ATHENS CALLING: Σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ διακρίνουμε στιχουργικά  μια διάθεση στο να μας παρουσιάσεις κοινωνικές εικόνες με ένα λογοτεχνικό τρόπο  Με ποια αφορμή λοιπόν γράφεις τους στίχους των τραγουδιών σου;
CATHERINE ANNE DAVIES:
O στίχος είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα που σπούδασα  λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο. Κάποιοι στίχοι γράφονται σε στιγμή της συναισθηματικής έντασης, αλλά οι περισσότεροι στίχοι, είναι αντανακλάσεις σε μια απόσταση που δουλεύω πάνω από τη στιγμή που έχει διαμορφωθεί η μουσική.

ATHENS CALLING:Τώρα κάτι εκτός του album.Το 2012 κυκλοφόρησες το βιβλίο  με τον τίτλο «Whitman’s Queer Children». Αρκετά ενδιαφέρον θα έλεγα.
CATHERINE ANNE DAVIES: Το βιβλίο αυτό ήταν μια έκδοση της Διδακτορικής μου διατριβής. Αυτό δημοσιεύθηκε από τον Bloomsbury και εξετάζει την ποίηση του Hart Crane, του John Ashley, του Allen Ginsberg και του Walt Whitman μέσα από το φακό του Αμερικανικού εθνικισμού και της θεωρίας
Queer.

ATHENS CALLING: Κάτι άλλο τώρα εκτός του album σου και των μουσικών σου αναζητήσεων. Ποια είναι η άποψη σου για το Brexit;
CATHERINE ANNE DAVIES: I  voted to remain in the EU so I am disappointed with the current state of affairs. I don’t believe that this will provide the best future for our country.

ATHENS CALLING: Επιστρέφοντας στη μουσική σου διαδρομή ,σημειώνουμε την παρουσία σου στο ” The Simple Minds Acoustic Live ”.
CATHERINE ANNE DAVIES: Ναι ήμουν εκεί  με τους  Simple Minds στα πλαίσια της ακουστικής τους περιοδείας.Έπαιξα στο θρυλικό  
London Palladium και σε τόσα  πολλά καταπληκτικά μέρη.  Ήταν μια πραγματικά μια ξεχωριστή περιοδεία!

ATHENS CALLING: Πριν να σε αποχαιρετήσουμε πείτε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια. Σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα;
CATHERINE ANNE DAVIES: Ελπίζω ότι θα μπορέσω να παίξω σε κάποια από τα Ευρωπαϊκά  Φεστιβάλ το 2018 και το 2019 όταν ολοκληρωθεί το επόμενο μου
album

ATHENS CALLING: Να είσαι καλά και ότι το καλύτερο στο Μουσικό σου Ταξίδι!
CATHERINE ANNE DAVIES: Ευχαριστώ πολύ .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back