April 24, 2024

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Τed Chiang από τις εκδόσεις Κέδρος

Ο Συγγραφέας:  Ted Chiang

Ο Ted Chiang γεννήθηκε στο Πορτ Τζέφερσον της Νέας Υόρκης και σήμερα ζει στα προάστια του Σιάτλ. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Nebula για την πρώτη δημοσιευμένη του ιστορία, με τίτλο ‘’Ο πύργος της Βαβυλώνας’’. Είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους συγγραφείς της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας!

To Βιβλίο  :  Ιστορίες της ζωής σου και άλλες Ιστορίες (Εκδόσεις Κέδρος)

Ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της επιστημονικής φαντασίας μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από το Δημήτρη Αρβανίτη !

Πρόκειται για τον βραβευμένο συγγραφέα Τed Chiang ο οποίος κατέχει τέσσερα βραβεία Hugo και ισάριθμα βραβεία Nebula και ο οποίος παρουσιάζεται στη χώρα μας με μια συλλογή,που την αποτελούν οχτώ εκπληκτικά διηγήματα, που χωρίς καμιά   αμφιβολία εξερευνούν τα όρια μεταξύ επιστήμης και θρησκείας ,αλλά και της ελεύθερης  βούλησης !

Με άλλα λόγια στη συλλογή αυτή αποδεικνύετε η θεωρία που παραδέχεται ότι όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γίνονται σύμφωνα με κάποια αιτία, που την ακολουθεί αναγκαστικά πάντα το ίδιο αποτέλεσμα!

Από το διήγημα «Ο πύργος της Βαβυλώνας», με θέμα ένα τεράστιο κτίσμα που φιλοδοξεί να συνδέσει την επιφάνεια της Γης με τον ουράνιο θόλο, έως και το πραγματικά διερευνητικό διήγημα «Κόλαση είναι η απουσία του Θεού», για έναν κόσμο όπου οι επισκέψεις από Αγγέλους αποτελούν ένα μαγευτικό όσο και τρομακτικό κομμάτι της καθημερινότητας, διακρίνουμε ότι  η φαντασία του T.Chiang μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε τις όποιες μέχρι σήμερα παγιωμένες αντιλήψεις μας ,για το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήγημα «Η ιστορία της ζωής σου» περιγράφει την άφιξη στη γη μιας ομάδας εξωγήινων που αναγκάζουν έναν Αμερικανό φυσικό και μια Αμερικανίδα γλωσσολόγο να ασχοληθούν με τη μελέτη και την αποκωδικοποίηση της γλώσσας τους, βοηθώντας τους δύο επιστήμονες να διερευνήσουν τα όρια της ανθρώπινης γλώσσας και την έννοια του χρόνου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία, η οποία μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο ‘’Άφιξη’’ ( Arrival )σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve και με πρωταγωνιστές τους  Amy Adams, J. Renner , Forest Whitaker.

https://www.youtube.com/watch?v=UdX6zV9m3wc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back