April 20, 2024

Αποκλειστική συνέντευξη με τον αρχικό ντράμερ των Beatles, Pete Best.

Ο Pete Best ήταν ο πρώτος drummer  των Beatles από το έτος 1960 μέχρι το 1962 δηλαδή από τις  πρώτες μέρες των εμφανίσεων τους, στις πόλεις  Λίβερπουλ και Αμβούργο. Ο Pete Best μεγάλωσε με έντονη μουσική επιρροή από τη μητέρα του. Η Alice Mona Best μητέρα του Pete ήταν εκείνη που ενθάρρυνε το πάθος και την επιθυμία να φέρει την  μουσική στις ζωές του Pete και όλων των παιδιών στο Λίβερπουλ της Αγγλίας  ανοίγοντας το μουσικό κλαμπ Casbah! Στα παιδικά του χρόνια αν και του έκαναν δώρο μια κιθάρα, ως το πρώτο του όργανο, ο Pete βρήκε γρήγορα το δρόμο του στα τύμπανα και εντάχθηκε σε ένα τοπικό group τους Blackjacks.
Στη συνέχεια ο Pete ένωσε τις μουσικές του αναζητήσεις μαζί με άλλους τρεις νέους ,τον John,τον Paul και τον George, από το Λίβερπουλ, καθώς από τη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινούσαν για την πρώτη τους περιοδεία εκτός των συνόρων… στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Μια αληθινή ιστορία για τους BEATLES, είναι και αυτή με τον PETE BEST αρχικό μέλος του group ως ντράμερ, όταν την 1η Ιανουαρίου του 1962, πριν δηλαδή εκείνοι φτάσουν στο Ιnternational Stardom , έλαβαν μέρος σε ακρόαση για την Decca Records στο Decca Studios στο West Hampstead, στο βόρειο Λονδίνο. Εκεί όμως συνέβη ένα από τα πιο μεγάλα λάθη στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, όταν δηλαδή η δισκογραφική εταιρεία Decca αποφάσισε ( αλήθεια με ποια δικαιολογία)… να απορρίψει το συγκρότημα των Beatles επιλέγοντας στη θέση τους … τον Brian Poole και τους Tremeloes.

  

Μερικά από τα τραγούδια που καταγράφηκαν για την ακρόαση κυκλοφόρησαν επίσημα στην συλλογή των Beatles rarities Anthology 1 το 1995.

Ο Pete παρέμεινε ως drummer με τους Beatles από το 1960 ως το 1962 όταν και  αντικαταστάθηκε … αλήθεια για πιο λόγο?… από τον Ringo Starr.
Για εμάς και όχι μόνο, υπάρχει από τότε αυτό το μεγάλο αλλά και αναπάντητο ερωτηματικό στην ιστορία των Beatles και εν γένει της μουσικής, ερώτημα  το οποίο αφορά την απόφαση που πήρε τότε η μπάντα να αντικαταστήσει τον αρχικό της και πολλά υποσχόμενο ντράμερ Peter Best και  στη θέση του να τοποθετηθεί ένας άλλος ντράμερ,  με το όνομα … Ringo Starr!

Ο Pete αργότερα  συνεργάστηκε με τον Lee Curtis and the All-Stars καθώς και με την δημιουργία των Pete Best Combo πριν αποφασίσει να αφήσει τη μουσική του πορεία, βαδίζοντας σε άλλους δρόμους και έχοντας ως προτεραιότητα για αυτόν την οικογένεια του!

Αυτές τις μέρες στην ανατολή της νέας δεκαετίας ο PETE BEST,έχει ‘αγκαλιάσει’ όλη την εμπειρία του που είχε με τους Beatles και έχει επανέλθει στη μουσική σκηνή, δημιουργώντας την PETE BEST BAND!

Με επιλεκτικές εμφανίσεις και έχοντας ως οδηγό τον αυθεντικό και ακατέργαστο ήχο της μουσικής δεκαετίας των ‘60s o Pete Best και η μπάντα του χαρίζει χωρίς αμφιβολία εν έτη 2020… αξέχαστες στιγμές στους νέους του τότε, αλλά και στους νεώτερους … και φυσικά στο πιστό του ακροατήριο!

Δεν θα ήτανε υπερβολή εάν λέγαμε ότι ο PETE BEST …είναι ο άνθρωπος εκείνος που έβαλε το beat στους BEATLES!

Ήταν πραγματικά μεγάλη στιγμή για εμάς στο ATHENS CALLING G.R, όταν πήραμε την ομόφωνη απόφαση να έρθουμε σε επαφή με τον RANDOLPH  PETER  BEST….   τον αρχικό  drummer των Beatles!

Η αρχική επικοινωνία μας, έγινε με τον Pete τον Roag Best (αδελφό και μάνατζερ του Pete )και η απάντηση ήρθε , περίπου σε επτά ημέρες μετά!

Το αρχικό μέλος των BEATLES o ντράμερ PETER BEST θα έδινε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ATHENS CALLING G.R τις επόμενες ημέρες!

ATHENS CALLING G.R: Γεια σου Pete, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σου , γιατί πραγματικά πίστεψε το όπως εμείς … και όχι μόνο! Pete Best εσύ ήσουν εκείνος που έδωσες τα μουσικά βήματα στους Beatles, σαν αρχικό τους μέλος! Που έδωσες το ‘beat’ στους Beatles! Mr. Randolph Peter Best… Welcome to Athens Calling G.R! 

PETE BEST: Ευχαριστώ για τα όσα είπατε στην εισαγωγή σας . Θα έλεγα ότι και εγώ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που θα τα πούμε!

ATHENS CALLING: Διαβάζοντας λοιπόν κάποιος, τη βιογραφία σας, θα διακρίνει σε αυτήν… τρεις περιόδους στη μουσική σας δράση, εννοούμε δηλαδή από το έτος 1960 όταν και πρωτοεμφανίστηκαν οι Beatles με ντράμερ εσάς  μέχρι και σήμερα που ήδη έχει ανατείλει η νέα δεκαετία του 2020 . Με λίγα λόγια από το 1960-62, 1963-68 και με επιστροφή σας από το 1988 μέχρι σήμερα που μιλάμε! Εδώ λοιπόν θα θέλαμε να μας πείτε για τις καλές αλλά και κακές στιγμές κατά τη μουσική σας διαδρομή!

PETE BEST: Οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές μου λοιπόν, σε τρεις ενεργές και διαφορετικές δεκαετίες! Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση… και όχι μια ερώτηση που μου την έχουν ξανακάνει, σε παλαιότερες συνεντεύξεις μου! Έτσι θα έλεγα να κάνουμε ένα ξεκίνημα από την αρχή και να τις πάρουμε με την σειρά μια περίοδο κάθε φορά!

Από το 1960 έως και το 1962  λοιπόν…. Η καλύτερη στιγμή θα έλεγα ότι υπάρχουν  δύο αναφορές για αυτή την συναρπαστική περίοδο Καθώς εγώ και οι συνάδελφοί μου, Beatles, πήγαν κυριολεκτικά… from strength to strength! Αλλά  θα ‘ βγάλω μία ακόμη από το καπέλο μου’ και αυτή αφορά την εγγραφή του “My Bonnie” με τον Tony Sheridan ήτανε  κάτι το υπέροχο που δεν έχει ξαναγίνει !

Χειρότερη στιγμή… Η αποπομπή μου από τους Beatles χωρίς προφανή λόγο. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη στιγμή για μένα!

1963-1968
Καλύτερη στιγμή….  Η υπογραφή της Decca Records με τη δικό μου group δηλαδή τους Pete Best Four ήταν μια συναρπαστική στιγμή…  We were going to get a shot at the UK charts. Αυτό ήταν υπέροχο!

Χειρότερη στιγμή…Έχοντας πάρει, a No 1 record in N.Y, προετοιμαζόμαστε για μια περιοδεία στην Αμερική, κάτι έγινε και από λάθος πληροφόρηση και εκτίμηση της κατάστασης από τα μέλη του group, ότι υπήρχαν δηλαδή πολλοί μουσικοί από τη Βρετανία στις Η.Π.Α η tour δεν έγινε ! Θα μπορούσα εγώ να μείνω εκεί παίζοντας με άλλους Αμερικάνους μουσικούς, αυτό όμως δεν το έκανα ,έτσι λοιπόν χάσαμε την ευκαιρία … και όλοι μαζί γυρίσαμε σπίτια μας! 

Ολοκληρώνοντας, ας πάμε τώρα στα σχετικά πρόσφατα χρόνια από το 1988 μέχρι και σήμερα.

Καλύτερη στιγμή. Η Επιστροφή μου το 1988 στη σκηνή με τους The Pete Best Band όπου εμφανίστηκα για πρώτη φορά μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της απουσίας μου… και με τη μητέρα μου παρούσα να βλέπει το μεγάλο της γιό να παίζει μαζί με τον μικρότερο τον Roag επί της σκηνής!

Όσο για χειρότερη στιγμή. Δεν μπορώ πραγματικά να πω ότι είχα μια χειρότερη στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε ένα πολύ ευχάριστο κοινό. Τίποτα κακό για αυτό!

ATHENS CALLING: Και ο πρώτος δάσκαλός σας, στη μουσική, ποιος ήταν?

PETE BEST:  Ο πρώτος δάσκαλός μου. Λοιπόν δεν είχα έναν δάσκαλο ως τέτοιο. Θέλω να πω ότι δεν είχα κάποιον να κάθεται απεναντί μου, που να μου δείχνει πώς να παίζω, αλλά έμαθα πολλά από τον ντράμερ Gene Krupa. Είναι ακόμα ένας από τους ήρωες μου στα τύμπανα … σαν ντράμερ!

ATHENS CALLING: Πείτε μας τη γνώμη σας σχετικά με τον τίτλο τον οποίο σας έχουν χαρακτηρίσει ως «THE FIFTH BEATLE», πολλοί σχολιαστές στον κλάδο του Τύπου και της ψυχαγωγίας?

PETE
BEST:Beatle. Δεν είναι εκτός πραγματικότητας αυτός ο τίτλος όσον αφορά εμένα! Ο John ήταν ο πρώτος, ο Paul ο δεύτερος, ο George ήτανε ο τρίτος, ο Stuart ήταν τέταρτος, εγώ ήμουν ο πέμπτος και ο Ringo ήταν ο έκτος. Έτσι όπως βλέπετε πραγματικά είμαι ο πέμπτος Beatle!
ATHENS CALLING: Αλήθεια ποιες είναι σήμερα, οι σχέσεις σου με τον Paul και τον Ringo ?

PETE BEST: Σχέσεις μου σήμερα με τον Paul και τον Ringo… Πρέπει να σου είμαι ειλικρινής,  ότι δεν υπάρχει καμία σχέση σήμερα με τον Paul και τον Ringo. Δεν τους βλέπω και δεν τους ακούω. Ωστόσο,…  και οι δύο είναι καλοί φίλοι με τον αδελφό μου Roag!

ATHENS CALLING: The Pete Best Band, πείτε μας για αυτήν.

PETE BEST: The Pete Best Band. Είναι το όνομα του group που έχω σχηματίσει και ηχογραφώ και περιοδεύω από το 1988. Μεγάλοι μουσικοί που όλοι τους έχουν στο ενεργητικό τους , πολλές ηχογραφήσεις και περιοδείες, πριν  ακόμη έλθουν μαζί μου! Είμαστε μαζί 15 ολόκληρα  χρόνια και είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα! Στις περιοδείες μας όταν παίζουμε επικεντρωνόμαστε στο υλικό που έπαιξα ως Beatle κατά τη διάρκεια του 1960-1962. Οι άνθρωποι το αγαπούν και παίρνουν ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτό που προσφέρουν σήμερα  ο Paul και ο Ringo. Φυσικά έχουμε ηχογραφήσει και το τελευταίο μας άλμπουμ ‘Haymans Green’ το οποίο προτάθηκε για 5 Grammy. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα Grammy και το άλμπουμ έχει καλές κριτικές και αυτό φυσικά είναι ωραίο !

ATHENS CALLING:… Και οι μουσικές σου προτιμήσεις ,τραγουδιστές, μπάντες βινύλια ή CDs ?

PETE BEST: Αγαπημένοι μουσικοί ή συγκροτήματα? Οι προτιμήσεις μου είναι πολλές και ποικίλες. Από το παρελθόν θα έπρεπε να σας πω Gene Vincent και Elvis και τα πιο πρόσφατα U2 και Bruno Mars. Έχω πολλά αρχεία και CDs από αυτούς τους καλλιτέχνες!

ATHENS CALLING: Ας παίξουμε τώρα ένα παιχνίδι με τα αρχικά γράμματα του ονόματος σου… PETE / BEST !Παρακαλώ συμπλήρωσε τα κενά .

PETE BEST: Private –Exciting- Truthful- Enduring / Brave –Easy- Strong -Tasteful.

ATHENS CALLING: Γνωρίζετε κάτι από την Ελληνική μουσική σκηνή?

PETE BEST: Θα μπορούσα να σερφάρω στο internet και να σας πω, όμως αυτό δεν θα ήταν τίμιο… λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω.

ATHENS CALLING: Δεν είναι και λίγοι που σας θεωρούν …Μουσικό Θρύλο και ρωτώ τη δική σας γνώμη.

PETE BEST: Ένας θρύλος?… Θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, γι ‘αυτό είναι δύσκολο να το σχολιάσω αυτό. Θα πω όμως εάν οι άνθρωποι μιλούν για μένα ως θρύλος … αυτό με τιμά !

ATHENS CALLING: Να είσαι καλά Pete… εσύ και η οικογένεια σου και ότι το καλύτερο για το 2020 , σε ευχαριστούμε πολύ για τα όσα μας είπες.

PETE BEST: Σας ευχαριστώ! Thank you Athens Calling.Πολλές από τις ερωτήσεις σας ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που μου κάνουν, γεγονός που καθιστά αυτή τη συνέντευξη πολύ αναζωογονητική! Όλα τα καλύτερα για εσάς και τους αναγνώστες σας … Pete Best.

Σημείωση συντάκτη συνέντευξης: Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε και τον  Roag Best (αδελφό και manager του Pete Best) για την διαμεσολαβήση του στην όλη μας προσπάθεια, της πραγματοποίησης αυτής της αποκλειστικής  συνέντευξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back