March 29, 2024

Ανταπόκριση στο NOVA ROCK FESTIVAL 2018

Το ταξίδι για το φετινό Nocva Rock Festival είχε φτάσει στο τέλος του, και ο αστροναύτης μας είχε επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κάθε χρόνο στο Nickelsdorf και στην περιοχή του Pannonia Fields από το 2005 γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά Festival στο κόσμo, το Nova Rock.

Από τις 14 έως και τις 17 Ιουνίου, στην Αυστρία ήταν ένα τετραήμερο μουσικής γιορτής, αφιερωμένο στους ήχους της Ροκ!
Με ένα πολύ δυνατό line up που περιελάμβανε ονόματα όπως:
IRON MAINDEN-VOLBEAT-THE PRODIGY-MARILYN MANSON-STONE SOUR AVENGED SEVENFOLD -BILLY IDOL-BODY COUNT ft. ICE T-LIMP BIZKIT – MEGADETH PARKWAY DRIVE- BULLET FOR MY VALENTINE – BAD RELIGION-SKILLET και άλλους!

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ FESTIVAL

Ήταν όλα ήταν στη θέση τους.
Δεν είναι εύκολο λοιπόν να διοργανώνεις ένα τόσο μεγάλο Festival με 220.000 επισκέπτες, με παράξενες καιρικές συνθήκες, με τέσσερις μουσικές σκηνές και ακόμη με τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους V.I.P – PRESS – Camping – W.C Parking οχημάτων- Ιατρικής περίθαλψης και φυσικά παρεχομένων γευμάτων και ποτών (κυρίως μπύρας) για όλα τα γούστα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και για τους μη έχοντες Ι.Χ, υπήρχαν για τη δική τους μετακίνηση, τα ειδικά Nοva Bus, τα οποία έβρισκες στο κεντρικό σταθμό τρένων του Νickelsdorf.

ΟΙ FANS

Οι fans του Festival λοιπόν λατρεύουν τη μπύρα και εκφράζουν την αγάπη τους σε ότι βλέπουν και ακούν, σχετικά ήσυχα, θα λέγαμε χωρίς κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις με ακρότητες… πίνοντας και τραγουδώντας!
Ηλικιακά, καταγράψαμε ηλικίες από 15 έως και 75 χρονών.

LINE UP 2018

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε, ότι συνολικά όλες οι μπάντες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, και παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μουσικά τους δημιουργήματα.
Ο Corey Taylor άκρος επικοινωνιακός εντός σκηνής με τους Stone Sour, αλλά και έκτος αυτής. Οι VOLBEAT αργή, μελωδικοί, σκληρή. Ο Marilyn Manson, κατάφερε να παρασύρει τους fans του, υπό των ηχώ έντονης βροχόπτωσης, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά είχε μετατρέψει το Nickelsdorf, σε μια άπειρη λάσπη.
Τη Δεύτερη μέρα οι THE STRUTS, άνοιξαν τη μέρα, ναι αυτή η μπάντα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ θέλουν να είναι οι νέοι Queen, μάλλον για εμάς δε μας έπεισαν για κάτι τέτοιο, παρότι είναι μια πολύ ελπιδοφόρα βρετανική μπάντα.
Οι PRODIGY ακόμη καταφέρνουν εν έτη 2018 να ξεσηκώνουν πλήθη, όπως στις αρχές των 90s.
Αξια τέκνα στο είδος τους οι –AVENGED SEVENFOLD-SUNRISE AVENUE -SKILET- KRAFTKLUB- BULLET FOR MY VALENTINE.
Οι ΜEGADETH, ξεσήκωσαν το κοινό, όπου τα παλιότερα κομμάτια τους προκαλέσαν ίσως τα περισσότερα head banging, που έγιναν τη τρίτη μέρα.
H έκπληξη του φεστιβάλ ίσως ήταν η εμφάνιση του Ice-T, μαζί με τους Body Count, και αυτό γιατί 30 χρόνια μετά τη πρώτη τους εμφάνιση, καταφέρνουν να παίζουν τα πάντα!
Οι Limp Bizkit, εμφανιστήκαν με έναν πολύ κάλο Fred Durst, που θυμίζει έντονα της καλές εποχές της μπάντας.
Φυσικά ο αειθαλής BILLY IDOL με λίγη δόση από 80s, έχοντας μαζί του έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες, τον STEVE STEVENS μας γύρισαν πίσω στο χρόνο.

Ενώ μπάντες όπως LIFE OF AGONY-THE LAST INTERNATIONALE-ANTI FLAG-ARC ENEMY- BAD RELIGION με έντονο πολιτικό ύφος, λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς.
Ιδιαίτερα συγκινητική, ήταν η εμφάνιση του Passenger, την τέταρτη και τελευταία μέρα του φετινού Nova Rock, ένας καλλιτέχνης ο οποίος με την ειλικρίνεια του, και μια κιθάρα καταφέρνει να παρασύρει από τον πιο ρομαντικό μέχρι και τον πιο ακραίο μεταλλά!
Αυτοί που ξεχώρισαν, ήταν πραγματικά η εκπληκτική παρουσία των μοναδικών IRON MAIDEN ,οι οποίοι μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές με τον ξεχωριστό και μουσικοθεατρικό τρόπο, με τον οποίο ερμήνευσαν τις συνθετικές τους δημιουργίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back