April 23, 2024

Όταν η HELEN SHAPIRO συνάντησε τους Beatles.(αποκλειστική συνέντευξή)

Η HELEN KATE SHAPIRO είναι  τραγουδίστρια και ηθοποιός που γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (28/09/1943) και έγινε γνωστή για τις μεγάλες της επιτυχίες στη δεκαετία του 1960 και πιο συγκεκριμένα για τα τραγούδια ‘’You Do not Know’’ και ‘’WalkinBack to Happiness’’.
Με το τραγούδι ασχολήθηκε από πολύ μικρή και το 1961 κατέκτησε τη πρώτη της διάκριση με το single ‘’ Do not Treat Me Like a Child’’( U.K No. 3 Hit)!
Αξίζει να σημειωθεί ότι έστω και αν οι Beatles είναι πλέον πολύ πιο διάσημοι από αυτήν, η Helen Shapiro ήταν αυτή που ουσιαστικά τους βοήθησε να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. Στην πραγματικότητα, το 1963, η Helen Shapiro ήταν ευρέως γνωστή ως μεγάλη τραγουδίστρια και ηθοποιός και οι Beatles τότε συμμετείχαν ως   support στις συναυλίες της !
‘’Walking Back to Happiness ‘’ έχει τον τίτλο η αυτοβιογραφία της που δημοσιεύτηκε το 1993 . Από το 1961 μέχρι σήμερα βρίσκετε στην ενεργό δράση !
Συναντήσαμε λοιπόν την Helen Shapiro,ενώ το πικ-απ έπαιζε τα τραγούδια της μέσα    από το album HELEN SHAPIRO ‘’ Very Best Of ’’ και ταξιδέψαμε μαζί από το χθες στο σήμερα.
ATHENS CALLING : Πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση αγαπητή Helen πρέπει να σου πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι γεμάτος αναμνήσεις ακούγοντας τα τραγούδια σου από το εκπληκτικό album HELEN SHAPIRO ‘’ Very Best Of ’’ . Επίσης είμαι χαρούμενος γιατί μιλάμε με μια θρυλική φωνή ,από τη Διεθνή Μουσική σκηνή.

HELEN SHAPIRO: Σας ευχαριστώ, Θεόδωρε, για τα πολύ ευγενικά σου λόγια.

ATHENS CALLING : Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ρωτώντας ,για το πότε αλλά και γιατί αφιερώθηκες στο τραγούδι .

HELEN SHAPIRO: Προέρχομαι από μια πολύ μουσική οικογένεια. Σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, πάντα τραγουδούσαμε μαζί. Δεν θυμάμαι μια εποχή που δεν τραγουδούσα! Πάντα αγάπησα το τραγούδι και τη μουσική.

ATHENS CALLING: Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που τραγούδησες και σε ποια ηλικία;

HELEN SHAPIRO: Το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα  δημόσια, ήταν σε ένα διαγωνισμό ταλέντων. Το τραγούδι αυτό ήταν το Birth of the Blues’ και ήμουν τότε,  περίπου 9 χρονών.
ATHENS CALLING: Με ποιο τραγούδι πιστεύεις, ότι έγινες γνωστή στο ευρύ κοινό

HELEN SHAPIRO: Οι άνθρωποι θυμούνται ως επί το πλείστον την ηχογράφηση μου με τον τίτλο Walking Back To Happiness’. Παρ ‘όλα αυτά, είχα επίσης και άλλες δύο μεγάλες επιτυχίες πριν από αυτό το ‘ Dont Treat Me Like a Child΄ και επίσης το You Dont Know’.  Στη συνέχεια βέβαια , υπήρχαν και άλλες επιτυχίες μετά το ‘Walking Back’.

https://www.youtube.com/watch?v=iR1p1_iZByw

ATHENS CALLING: Αλήθεια τι ήτανε εκείνο το οποίο έπαιξε ένα ρόλο στο να σε επηρεάσει περισσότερο .Κάποια παλιά μουσικά αρχεία ίσως , κασέτες ή κάτι άλλο .

HELEN SHAPIRO: Τότε όταν ήμουν πολύ νέα δεν είχαμε έναν record player και οι ταινίες κασέτας δεν είχαν εφευρεθεί  ακόμα. Ακούγαμε το ραδιόφωνο. Πάντα μου άρεσε – και εξακολουθεί να το κάνει η μουσική έκφραση της  Jazz. Ακούγαμε τότε ερμηνευτές  όπως η Ella Fitzgerald, ο Frank Sinatra, η Sarah Vaughan,Peggy Lee και  Mel Torme. Μου άρεσε επίσης και ο ήχος  των Big Band από καλλιτέχνες όπως  Count Basi και φυσικά  ο Duke Ellington αλλά και άλλοι .
ATHENS CALLING: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου ερμηνευτές και τι άλλο είναι εκείνο που ακούς επίσης .

HELEN SHAPIRO: Εκτός από αυτά που ανέφερα ήδη στη προηγούμενη ερώτηση σου , μου αρέσουν οι Stevie Wonder, Ray Charles, James Taylor,  Carole King και ο Neil Sedaka. Μου αρέσει  επίσης να ακούω και έργα  Κλασσικής Μουσικής.

ATHENS CALLING: Θέλω τώρα να μας πείτε για τις αναμνήσεις σας από το τηλεοπτικό Βρετανικό πρόγραμμα READY STEADY GO, με τρεις από τους BEATLES (John, Ringo και George).

HELEN SHAPIRO: Ήξερα ήδη τους Beatles από μια περιοδεία που έκαναν μαζί μου, νωρίτερα εκείνο το έτος (1963). Έτσι, ήταν καλό να τους συναντήσουμε ξανά, στο Ready, Steady, Go! Είχαμε πολύ διασκέδαση να κάνουμε αυτό το τραγούδι.

ATHENS CALLING:  Έχετε μια πολύ μεγάλη καριέρα στο χώρο της Τέχνης ,από όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεστε (1961-σήμερα) Υπάρχουν  άραγε κάτι που εσύ θα το θεωρούσες ,σημαντική ανάμνηση .

HELEN SHAPIRO: Είναι δύσκολο ξέρεις  να διαλέξεις συγκεκριμένες στιγμές, σε τόσα πολλά χρόνια. Δεν
θα ξεχάσω όμως  my first actual record in my hands-!  Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν κάτι το πολύ ξεχωριστό. Ήμουν τότε  μόλις 14ετών . Επειδή λοιπόν η οικογένειά μας δεν είχε – a record player -, έπρεπε να πάω στο σπίτι του γείτονα για να το παίξω! Το πρώτο record μου Νο 1 ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή, επίσης. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της καριέρας μου ήταν να παίζει το Nancy στη Μουσική παράσταση   Oliver στο West End του Λονδίνου.

 

ATHENS CALLING: Σήμερα που ακριβώς τραγουδάτε.

HELEN SHAPIRO: Βγήκα από το χώρο των show business στα τέλη του 2002, για να επικεντρωθώ σταGospel Outreach Εvenings .I became a believer in Jesus in 1987  and desire to tell others about Him-. Εξακολουθώ να κάνω αυτά τα βράδια.  Είμαι επίσης μέλος ενός φωνητικού τρίο, που ονομάζεται HEBRON. Ταξιδεύουμε και κάνουμε συναυλίες του Ευαγγελίου.
ATHENS CALLING: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2018;
HELEN SHAPIRO: Περισσότερα από τα όσα προανέφερα.

ATHENS CALLING: Λίγο πριν σε αποχαιρετήσω να σε ρωτήσω … τι ακριβώς ξέρετε για την Ελλάδα;

HELEN SHAPIRO: Ένας από τους καλύτερους φίλους μου είναι Έλληνας και είναι  από τη Θεσσαλονίκη. Έχω πάει στην Ελλάδα μόνο μια φορά. Ήμουν σε διακοπές τότε με τον σύζυγό μου στη Ρόδο. Είχα μια φανταστική στιγμή! Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στη χώρα σας .

ATHENS CALLING: Να είσαι πάντα καλά Ηelen Shapiro και δέξου τις ευχαριστίες μας  για τα όσα μας είπες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back