April 24, 2024

Συνέντευξη THE MYSTERY LIGHTS Μουσική Έκρηξη από τη Ν.Υ…Live in Athens! 19 Φεβρ. 2020 στο Live Music Space GAGARIN 205

The Mystery Lights είναι το όνομα της μπάντας από την Ν.Υ που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 19 του Φλεβάρη ,την επί της σκηνής, εκρηκτική μουσική τους παρουσία, στο Live Music Space GAGARIN 205!

Η ιστορία των Mystery Lights αρχίζει το έτος 2004, στη μικρή πόλη Salinas στη   California όταν οι φίλοι Michael Brandon και Luis Alfonso – των οποίων το κοινό τους ενδιαφέρων για μπάντες όπως οι Velvet Underground, οι Dead Moon ακόμη και οι θρυλικοί Fall , έτσι για να αναφέρουμε μόνο κάποιες λίγες από τις προτιμήσεις τους, ήτανε η αφορμή και  αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν το δικό τους συγκρότημα!

Το 2014, μετά από τη δεκάχρονη πενταγραμμική τους περιήγηση μεταναστεύουν στο Queens στη Νέα Υόρκη και μέχρι σήμερα δεν θα ήτανε υπερβολή εάν λέγαμε ότι δημιουργούν μια νέα αλλά και πολλά υποσχόμενη παρουσία στα εκεί μουσικά δρώμενα και όχι μόνο!

Οι ζωντανές εμφανίσεις των The Mystery Lights δημιουργούν πάντα στο κοινό μια εντελώς ξεχωριστή οπτικοακουστική αίσθηση που σου μένει αξέχαστη! 

Η εγγυητική σφραγίδα της θρυλικής Daptone  Records και οι ήχοι της νέας μπάντας που αναστατώνει τη Νέα Υόρκη  λοιπόν, έρχεται στην Αθήνα για να αποδείξει ότι τα όσα λέγονται για αυτήν, είναι πραγματικότητα!

The Mystery Lights είναι το όνομα της μπάντας που ήρθε για να μείνει στα μουσικά δρώμενα και να μας μεταδώσει αυθεντικούς ροκεντρόλ ήχους, με τους  Mike Brandon, LA Solano, Alex Q Amini, Zach Butler και Lily Rogers!

Έτος 2020 και το Athens Calling G.R, ταξιδεύοντας στο διαδίκτυο συνάντησε τον Τραγουδιστή / Κιθαρίστα Mike Brandon, της Νέο Υορκέζικης  μπάντας των  The Mystery Lights !

https://www.youtube.com/watch?v=X0lfXYgs6UA

ATHENS CALLING G.R: Γεια σας από την Αθήνα. Καταρχήν σας γνωρίζουμε ότι η άποψη μας γύρω από την μπάντα σας, είναι, ότι στα σίγουρα η παρουσία σας στα μουσικά δρώμενα… είναι μια καυτή μουσική έκρηξη!

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Σας ευχαριστώ πολύ, μου είναι ευχάριστο αυτό που ακούω από εσάς!

ATHENS CALLING G.R: Τελικά, πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας, πέρα από τη δική μας άποψη, εννοώ περί του μουσικού είδους;

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πια, ούτε να το κατατάξω σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Βάζω τα δυνατά μου για να μείνω μακριά από την στεγανοποίηση του σε ένα συγκεκριμένο είδος   Θέλω να το αφήσω να έχει το δικό του αποτέλεσμα, να έχει  δικό του χαρακτήρα με άλλα λόγια … αφήστε τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τον εαυτό τους.

ATHENS CALLING G.R: Και για τους στίχους και τη μουσική σας, εννοώ για την δημιουργία των τραγουδιών σας!

MIKE BRANDON (The Mystery Lights):  It’s fun, and extremely therapeutic. 

ATHENS CALLING G.R: Το 2019, έχουμε ένα νέο άλμπουμ από το συγκρότημά σας, πείτε μας για αυτό.

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Έχει τον τίτλο ΄΄Too Much Tension΄΄ Και είναι το δεύτερο LP που κυκλοφόρησε από την Wick Records που είναι μια θυγατρική της Daptone Records με τον Wayne Gordon υπεύθυνο Engineered και  coproduced.

ATHENS CALLING G.R: Ποιο από τα 11 τραγούδια του album είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Προσωπικά το αγαπημένο μου είναι το “It’s Alright”… Μου αρέσει να τραγουδάω αυτή τη συγκεκριμένη μελωδία και αυτό το αισθάνομαι όταν το παίζουμε! Ανώνυμα με όλους τους στίχους σε κάθε μας  τραγούδι συμβαίνει αυτό! Αλλά αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι σε εμένα αντηχεί ιδιαίτερα!…  I also love when luis kicks into his guitar sologets me excited. It’s also that point in the set near the end when things mellow out in a vibey way. Gives me a minute to relax andvibeout. ( Σας το μεταφέρουμε όπως  ακριβώς μας το είπε).

https://www.youtube.com/watch?v=XB6Y3o4wymY

ATHENS CALLING G.R: Κάποιοι φίλοι μας που σας έχουν δει επί της σκηνής στη Γαλλία, μας είπαν ότι… ΄΄ τα δίνεται όλα΄΄! Αλήθεια εσύ τι προτιμάς πιο πολύ ,την επί της σκηνής παρουσία σας ή αυτήν στο στούντιο.

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Και τα δύο έχουν τις δικές τους γοητείες! Ο αυθορμητισμός στα live και η ενέργεια του κοινού σου δίνουν   ξεχωριστές στιγμές, όσο για το studio,σαν διαδικασία είναι πιο δημιουργική και πειραματική. Μετά από αυτή την περιοδεία μας, είμαστε σίγουρα πολύ ενθουσιασμένοι που θα ξαναγυρίσουμε στο στούντιο με τον Wayne και από εκεί θα δημιουργήσουμε μερικά νέα τραγούδια! Υπάρχει όμως μέχρι τότε ο χρόνος.

ATHENS CALLING G.R: Σήμερα έχουμε πληθώρα ονομάτων στη Διεθνή Μουσική σκηνή, όπως και πολλές επανενώσεις- επανεμφανίσεις από το παρελθόν Δώσε μας παρακαλώ τις δικές σου προτιμήσεις .

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Ξεκινώντας θα πω…  Billy Childish, Fred and Toody Cole (of Dead Moon, Pierced Arrows, The Rats,Western Front) Mark e.Smith and the Fall,Velvet Underground,CAN, Lee Hazlewood, B.Wallers (Country Teasers and The Rebel),Television, Wu Tang Clan…. και η λίστα με τα ονόματα, είναι δυνατόν να συνεχιστεί στο άπειρο και ποτέ να μην τελειώσει!

ATHENS CALLING G.R: Ωραία λοιπόν, ας ΄΄ταξιδέψουμε΄΄ τώρα στην Ελλάδα Γνωρίζεις κάποιους Έλληνες τραγουδοποιούς ή κάποιο τραγούδι.

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): Χμμμμ…, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή… όμως είμαι σίγουρος ότι πρέπει να υπάρχουν μερικοί!

ATHENS CALLING G.R: Και λίγο πριν το τέλος της συνάντησης μας, τι έχεις να μας πεις για την εμφάνιση σας, στην Αθήνα, στις 19 Φεβρουαρίου στο Live Music Space GAGARIN 205!

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): ……. Come see for yourself!

ATHENS CALLING G.R: Να είσαι καλά Mike, με όλες τις ευχές μας για το 2020 … θα τα πούμε το Φλεβάρη!

MIKE BRANDON (The Mystery Lights): … Thank you very much and see you soon!!!!!! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Vs0BUKTNjKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back