March 28, 2024

Συνέντευξη με τους Ιταλούς THE FROZEN AUTUMN

DeathDisco  MiniFest  2K19

At Fuzz Live Music Club Saturday February 23 /2019

Το project  THE FROZEN AUTUMN γεννήθηκε τον Μάιο του 1993 στο Τορίνο από τον  Diego Merletto, ο οποίος είχε ήδη συμμετάσχει σε πολλές μπάντες της dark- wave σκηνής , ως τραγουδιστής και παίζοντας πλήκτρα στο Τορίνο από το 1987.

Για τους Frozen Autumn ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα 80’s. Ήχος τους   παραπέμπει στα μεγάλα cold / dark wave συγκροτήματα του παρελθόντος με την  εικόνα της εμφάνισης τους επιβλητική με το έντονο make up, τα ξασμένα μαλλιά και τα μαύρα ρούχα δηλώνει τον ενδυματολογικό κώδικα και η αισθητική την οποία  είχαν λανσάρει η Siouxsie, ο Robert Smith και όλοι οι υπόλοιποι θιασώτες του της post punk και dark wave  σκηνής ,στις αρχές των 80’s .

Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της ύπαρξης τους, ο Diego Merletto συνεργαζόμενος πλέον με την Arianna a.k.a. Froxeanne , θα εμφανιστούν το Σάββατο 23 Φλεβάρη στο  DeathDisco Minifest 2k19!

Αυτό το γεγονός λοιπόν μας έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους.

ATHENS CALLING : Hello ‘’THE FROZEN AUTUMN’’! Να ομολογήσω τη μεγάλη χαρά μας για αυτή τη συνομιλία, λίγο πριν την εμφάνιση σας το Σάββατο 23 του Φλεβάρη στο DeathDisco MiniFest, at Fuzz Live Music Club. Πως αισθάνεστε για αυτό?

FROXEANNE: Γεια σας! Αισθανόμαστε υπέροχα γι ‘αυτό! Έχουμε παίξει στην Αθήνα αρκετές φορές και αυτό μας δίνει πάντα μια μεγάλη ευχαρίστηση! Επιπλέον, το line up του φεστιβάλ είναι εκπληκτικό!

ATHENS CALLING : Η μουσική σας, μας αρέσει ιδιαίτερα αλλά μας είναι δύσκολο να την κατατάξουμε σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Αυτό συμβαίνει γιατί εσείς έχετε αναπτύξει ένα μοναδικό είδος ήχου, που είναι μείγμα gothic, darkwave cold wave, darkelectro and synthpop!  Τελικά , πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας, εννοώ δηλαδή σε ποιο μουσικό είδος?

DIEGO MERLETTO: Πολλές φορές έχουμε ορίσει τη μουσική μας ως “Electro cold wave”, και αυτός είναι ένας καλός ορισμός, αλλά ….. θέλουμε επίσης να την λέμε Frozen Wave☺!

ATHENS CALLING : Και οι επιρροές σας?

DIEGO MERLETTO: Κύριες επιρροές μας, είναι τα συγκροτήματα που μας άρεσαν από την new wave and dark wave scene της δεκαετίας του ’80, αλλά υπάρχουν φυσικά και κάποιες νέες και ενδιαφέρουσες μπάντες ,ακόμη και σε κάποιο άλλο μουσικό είδος όπως τα ambient and experimental projects…!

ATHENS CALLING : Εκτός του ότι μας αρέσει η μουσική σας ,ομολογώ ότι επίσης μας εντυπωσιάζει και το όνομα της μπάντας σας. Έτσι λοιπόν θα ρωτήσω, σχετικά με το  ποιος έδωσε το όνομα …. ‘’THE FROZEN AUTUMN’’ στη μπάντα?

DIEGO MERLETTO: Υπήρξε μια μπάντα από την Σουηδία που ονομάζεται ‘’ Viva’’ they were produced byTwice a manmembers και μου άρεσε πολύ ένα από τα τραγούδια τους που ονομάζεται The frozen fields “,οι εικόνες του λοιπόν μου έδωσαν έμπνευση, δίνοντας μου φθινοπωρινές και ομιχλώδεις παραστάσεις. Αυτό ήτανε το αρχικό ερέθισμα. Εξάλλου εγώ γεννήθηκα τον Νοέμβρη ,που τότε το Φθινόπωρο ,είναι ορατές στην ατμόσφαιρα οι κρύες ημέρες .Έτσι αποφάσισα να ονομάσω τη μπάντα με το όνομα  ‘’THE FROZEN AUTUMN’’ … και νομίζω ότι πήρα μια καλή απόφαση!

ATHENS CALLING : Με ποια αφορμή γεννιόνται , τόσο οι στίχοι όσο και η μουσική των τραγουδιών σας;

DIEGO MERLETTO: Πάντα συνθέτουμε και γράφουμε στίχους που σκεπτόμαστε από τα προσωπικά μας οράματα και μερικές φορές από τις εμπειρίες μας … αλλά βασικά θέλουμε να πούμε “ιστορίες” εμπνευσμένες από τα οράματα που έχουμε από τα όνειρα ή τη φαντασία μας ….

ATHENS CALLING : ‘’The Fellow Traveller’’  είναι το τελευταίο σας άλμπουμ μέχρι σήμερα, τι έχετε να μας πείτε γι αυτό?

FROXEANNE: Είναι το τελευταίο μας, ναι! Σημαίνει επίσης ότι αντιπροσωπεύει το τελευταίο στάδιο της μουσικής μας εξέλιξης! Πάντα μέσα από την γνήσια αλλά και αναγνωρίσιμη στιλιστική μας πορεία , του frozen wave. Προτιμώ να προσκαλώ τους ανθρώπους να ακούσουν πρώτα αυτό το άλμπουμ, έτσι ώστε να πάρουν τις δικές τους εντυπώσεις, από το να προσπαθήσεις να το σχολιάσεις ή και να το περιγράψεις με άλλο τρόπο. Μόλις κάποια μουσική κυκλοφορήσει προς τα έξω και δοθεί στο κοινό, εναπόκειται στο κοινό, να δημιουργήσουν την δική τους σχέση με αυτό και να δουν τι σημαίνει γι ‘αυτούς!

ATHENS CALLING: O.k με το album ‘’The Fellow Traveller’’ και για τα μελλοντικά σας σχέδια … τι έχετε να μας πείτε, κάποιο ίσως νέο album?

DIEGO MERLETTO: Έχουμε κάποιες ιδέες … προφανώς, αλλά δουλεύουμε πάνω τους και φυσικά είναι ακόμα μυστικό !!

ATHENS CALLING: DIEGO and FROXEANNE να είστε καλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα είπαμε! Όμως λίγο πριν σας αποχαιρετήσουμε, θα θέλαμε να σας πούμε  ότι για εμάς, το αποτέλεσμα των μουσικών σας δημιουργιών, θα λέγαμε άφοβα ότι   μεταφέρει ευωδιά, μέσα από ένα λιβάδι που είναι γεμάτο μαύρα τριαντάφυλλα!

DIEGO and FROXEANNE (THE FROZEN AUTUMN): Αυτό είναι τόσο γλυκό που μας λέτε ,σας ευχαριστούμε και εμείς …. Ραντεβού στο DeathDisco MiniFest, at Fuzz Live Music Club!

https://www.youtube.com/watch?v=tPKqTvd868E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back