March 28, 2024

Συνέντευξη με την Ruby Dunphy των Thunderpussy

Thunderpussy  είναι το όνομα της δυναμικής γυναικείας Αμερικανικής  ροκ μπάντας  που σχηματίστηκε στο  Seattle της Ουάσιγκτον το 2013.

Τα μέλη της μπάντας είναι η Molly  Sides στο  τραγούδι , κιθάρα η Whitney Petty  στο μπάσο  η  Leah  Julius  και  στα ντραμς η εκπληκτική Ruby  Dunphy .

Οι  Thunderpussy  αντλούν  έμπνευση, κυρίως ,  από τον ήχο και τις μουσικές φόρμες  των  συγκροτημάτων  της δεκαετίας του 1970 . Χαρακτηριστικό γνώρισμα  τους , η εκρηκτική  παρουσίαση των τραγουδιών τους στις live εμφανίσεις.

Ευκαιρία λοιπόν για όσους δεν έχουν απολαύσει την οπτικοακουστική τους εικόνα τα live που,αυτή την εποχή, παρουσιάζουν στις Η.Π.Α έχοντας ως τελευταίο σταθμό   στις 31 Δεκεμβρίου ,στο ‘’THE SHOWBOX’’ του Seattle.

Στη χώρα μας κυκλοφορούν δύο album των  Thunderpussy , το ντεμπούτο τους EP με τον τίτλο Greatest Tits (23/02/2018) και το album Thunderpussy  (11/05/2018)

To  Athens Calling Team λοιπόν είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις Thunderpussy  στο επί σκηνής, εκρηκτικό οπτικοακουστικό show της μπάντας, το καλοκαίρι που μας πέρασε στο FREQUENCY  FESTIVAL στην Αυστρία .

Έτσι εντυπωσιασμένοι ,όπως είμαστε , με την live εμφάνιση των  Thunderpussy  επιχειρήσαμε να τις ξανασυναντήσουμε ,με αποτέλεσμα να συνομιλήσαμε στο διαδίκτυο, με την  εκπληκτική  ντράμερ της μπάντας Ruby  Dunphy .

ATHENS CALLING : Γεια σου Ruby Καλώς ήλθες στο Athens Calling G.R, είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς … να σε συναντήσουμε και πάλι μετά την εξαιρετική και εκρηκτική σας εμφάνιση στο Frequency Festival 2018 στην Αυστρία. Σας συναντάμε λοιπόν εκ νέου μέσω διαδικτύου και για το ξεκίνημα της συζήτησης μας θα ρωτήσω με ποια αφορμή δώσατε στη μπάντα αυτό το όνομα και ποιος ο πνευματικός του πατέρας .

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Μια μέρα πριν από πολύ καιρό, η Leah ήταν για κατάδυση με μια ομάδα φίλων στα βαθιά ,στο νησί  Orcas. Μετά από ώρες περιπέτειας στα βαθιά της  θάλασσας, η Leah παρατήρησε ότι είχε εγκαταλειφθεί πλήρως από την ομάδα και άρχισε να πανικοβάλλεται. Στη συνέχεια, παρατήρησε ένα μεγάλο λευκό άλμα καρχαρία από το νερό προς το  μέρος της… As the shark opens it’s mouth for what Leah thought was to be the means to her imminent death, the words “THUNDERPUSSY!!” boomed from the depths of the sharks body and thus the name Thunderpussy was borned.

ATHENS CALLING :  Στα αλήθεια στο Frequency Festival παρακολουθήσαμε από εσάς … ένα εκπληκτικό Show ! Πώς αισθάνεσαι όταν να παίζεις στη σκηνή.

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Κάθε Show είναι διαφορετικό Μερικές φορές είμαι θυμωμένη σαν την κόλαση ,άλλες φορές είμαι μόνο χαρούμενη. Πάντως θα  μπορούσα να είμαι σε οποιαδήποτε διάθεση και να ξέρεις ότι ενεργώ ανάλογα με την ενέργεια του κοινού . Μερικές φορές είναι η πιο τρελή, πιο απερίγραπτη σύνδεση που έχω βιώσει ποτέ.

ATHENS CALLING : Πως έγινε η επιλογή του ονόματος ” Thunderpussy ” στο debut album σας

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Απλά εμείς θέλαμε το τραγούδι μας “Thunderpussy” να είναι σε ένα άλμπουμ με τίτλο “Thunderpussy” από τη μπάντα μας που ονομάζεται “Thunderussy”.

ATHENS CALLING : Ποιο από τα τραγούδια του album  είναι το αγαπημένο σου και γιατί .

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Το Torpedo Love είναι ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια ,διότι αυτό μας δίνει το δικαίωμα να βιώνουμε τόσο διαφορετικά και δυναμικά  τα επίπεδα του εαυτού μας και του ‘’παιχνιδιού’’ μας, καθώς και ένα λαβύρινθο συναισθημάτων και σωματικής άσκησης.

ATHENS CALLING : Σε ποιούς Καλλιτέχνες δείχνεις μεγαλύτερη προτίμηση .

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Μου αρέσουν οι WuTang και επίσης η Meredith Monk,οι Count Basie , Anthony Braxton, Eric Dolphy και η Lizzo.

ATHENS CALLING : Πείτε μας  κάτι για τα μελλοντικά σας σχέδια

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSYdrummer ) : Να περιμένετε νέα μουσική το επόμενο έτος . Βρισκόμαστε για περιοδεία , για πολύ καιρό και τώρα είμαστε στην αναμονή  να φτάσουμε στο σπίτι μας και να βρεθούμε στο χώρο της πρακτικής και στο στούντιο…  We’re also going to adopt a baby for the van.  

 

ATHENS CALLING : Να είσαι καλά Ruby,σου ευχόμαστε τα καλύτερα και θα ήθελα να γνωρίζεις ότι ανυπομονούμε  να δούμε τις Thunderpussy live και στην Ελλάδα.

 

RUBY DUNPHY ( THUNDERPUSSY – drummer ) : Σας ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back