March 29, 2024

Διαγωνισμός “Νέος μικρός κάου-μπόυ: Ο Ναγουάλ”

Ο Τζιμ ΄Ανταμς ο θρυλικός Σερίφης του Τέξας , ένας χάρτινος ήρωας της δεκαετίας του ’60 επιστρέφει !

Νέες περιπέτειες λοιπόν με το θρυλικό Μικρό Σερίφη πρωταγωνιστή ,σε ένα βιβλίο που σίγουρα ξυπνά αναμνήσεις στους πιτσιρικάδες του χθες, σε όλους εκείνους που ‘’ζούσαν’’ μαζί με το Τζιμ  Άνταμς και την παρέα του, τις αξέχαστες περιπέτειες του στο θαυμαστό  κόσμο του άγριου Φαρ–Ουέστ , μέσα από τις σελίδες των νεανικών περιοδικών της δεκαετίας του ’60  ‘’Μικρός Σερίφης ‘’ και ‘’Μικρός Κάου μπόυ ‘’!

Περί του ενδόξου παρελθόντος ο λόγος και η επανεμφάνιση ενός χάρτινου ήρωα  του Τζίμ  Άνταμς  είναι πλέον γεγονός !

Από τις εκδόσεις Λιβάνη , κυκλοφορεί ο  ‘’ Νέος Μικρός Κάου Μπόυ ’’ ένα βιβλίο με 370 σελίδες , το οποίο περιέχει τέσσερεις νέες νουβέλες ,με περιπέτειες   του Τζιμ ‘Ανταμς και των φίλων του Πεπίτο, Τσιπιρίπο και της πανέμορφης  Ντιάνα  σε κείμενα Κων/νου Ρωμοσιού και εικονογράφηση του Κώστα Φραγκιαδάκη .

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός ο 18χρονος Σερίφης ‘’ γεννήθηκε’’ και μεταφέρθηκε στο χαρτί και πιο συγκεκριμένα σε τευχάκια των 2 δραχμών, το 1962 έχοντας ‘’πατέρα’’ τον Συγγραφέα και Εκδότη Πότη Στρατίκη , ο όποιος εκείνη την εποχή είχε συνεργαστεί  με τον εικονογράφο Θέμο  Ανδρεόπουλο .

Η επιτυχία του περιοδικού ‘’Μικρός Σερίφης’’ τότε ,ήταν πολύ μεγάλη, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας ,δυστυχώς ,κάθε επιτυχία συνοδεύεται πάντα από κάποια διαφωνία .’Ετσι  το 1971 οι δύο συνεταίροι διαφωνούν και λήγουν τη συνεργασία τους !

Ο Πότης  Στρατίκης συνεχίζει να εκδίδει το’’Μικρό Σερίφη’’ και ο Θ. Ανδρεόπουλος τραβάει το δικό του δρόμο με τον ‘’Μικρό Κάου – Μπόυ’’ , ο οποίος είχε ήδη κάνει την  εμφάνιση  του ως περιοδικό, στα περίπτερα ,σε μικρό σχήμα από το 1963!

Αλλά ας περάσουμε και πάλι στο σήμερα αναφερόμενοι στους συνεχιστές των νέων  περιπετειών του Τζίμ Άνταμς και ο λόγος για τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Ρωμοσιό και τον εικονογράφο Κώστα Φραγκιαδάκη ,που δείχνοντας μεγάλο  σεβασμό στους  στους αρχικούς δημιουργούς του Μικρού Σερίφη, ανανεώνουν με σύγχρονη γραφή κάποιες  νέες ιστορίες του !

Ο Κωνσταντίνος Ρωμοσιός  γράφοντας αυτές τις τέσσερεις νέες νουβέλες για τον  Μικρό Κάου Μπόυ ,έχει τον τρόπο του να μας μεταφέρει στο σκληρό κόσμο του Φαρ Ουέστ με αφήγηση τόσο αληθινή, έτσι ώστε να σου δημιουργεί την αίσθηση της συμμετοχής σου, στις περιπέτειες  του 18χρονου Σερίφη Τζίμ ΄Ανταμς !

Ο Κώστας Φραγκιαδάκης  εικονογραφώντας κάποιες από τις σελίδες του βιβλίου αποδεικνύει γνήσιο τέκνο των προκατόχων του και με το πενάκι του κυριολεκτικά ‘’κεντάει’’ στις σελίδες του’’ Νέου Μικρού Κάου Μπόυ’’, και μας βοηθάει ώστε με αυτή την εικονογράφηση, να βρισκόμαστε πιο κοντά σε αυτό το ‘’αληθινό’’ αλλά και τόσο  φανταστικό ταξίδι στο Φαρ Ουέστ !

Τελικά ,τι λέτε , ετοιμάζουμε βαλίτσες για ένα ταξίδι στο Άγριο Φαρ Ουέστ ,με ότι και να προκύψει ή μένουμε εδώ στο σήμερα ,όπου αναμφίβολα μπορεί να συμβούν   τα πάντα , επακόλουθο εξ άλλου της απουσίας ενός… Τζίμ Άνταμς !

Το Athenscalling.gr και Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, προσφέρουν 2 αντίτυπα του “Νέος μικρός κάου-μπόυ: Ο Ναγουάλ”

Κάντε LIKE στη σελίδα μας Athenscalling.gr
LIKE στο post του διαγωνισμού.
COMMENTμε τη πόλη σας
και SHARE(κοινοποίηση)*
για να μπείτε στη κλήρωση!!!

(Συμμετοχές ισχύουν μέχρι τις 9/2/2019 .Οι νικητές θα πρέπει να παραλάβουν τα αντίτυπα από το βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού οργανισμού Λιβάνη στο κέντρο της Αθήνας στη Σόλωνος 98, έκτος Αττικής τα δώρα θα αποσταλούν . http://www.livanis.gr/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back