April 24, 2024

Αποκλειστική Συνέντευξη Peppy “Magoo” Castro… THE BLUES MAGOOS

Η ‘’Μηχανή του χρόνου’’ είναι ένα όχημα που μας μεταφέρει εύκολα από το παρόν στο παρελθόν αρκεί να υπάρχει πάντα η …καλή διάθεση για το συγκεκριμένο ταξίδι.
Βρισκόμαστε λοιπόν στη 10ετία του ΄60 και στη ξεχωριστή μουσική περιοχή της Psychedelic Rock , όπου εδώ συναντάμε τους πρωτοπόρους ΤΗΕ BLUE MAGOOS  

Οι BLUE MAGOOS  πέρασαν στην ιστορία διότι χρησιμοποίησαν πρώτοι τον όρο Psychedelic Rock ,το έτος 1966 στο εξαιρετικό άλμπουμ τους Psychedelic Lollipop  Αλλά και ως ένας ηλεκτρικός δυναμίτης μέσα από το Νεοϋορκέζικο Μπρονξ (1964) με το αρχικό όνομα Trenchcoats.

Την  ιδρυτική σύνθεση αποτελούσαν ,Emil “Peppy” Thielhelm φωνητικά / κιθάρα Dennis LaPore κιθάρα, Ralph Scala, όργανο/ φωνητικά, Ronnie Gilbert μπάσο και John Finnegan, τύμπανα. Η ομάδα έγινε γρήγορα ένα σημαντικό κομμάτι της αναδυόμενης ροκ σκηνής του Greenwich Village και το 1966 εξασφάλισε μια θέση  στο θρυλικό Night Owl club.
Ως ενεργά χρόνια της μπάντας σημειώνονται τα έτη από το 1964 έως και το 1970 και  αργότερα με την επανασύνδεση από το 2008 έως και σήμερα.

Εν έτη 2018 εκφράζουν τις μουσικές τους ανησυχίες, έχοντας ως μέλη τους ,από την αρχική σύνθεση, τους επιμένοντες νεανίες Ralph  Scala vocals/organ/piano και τον Emil ‘’ Peppy ’’Thielhem guitar/vocals και τη σύνθεση των  THE BLUES MAGOOS    ολοκληρώνουν οι  Geoff Dakingdrums & pecusion  Mike Cilibertoguitar /vocals  και Peter Stuart Kohambass/vocals.

https://www.youtube.com/watch?v=gxXKq1vtDLk

Όλα αυτά λοιπόν, σαν μια μικρή εισαγωγή, στα όσα μας είπε στη συνέχεια , για την θρυλική μπάντα των  THE BLUES MAGOOS  ο  Peppy Magoo Castro , ιδρυτικό τους μέλος  

ATHENS CALLING : Γειά σας από την Αθήνα.
THE BLUES MAGOOS: Γειά σας. PeppyMagooCastro here!!!

ATHENS CALLING :  Θα πρέπει να γνωρίζεις Peppy ότι στην Ελλάδα έχετε πολλούς φίλους που αναρωτιούνται τι ακριβώς κάνουν αυτήν την εποχή οι  BLUE MAGOOS Εννοώντας  για συναυλίες ή κάποια καινούργια ηχογράφηση τραγουδιών σας

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS): Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί όλα τα μέλη της μπάντας είναι σε άριστη κατάσταση και είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις ακόμα φίλους που εξακολουθούνε να απολαμβάνουν αυτό που εμείς κάναμε  ,πριν από πολλά χρόνια . Αυτή την εποχή δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο εκτός από κάποιες περιστασιακές εμφανίσεις .Αλλά είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους σήμερα να διασκεδάζουν με εμάς.
 
ATHENS CALLING : Αλήθεια τι έχεις να μας πεις για την μακροβιότητα της μπάντας που έχει δύο περιόδους Μουσικής ζωής 1964- 1970 και 2008-σήμερα ,υπάρχει ίσως  κάποιο μυστικό ,που σας κρατάει ‘’ζωντανούς’’   

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS): Όσο υπάρχουν οι παλαιοί αλλά και  νεώτεροι φίλοι μας , αυτό μας δίνει ζωντάνια, επιστρέφοντας λοιπόν με τις όποιες εμφανίσεις μας εδώ και εκεί δείχνουμε και εμείς τη αγάπη μας για αυτούς, άρα το μυστικό είναι η αγάπη των φίλων μας .

ATHENS CALLING : Πολλά από τα συγκροτήματα περασμένων ετών επιστρέφουν σήμερα με συναυλίες αλλά και με άλμπουμ! Ποια είναι η γνώμη σας γι ‘αυτές τις επιστροφές . Επιστρέφουν με εμπορικό σκοπό ή καλλιτεχνικό ενδιαφέρον

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS):  Οι Magoos δεν επανενώθηκαν για πολλές δεκαετίες. Θέλαμε με αυτό να δείξουμε στους οπαδούς μας, αλλά  και  στα  κάθε είδους Μ.Μ.Ε  ότι δεν το κάναμε αυτό για χρήματα αλλά για την αγάπη της κληρονομιάς και της διασκέδασης της μπάντας. Αυτό είναι κερασάκι στην τούρτα για μένα.

ATHENS CALLING : Ας μιλήσουμε τώρα γύρω από  της  μουσική  σας αλλά και των  στίχων στα τραγούδια σας, υπάρχει κάποια αιτία στη δημιουργίας τους

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS):  Λοιπόν, όταν ξεκίνησε η μπάντα στη δεκαετία του 1960, οι δημιουργίες μας ήταν γύρω από ότι  συνέβαινε στον κόσμο. Ωστόσο, προσπαθήσαμε να μην πάρουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά και βεβαιώσαμε ότι το κοινό γνώριζε ότι ήμασταν εκεί για να διασκεδάσουμε και μάλιστα να είμαστε ανόητοι κατά περιόδους. Έτσι, γράψαμε πράγματα μερικές φορές σε κώδικα που έκανε τον ακροατή να αναρωτιέται για μας. Παράδειγμα είναι  τα τραγούδια όπως το “ Love Seems Doomed “. Είχαν τα αρχικά του LSD. Ακόμη το τραγούδι “Albert Common Is Dead”ήταν το “A.C. I.D. Έτσι λοιπόν εμείς    εξερευνούσαμε  τα πάντα, όλες τις στιγμές.

ATHENS CALLING : Δύο από τα τραγούδια σας ακούγονται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα ,τα εκπληκτικά πραγματικά ‘’We Aint Got Nothin Yet ‘’ και ‘’Tobacco Road’’  
του John D. Loudermilk .  Πείτε μας την ιστορία αυτών των δύο τραγουδιών

Peppy “Magoo” Castro (THE BLUES MAGOOS):  Το ‘’We Aint Got Nothin Yet ‘’ γράφτηκε στο υπόγειο του Albert Hotel σε ένα  χωριό της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Το ξενοδοχείο μας άφησε και το κάναμε τη πρόβα στο υπόγειο. Φοβερό!
Το ‘’Tobacco Road” ήταν ένα παλιό μπλουζ τραγούδι του John D. Loudermilk.
Ωστόσο, κανείς δεν έκανε ποτέ αυτό που έκαναν οι Magoos σε αυτό το τραγούδι.
Σήμερα αυτό παραμένει μια κλάση από μόνο του. Είχαμε ένα echoplex που ήταν ένα κουτί καθυστέρησης ταινίας που εφευρέθηκε από τον Les Paul. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για τις καθυστέρησεις στην κιθάρα. Μια μέρα έπεσε στο πάτωμα. Σκεφτήκαμε ότι έσπασε για πάντα, αλλά όταν το βύθισα πίσω, τροφοδοτούσε την τρελή μουσική. Προσπαθήσαμε να το σταματήσουμε με τη μετακίνηση του επιλογέα ταχύτητας ταινίας και έκανε τους ήχους να πάνε πιο αργά, αλλά εξακολουθούσε να τροφοδοτεί.Αυτό το θεωρούσαμε εκπληκτικό και ενσωματώσαμε τους τρελούς ήχους στη μουσική μας. Το τραγούδι απευθύνεται στον κόσμο για το δρόμο …Loved Tobacco. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί και πότε αυτό  θα συμβεί. Το τραγούδι θα μπορούσε να διαρκέσει μερικά λεπτά ακόμη και  να είναι υπερβολικά μεγάλο, ανάλογα με το πώς αισθανόμασταν τότε.

ATHENS CALLING : Ποιες είναι οι καλύτερες αλλά και οι χειρότερες στιγμές στη καριέρα των THE BLUES MAGOOS.
 
PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS): Για μένα καλύτερη στιγμή ήταν όταν για πρώτη φορά άκουσα τους BLUES MAGOOS  στο ραδιόφωνο αυτή ήταν μια συγκινητική στιγμή  και στη συνέχεια όλα τα shows που δώσαμε σε μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Χειρότερη στιγμή θα έλεγα ότι ήτανε  να βλέπουμε την απαγόρευση του single “Pipe Dream” στο ραδιόφωνο….
 ‘’The establishment was very afraid of The Blues Magoos Being a Psychedelic rock Group. This made the band be a One hit wonder at the time’’! 

ATHENS CALLING : Ποια είναι η άποψη σου για την Psychedelic music.

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS): Ήταν σίγουρα ένα σημείο των καιρών . Μια  μουσική έκρηξη . Ήμασταν μια αντανάκλαση της ζωής.

ATHENS CALLING : Θα ήθελα λίγο πριν το τέλος της συνομιλίας μας, να μας δώσεις ένα μήνυμα στους  Έλληνες φίλους σας.

PeppyMagooCastro (THE BLUES MAGOOS): Όταν πριν από κάποια χρόνια εμείς  παίξαμε  στην Αθήνα , αυτό ήτανε μια θαυμάσια εμπειρία. Ο λαός της Ελλάδας είναι υπέροχος και τώρα έχω μερικούς φίλους στη  ζωή μου από την Αθήνα. Ακόμα αγγίζει την καρδιά μου όταν διαπιστώνω ότι οι Blues Magoos εκτιμούνται ακόμα! Η ιστορία της Ελλάδας και η θέα της Ακρόπολης κλπ. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

ATHENS CALLING : Να είσαι καλά φίλε Peppy,σε ευχαριστούμε πολύ .

Peppy “Magoo” Castro (THE BLUES MAGOOS): Ότι καλύτερο για εσάς!   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back